reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No z ta natura to mas racje, ale popatrz jakie czarne myśli miałaś a jest zupełnie inaczej! Masz walecznego malucha i tego się trzeba cieszyć!!! Pamiętaj ze baby są bardziej waleczne 😅!! I faktycznie jak się implantowanych musiał sobie znaleść miejsce z naczyniem, ale tu dużo takich dziewczyn było co miały krwawienia w ciazy i już maja terminy porodów, oraz takich co miały krwawienia!!! Lez odpoczywaj, niech Łukasz kupi Ci Anie z Zielonego Wzgórza ( bo chyba wersji starej nie ma na netflix) i głowa do góry!!!!!! Kiedy masz kontrole????
Mam caly tom wszystkich satrych wydan Ani ;) - bede chyba od nowa czytac - pozniej zrobie ci zdkjecie bo musze sie zdrzemnac chwile... Wszystkie stare mozliwe filmy z Ani tez mam a ten netflix mi sie nie za bardzo podobal. Wyobrazcie sobie ze jak jechalam do kliniki to przezylam koszmar i nie wiem dlaczego akurat w tym momencie i na moich oczach na dorge w lesie wybiegla przed samochod przede mna mloda sarna - babka ja stuknela i odjechala!!!! a ja stalam i nie wiedzialam co robic - wyszlam bo ona sie szamotala - nie umiala stanac na nogi i zatrzymal sie w koncy inny pan ktorty ja wzial i przellozyl na trwae - chwile polezala i wstala - to bylo straszne!!!! Przez to sie spoznilam do kliniki - ale jak weszlam to do samej rejestracji byla taka kolejka ze na dworze ludzie stali!!! Masakra ilu nas z problemami nieplodnosci jest ;(

reklama
No z ta natura to mas racje, ale popatrz jakie czarne myśli miałaś a jest zupełnie inaczej! Masz walecznego malucha i tego się trzeba cieszyć!!! Pamiętaj ze baby są bardziej waleczne 😅!! I faktycznie jak się implantowanych musiał sobie znaleść miejsce z naczyniem, ale tu dużo takich dziewczyn było co miały krwawienia w ciazy i już maja terminy porodów, oraz takich co miały krwawienia!!! Lez odpoczywaj, niech Łukasz kupi Ci Anie z Zielonego Wzgórza ( bo chyba wersji starej nie ma na netflix) i głowa do góry!!!!!! Kiedy masz kontrole????
za 10 dni

A czy taki krwiak mocno zagraza ciąży? Wiesz musze do niego isc zeby kogos miec na miejscu... Bo na ten moment zostalam sama ;( Wszystko na urlopach...
Dziś w sumie nic nie wyjaśnisz . Teraz czekaj , leż i USG zrób tak za dwa dni. Widzisz dużo dziewczyn napisało dokładnie to co ja, czyli na samym początku serduszko może wolnej bić ale potem musi przyspieszyć. Pisała o tym dość szczegółowo mamaginekolog. Wpisz w google "USG w ciąży mamaginekolog" powinno wyskoczyć.

A czy taki krwiak mocno zagraza ciąży? Wiesz musze do niego isc zeby kogos miec na miejscu... Bo na ten moment zostalam sama ;( Wszystko na urlopach...
Ja mialam kiedys w ciazy krwiaka. Też kazal leżeć zeby sie wchłonął. Lezelam i sie wchłonąl. Jest zagrożeniem wiec nie wiem czy to dobry pomysl zeby dzis drugi raz isc na usg bo i nic nowego się nie dowiesz a takie częste naświetlanie nie jest.dobre dla kropka.
Co do serduszka jest szereg historii ze serduszko się rozkrecilo. Ja szczęścia nie mialam dwa razy bilo za wolno i potem przestało. 😣

Mam też pytanie do tych w ciazy początkowej bo zaczynam się martwić. Dziś 2gi dzien nie mam objawow 😣 weszłam w 7 tydzien czyli ten gdzie ronilam.. czy macie non stop objawy czy któraś tez miala przerwę.2 dniowa a potem powróciły?

Bazylia,lez na czterech literach i przestan łazic! Jesli masz krwiaka to powinnas teraz non stop lezec a nie kombinowac dalej,ruch pompuje krew,krwiak sie napelnia.
I dzidziolek jest i serduszko tez💚💚💚
A to krwiaki w ciąży są niebezpieczne?
Ja nie dostałam nawet zwolnienia 😄 normalnie pracowałam i powiedzieli, że się wchłonie😄 więc albo nie są nie wiadomo jak niebezpieczne, albo jak zwykle podejście w UK 😊

Ja cały czas walczę ze sobą czy iść jutro na badanie czy poczekać do poniedziałku tak jak mi kazali... W 6dpt coś już powinno być prawda? Ovitrelle brałam przed punkcją więc nie ma szans żeby coś jeszcze było po zastrzyku...
No już powinno być:-) ja brałam pregnyl w dniu transferu ehhh

Ja mialam kiedys w ciazy krwiaka. Też kazal leżeć zeby sie wchłonął. Lezelam i sie wchłonąl. Jest zagrożeniem wiec nie wiem czy to dobry pomysl zeby dzis drugi raz isc na usg bo i nic nowego się nie dowiesz a takie częste naświetlanie nie jest.dobre dla kropka.
Co do serduszka jest szereg historii ze serduszko się rozkrecilo. Ja szczęścia nie mialam dwa razy bilo za wolno i potem przestało. [emoji21]

Mam też pytanie do tych w ciazy początkowej bo zaczynam się martwić. Dziś 2gi dzien nie mam objawow [emoji21] weszłam w 7 tydzien czyli ten gdzie ronilam.. czy macie non stop objawy czy któraś tez miala przerwę.2 dniowa a potem powróciły?
Ja w 7mym tygodniu jeszcze wogole nie mialam objawow. W obu ciążach dopiero koncem 8go się zaczynały.

reklama
Wszystko zależy od jego wielkości i lokalizacji ale krwiaki są częste tak samo jak i krwawienia szczególnie w 1 trymestrze.
W większości sytuacji są bez wpływu na ciążę chociaż bardzo podnoszą ciśnienie mamie.

Do góry