reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziekuje za wszystkie kciuki. Jestem po wizycie... Okazalo sie ze jest zarodek w jamie macicy i i bijace serduszko. Niestety bije tylko na 107 😢 Powinno bic szybciej 😢 Do tego jest jeszcze krwiak - wczoraj w nocy mnie zalalo - rozowa krew ciekla mi po nogach - tyle tego bylo - bylam pewna ze to juz koniec 😢😢😢 I tak bylo pol nocy... Lekarz dal troche nadzieji ale na ten moment powiedzial ze powinno byc lepiej i wszystko moze sie wydarzyc 😢 On teraz idzie na urlop i bedzie dopiero we wrzesniu - powiedzial ze biore tak konskie dawki lekow e a za duzo i zadne leki swiata nie pomoga - jak ma sie udac to sie uda, jak nie to nie ;( Teraz sie boje jeszcze bardziej. Czy byl tu jakis przypadek ze serce tak slabo bilo i sie udalo? Ja sie kompletnie na tym nie znam - nigdy jeszcze nie widzialam zarodka a co dopiero serduszka... Powiedzial ze jak sie nie uda to mam wrocic do niego we wrzesniu i mi jakos pomoze... Na dzisiaj na 20:00 jestem juz umowiona po znajomosci do ordynatora naszego szpitala - kolejny stres, bo sie bje ze tam juz wogole nic nie bedzie bic 😢 Tyle u mnie.
A który jest u ciebie tydzień? Ja byłam najpierw w 6 tc nie było jeszcze akcji serca ale poszłam za 5 dni i serduszko już biło. Akcja była 110, ale Pani doktor mi powiedziała, że akcja napewno się podniesie. Krwiaka tez mam... Jest zaraz nad szyjka, obecnie ma 3x3cm, ale ja nie krwawiłam w ogóle na szczescie. I jak narazie dzięki Bogu wszystko jest w porządku akcja Serca się podniosła.

reklama
Dal mi zwolnienie na dwa tygodnie - przez krwiaka nie moge pracowac i tylko lezec ewentualnie troche sie poruszac po domu, wczoraj gdzie bym kroku nie postawila tam sikalam krwia ;( Nawet nie moge sie cieszyc - pierwszy raz widzialam zarodek i to pykajace serduszko ale slowa lekarza mnie mocno otrzezwily - NATURA sami osadzi sprawe ;( Łukasz mnie wicisnal juz na ta prywatna wizyte a ja uwazam ze za wczesnie zeby nie meczyc tego zarodka - ale on sie boi powtorki z wczoraj i chcial mnie do szpital wiezc - a z drugej strony sie bal bo covid ;( Boje sie o niego straszliwie - bo narobil soebie tyle nadzieji, walczy jak lew a ja sie boje teraz nawet ruszyc z miejsca ;( Do tego jak zwykle dal mi tylko opis i zapomnial o recepcie - wszystko musze wypisac u innego lekarza - caly Paw....lek ;)

Mam nadzieję że mimo wszystko się uda✊✊😘 Trzymam mocno kciuki, a Ty relaxuj się teraz 😘

Wiesz co ja bylam tydzien temu na usg. 6 tydzien i tez powiedział że bije ale tak jak Margoolci nie sprawdził ile.
Moze Wam nie powiedzial bo bilo w granicach normy - a mi powiedzial bo za slabo ;( zapomnialam ze ty w okloicy 7 tyg poronilas ;( No widzisz chyba nawet nie chce wiedziec jak wolno u ciebie wtedy bilo 😢 😢 😢 Myśle ze stad tez byly u mnie te niskie przyrosty ...

Moze Wam nie powiedzial bo bilo w granicach normy - a mi powiedzial bo za slabo ;( zapomnialam ze ty w okloicy 7 tyg poronilas ;( No widzisz chyba nawet nie chce wiedziec jak wolno u ciebie wtedy bilo 😢 😢 😢 Myśle ze stad tez byly u mnie te niskie przyrosty ...
W Holandii to nawet do 12 tyg nie mierzą tempa bicia serca bo nie jest to informacja którą pacjentka potrzebuje. Bije i to ważne

reklama
Aha no i ja nwidzialam - bo on ma taki TV naprzeciwko - jak robil na szybko jakby takie USG i mierzyl...
Możesz napisać wymiar zarodka i wiek ciąży. W 6 tygodniu ciąży serduszko ma prawo bić wolniej. Jest sporo artykułów naukowych w necie. Wpisz np. ocena rytmu serca zarodka i płodu między 6 a 11 tygodniem ciąży.....pdf Ginekol Pol 2009.
Jeśli u ciebie to 6 tc (początek) to wcale nie jest jakieś niskie to tętno. W tym artykule średnio w 6 tc bicie serduszka 116 +/- 21 uderzeń na minutę. Jak sama widzisz nie jest dramatycznie.

Do góry