reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Rozenkowa na tvn
Oo a mialam iac natelewizje to juz nie ide .... Hahha jeszcze troche posiedze zanim najgorszy upal bedzie .
.
Wlasnie dziewczynki sluchajcie co dzisiaj na obiad ? My kupilismy troche sliwek i bede knedle ze sliwkami robic takie polane jogurcikiem.....juz na sama mysl mi slinka cieknie....

reklama
Wiecie co wczoraj zakaslalam i tak mnie w macicy zakolo i w jajniku ..... Przstraszylam sie ...a teraz juz nic nie czuje nic nie boli nawrt piersi nie bola ..... Przeczuwam najgorsze.....

A propo cukrow
Tez jestem na glucophage 1000
Czy pi lekach stymulujacych też wam spadał cukier.
Wczoraj wracając z kliniku poczułam się źle dreżenie, poty, nie moglam się skupić.
Mieże cukier a tu 45 😐
Wypilam sok i po chwili 70.

Kiedy ty w koncu rodzisz? Zwalniaj nam brzuchala ;) Tak jakos dlugo jestes w tej ciazy ;) Albo mi sie tak wydaje ;) Pamietam jak kiedys napisalas: dziewczyny chyba sie udalo - i musialas wyjsc przed prace ;) To jakies 100 lat temu bylo !!!!!
Hahahahahah 😂 nie pisz mi tutaj jak mój mąż 🤪 chyba z 20 razy dziennie się mnie pyta czy coś się zaczyna. Ale księżniczka jeszcze nie zdecydowała 🤷🏼‍♀️ Zaczęłam skakać na piłce, mam nadzieje, że coooś tam zadziała ✊🏻 Aktualnie jestem w 38 tc + 4 tak więc niech się dzieje!!
Nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym Wam zwolnić ten brzucholek 😍

