reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziekuje za wszystkie kciuki. Jestem po wizycie... Okazalo sie ze jest zarodek w jamie macicy i i bijace serduszko. Niestety bije tylko na 107 😢 Powinno bic szybciej 😢 Do tego jest jeszcze krwiak - wczoraj w nocy mnie zalalo - rozowa krew ciekla mi po nogach - tyle tego bylo - bylam pewna ze to juz koniec 😢😢😢 I tak bylo pol nocy... Lekarz dal troche nadzieji ale na ten moment powiedzial ze powinno byc lepiej i wszystko moze sie wydarzyc 😢 On teraz idzie na urlop i bedzie dopiero we wrzesniu - powiedzial ze biore tak konskie dawki lekow e a za duzo i zadne leki swiata nie pomoga - jak ma sie udac to sie uda, jak nie to nie ;( Teraz sie boje jeszcze bardziej. Czy byl tu jakis przypadek ze serce tak slabo bilo i sie udalo? Ja sie kompletnie na tym nie znam - nigdy jeszcze nie widzialam zarodka a co dopiero serduszka... Powiedzial ze jak sie nie uda to mam wrocic do niego we wrzesniu i mi jakos pomoze... Na dzisiaj na 20:00 jestem juz umowiona po znajomosci do ordynatora naszego szpitala - kolejny stres, bo sie bje ze tam juz wogole nic nie bedzie bic 😢 Tyle u mnie.
Strasznie mi przykro, że musisz mieć aż tyle stresów, to naprawdę przesada ze strony losu... Z serduszkiem nie doradzę, nie mam doświadczenia, dziewczyny pisały, że może przyspieszyć. A krwiak wiem że może być niebezpieczny, ale może się też wchłonąć. Bardzo daleko zaszłaś..! I Twój maluch strasznie dzielny i waleczny. Oby sobie poradził dalej. Przytulam cię mocno, nie poddawaj się ❤ ❤ ❤

reklama
Dziekuje za wszystkie kciuki. Jestem po wizycie... Okazalo sie ze jest zarodek w jamie macicy i i bijace serduszko. Niestety bije tylko na 107 😢 Powinno bic szybciej 😢 Do tego jest jeszcze krwiak - wczoraj w nocy mnie zalalo - rozowa krew ciekla mi po nogach - tyle tego bylo - bylam pewna ze to juz koniec 😢😢😢 I tak bylo pol nocy... Lekarz dal troche nadzieji ale na ten moment powiedzial ze powinno byc lepiej i wszystko moze sie wydarzyc 😢 On teraz idzie na urlop i bedzie dopiero we wrzesniu - powiedzial ze biore tak konskie dawki lekow e a za duzo i zadne leki swiata nie pomoga - jak ma sie udac to sie uda, jak nie to nie ;( Teraz sie boje jeszcze bardziej. Czy byl tu jakis przypadek ze serce tak slabo bilo i sie udalo? Ja sie kompletnie na tym nie znam - nigdy jeszcze nie widzialam zarodka a co dopiero serduszka... Powiedzial ze jak sie nie uda to mam wrocic do niego we wrzesniu i mi jakos pomoze... Na dzisiaj na 20:00 jestem juz umowiona po znajomosci do ordynatora naszego szpitala - kolejny stres, bo sie bje ze tam juz wogole nic nie bedzie bic 😢 Tyle u mnie.
A powiedział Ci ile powinno bić?

Dal mi zwolnienie na dwa tygodnie - przez krwiaka nie moge pracowac i tylko lezec ewentualnie troche sie poruszac po domu, wczoraj gdzie bym kroku nie postawila tam sikalam krwia ;( Nawet nie moge sie cieszyc - pierwszy raz widzialam zarodek i to pykajace serduszko ale slowa lekarza mnie mocno otrzezwily - NATURA sami osadzi sprawe ;( Łukasz mnie wicisnal juz na ta prywatna wizyte a ja uwazam ze za wczesnie zeby nie meczyc tego zarodka - ale on sie boi powtorki z wczoraj i chcial mnie do szpital wiezc - a z drugej strony sie bal bo covid ;( Boje sie o niego straszliwie - bo narobil soebie tyle nadzieji, walczy jak lew a ja sie boje teraz nawet ruszyc z miejsca ;( Do tego jak zwykle dal mi tylko opis i zapomnial o recepcie - wszystko musze wypisac u innego lekarza - caly Paw....lek ;)
No z ta natura to mas racje, ale popatrz jakie czarne myśli miałaś a jest zupełnie inaczej! Masz walecznego malucha i tego się trzeba cieszyć!!! Pamiętaj ze baby są bardziej waleczne 😅!! I faktycznie jak się implantowanych musiał sobie znaleść miejsce z naczyniem, ale tu dużo takich dziewczyn było co miały krwawienia w ciazy i już maja terminy porodów, oraz takich co miały krwawienia!!! Lez odpoczywaj, niech Łukasz kupi Ci Anie z Zielonego Wzgórza ( bo chyba wersji starej nie ma na netflix) i głowa do góry!!!!!! Kiedy masz kontrole????

Jej możesz możesz mówić ona po porodzie nawet będzie szukać dziury w całym. Typu ze uszy ma za duże w porównaniu do stóp. Już wszyscy powtarzają jak mantrę ze jest dobrze a tu opór materiału :-)))) wierze ze po prenatalnych dziewczę odsapnie bo jak nie to się wykończy.
Rozumiem twoje rozdaznienie - sama tak mialam po transferze - to nie latwy czas i juz co wspolczuje tego czekania co jest nieuniknione dla kazdej z nas na kazdym etapie ciazy. Ale skoro lekarz jest pelen obaw to ja chyba tez mam do tego prawo - bo ty chyba jeszcze tytulu DOKTORA nie masz ???? Czy o czyms nie wiemy :p:D:D Mnie jeszcze dzisiaj czeka stresujaca wizyta - to naprawde ciezkie doswiadczenia, ktore myslalam ze znasz z autopsjii. Sama tez lepiej usiadz na swoim zgrabnym tylku i nie romzyslaj ani nie rozsadzaj zad duzo ;)

Bazylia,lez na czterech literach i przestan łazic! Jesli masz krwiaka to powinnas teraz non stop lezec a nie kombinowac dalej,ruch pompuje krew,krwiak sie napelnia.
I dzidziolek jest i serduszko tez💚💚💚
A czy taki krwiak mocno zagraza ciąży? Wiesz musze do niego isc zeby kogos miec na miejscu... Bo na ten moment zostalam sama ;( Wszystko na urlopach...

Kurcze ja nawet nie wiem jak mocno bije ❤ mojego maluszka. ❤❤ Wiem że bije ale ile co i jak to.... Lekarz mówił jest ok dajmy mu spokojnie się rozwijać. 😁 Następne badanie dopiero za miesiąc. Ufam ❤❤
Na początku bije do 110 i to jest normalne 😊 u niektórych nawet dopiero widać bicie w 8tc dopiero, więc na tak wczesnym etapie wiadomo, że się rozkręca😉 trzeba spokojnie czekać i tyle 😊 miesiąc moment zleci

reklama
Do góry