reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Takie dziwne to dla mnie. Mnie trochę boli dupka, bo życzyłabym im dzieci.
- ale oni będą mieli dzieci - adoptowane jak dobrze pójdzie.
Adoptowane dzieci to też dzieci. Moim zdaniem ludziom, którzy podchodzą do adopcji i ja przechodzą należy się wielki szacunek. Ja też mogłabym to zrobić. Nawet bardzo bym chciała... Niestety mój mąż nie chce...

Dziewczyny jestem 2 dni po punkcji i mam taki wzdęty i twardy brzuch no i lekki ból jajników ale akurat te jajniki są dla mnie zrozumiałe za to martwi mnie ten brzuch bo czuję taki dyskomfort i taka ciężka czy wy też tak miałyście? Kiedy mi to może przejść?

Ja też tak miałam około tydzień po punkcji...

Mam nadzieje, ze coś się zmieni po kolejnych wyborach bo jak nie to ja się przeprowadzam na Madagaskar;-P chociaż tam duże pająki są to muszę się zastanowić.
Ehhhh świruje już troszkę przed transferem nosi mnie. Się zastanawiam co będzie. Jak się uda to jak ja to ogarnę. A jak się nie uda to jak ja sobie życie ułożę. W sensie co teraz..?? Tak bardzo chciałam tego drugiego dziecka. No, ale już przyszedł czas żeby odpuścić i jak ja mam to życie sobie teraz ułożyć. Czuje pełnie możliwości i pustkę bo coś się nie wydarzyło. No rozdwojenie jaźni :p chyba czuje zapach wolności..
Zazdroszczę Ci... rozumiem że niepowodzenie zostawia pustkę i niedosyt, ale masz wszystko o czym ja mogę tylko marzyć.... Z drugiej strony też rozumiem... Moje życie jest takie proste teraz.. Myślę tylko o sobie, totalna wolność... Tak czy inaczej, oby Ci się udało... ✊✊✊

Dziewczynki mój wczorajszy super dzień skończył się jednak płaczem i znów jak bumerang każdego dnia wraca temat starań 🥺🥺 mój mąż jest przewoźnikiem w firmie kurierskiej. Zatrudnia pracowników ale jak któryś z nich potrzebuje wolnego to sam jeździ jako kurier. I opowiedział mi wczoraj ze doręczal paczkę płatna i pani zabrało 2 zł i jej 4 letni synek przyszedł i dał mężowi 2 zł ze swojej skarbonki i mówi ze dołoży mamie 😍 a mój mąż wyjął 10 zł i mówi masz bohaterze wrzuć do skarbonki i zbieraj sobie ❤❤❤
i tak modląc się wczoraj wieczorem prosiłam żeby Bóg dał nam choć jedno dzieciątko, jeśli ja na nie nie zasługuje to chociaż dla mojego męża 🥺🥺
A w telewizji oglądam jak matka miesięczne dziecko pocięła nożem 😭😭 nie rozumiem dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe
Ja też nie mogę pogodzić się z tym że dzieci są bite, krzywdzone... Czy jest jakaś siła wyższa która na to patrzy i pozwala?

Załączniki

• IMG_20200809_150806.jpg
    IMG_20200809_150806.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 62
Kochana bo wg mnie 500 plus wzmozylo patologie, pieniadze kotre maja isc na dzieci ida na chlanie i wtedy dochodzi do takich straszliwych czynow. Co raz czesciej sie slyszy - ostatnio nawet trzy razy w tgodniu, ze jedna pod wplywem alkoholu dzgnela dziecko w szyje, kolejne dziecko wypadlo przez okno a rodzice po 3 promile alkoholu w domu z dwojka pozostalych dzieci i noworodek wyrzucony w foliowce na wysypisku smieci !!!! U mnie jest dziewczyna ktora w trzeciej ciazy chodzila naje...na z wozkiem i miala takie ciagi ze tesciowa ja szukala po calym Wieluniu a ona w jakiejs zakapiorskiej melinie - i co urodzila zdrowiuskie dziecko - teraz jest zaszyta bo zagrozili jej opieka spoleczna... Jak myslisz ? Dlugo potrwa jej abstynencja? Napisze jeszcze raz i ostatni juz dzisiaj ;) Bo musze Łukasza do cycorkow poprzytulac ;) Tylko poprzytulac ;) bo bola jakbym w nich kamienie nosila ;) Jestes przed transferem - ZAZDROSZCZE CI !!!!!!! Jestes teraz super przygotowana - celebruj ten czas - transfery sa PIEKNE ;)
Patologia to patologia... Nie wiem czy 500 plus ma z tym cos wspólnego... Na picie zawsze kasa się znajdzie... A dzięki 500 plus może coś dla dzieciaków zostaje... Chociaż popierałabym zapomogi rzeczowe zamiast gotówki. Znam ludzi, którzy dzięki tym pieniądzom mogą w końcu żyć godnie...

reklama
Adoptowane dzieci to też dzieci. Moim zdaniem ludziom, którzy podchodzą do adopcji i ja przechodzą należy się wielki szacunek. Ja też mogłabym to zrobić. Nawet bardzo bym chciała... Niestety mój mąż nie chce...
Oh zupełnie nie to miałam na myśli!
Mogłam dopisać biologiczne dzieci.
Ja bym chciała adoptować dziecko, jestem na tą opcję bardzo otwarta... Podziwiam rodziców dzieci adoptpwanych!
Nie chciałam nikogo urazić, powinnam wyrazić się jaśniej! Przepraszam [emoji4][emoji4][emoji4]

Do góry