Pamiętacie? Pisalam wam o tej koleżance z endometrioza i niedroznymi jajowodami i ryzykiem ewentualnej ciąży jajowodowej... In vitro jedyna szansa właściwie na biologiczne dzieci.
Na termin w klinice nie poszła, starają się naturalnie... A za kilka lat rozważa adopcję...
Smutno mi, że z powodu jakiejś koleżanki, która nie była zadowolona z in vitro, zrezygnowała. Bez ani jednej konsultacji z prawdziwym lekarzem. No głupota ludzka nie zna granic... Przykre.
Przykre jest tylko to, że decyzję podjęła na podstawie rozmowy z koleżanką. Adopcja to też piękna sprawa.
Dziewczyny jestem 2 dni po punkcji i mam taki wzdęty i twardy brzuch no i lekki ból jajników ale akurat te jajniki są dla mnie zrozumiałe za to martwi mnie ten brzuch bo czuję taki dyskomfort i taka ciężka czy wy też tak miałyście? Kiedy mi to może przejść?
Ja już po transferze a ciągle zdarza mi się mega wzdęcie. Póki co pije dużo kefirow najprostszych i pomaga.
JA z fizyki pamietam tylko tyle ze jakims stadardem przy rozwiazywaniu zadan bylo wszystko dzielic czy mnozyc razy DWA na koncu 😂 😂 😂 serio to az takim glabem chyba nie bylam ale ta fizyka byla dla mnie totalna strata czasu a nauczyciel chyba jeszcze wiekszy ignorant ode mnie bo jak mogl nie rozpoznac swojego podpisu - mysle ze przymykal na to oko bo w innym przypadku 3/4 klasy by nie zdalo do nastepnej ;)
To ja was wszystkie przebije. Z fizyki na studiach pamiętam tylko jedno prawo Ohma - ciało rzucone na łoże traci na oporze :p
Ja już duzo zniosłam serio:-) chyba więcej już nie chce. Jak teraz będzie 0 to nie ma sensu dalej isc tą drogą. Ja mam syna trudno jest się pogodzić z tym, ze nie będzie dużej rodziny. No, ale moja droga jest inna niż większości kobiet bo walczymy z niepłodnością. A tak poza tematem zawsze chciałam mieć tylko jedno dziecko. Nie mam na kogo liczyć oprócz męża i to jedno dziecko to takie „ bezpieczne” a teraz mi się zmieniło. Może ten głos rozsądku nie był taki głupi :p
Ja obiecałam sobie że to była ostatnia stymulacja. Coraz gorzej je znoszę A efektów nie ma żadnych. tyle lat wyrzeczeń wszystkiego. Mam te moje dwa serduszka i pewnie na tym zakończymy. Jakoś nie wierzę, że nam.sie jeszcze uda.
Właśnie nie wiem czy chce:p syn jest duży ja mam prawie 37l już inaczej na to patrzę. A wy będziecie wracać po drugie jak się uda teraz? Czesc ludzi ma dość i pozostaje na jednym dziecku. Ci co kuszą zaczynać od poczatku.
Ja walczę o 3 w wieku 35 lat. Jakby się udało A.bym miała jeszcze zarodki to bym próbowała. Na 100000000%
jestesmy w tym samym wieku ;) Jesuuuusiiieeeee gdyby sie udalo to bede bardzo szczesliwa kobieta, ze mam w koncu chociaz jedno dziecko... Ale fakt zastanawialam sie nad tym czy wrocilabym po takiej kamienistej drodze po kolejne - jesli poczulabym ze chce TO TAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale jest o tyle trudniej ze nie mam juz ani jednego zarodka ;( Zawsze bylam przekonana ze bede miala 2 dzieci. Nawet jak sie z kolezanka bawilam w domek lalkami barbie 🤪 🤪 🤪 to robilam z Kenem dziecko za dzieckiem ;)
Ja chciałam mieć 23 synów co 2 lata każdy...
Miedzy moim Łukaszem a jego bratem jest 9 lat roznicy i jak kiedys rozmawialam z tesciowa to mowila ze to byly niesamowicie piekne przezycia - odmlodniala, bardziej swiadomie wychowywala drugie dziecko - urodzila Łukasza w wieku 38 lat, bracia jak sie nie dogadywali w dziecinstwie tak do tej pory sobie ciagle dokuczaja ale jak przyjdzie to widac ich duza wiez i sa duzym oparciem dla siebie. Jak sie spotykaja to ciagle sie bija - do tej pory!!!! Takie wiesz kuksance ;) Dzialaj !!!! Bedzie pieknie - zobaczysz - ty jestes taki przypadek ze sie uda ;)
U mnie jak się uda będzie 8 lat różnicy. Tylko co kiedy mną a rodzeństwem. Trochę nam zajęło się dogadać ale teraz żyć bez siebie nie umiemy.
Hahahahahah 😂 nie pisz mi tutaj jak mój mąż 🤪 chyba z 20 razy dziennie się mnie pyta czy coś się zaczyna. Ale księżniczka jeszcze nie zdecydowała 🤷🏼‍♀️ Zaczęłam skakać na piłce, mam nadzieje, że coooś tam zadziała ✊🏻 Aktualnie jestem w 38 tc + 4 tak więc niech się dzieje!!
Nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym Wam zwolnić ten brzucholek 😍
Spokojnego, szybkiego i bezbolesnego porodu 😘

Właśnie nie wiem czy chce:p syn jest duży ja mam prawie 37l już inaczej na to patrzę. A wy będziecie wracać po drugie jak się uda teraz? Czesc ludzi ma dość i pozostaje na jednym dziecku. Ci co kuszą zaczynać od poczatku.
Ja zaczynam w wieku 36 lat. Jestem teraz w pierwszej ciąży i umowa z mężem jest taka od początku że wracamy po wszystkie zarodki a mamy ich jeszcze 3🤣 mają prawo żyć skoro już istnieją.

reklama
Do góry