reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiem Wam dziewczyny ze ludzie ktorzy nigdy nie mieli stycznosci z invitro a tylko sluchaja ksiezy czy pisirow to powinni wejsc na takie forum i poczytac lub powinnysmy chyba jezdzic i robic pogadanki.Mam kolezankw w pracy-jedyna ktora wie o moim invitro.Jest juz starsza po 50tce i baardzo wierzaca ale nie nawiedzona.Ogolnie fajna babka.Powiem Wam ze ja troche uswiadamialam w tym invitro i ona byla bardzo zaskoczona bo ci ludzie co nie mieli stycznosci mysla ze kazda kobieta naprodukuje tyc jajeczek i powstanie z tego tyyyle zarodkow superowych i kazda kobieta zrobi sobie max 2 dzieci-no bo ZAWSZE sie udaje przeciez 😉a reszte zarodkow to do kosza wyrzucaja.JPDL!!!Nikt z tych osob nie wie ze czasami jest trudno wychodowac chpcby jeden lub 2 zarodki i ze kazda z nas sie cieszy jak jest ich wiecej bo przeciez 1,2,3 transfer i brak rezultatow.Ja swoja kolezanke uswiadamiam i mam nadzieje ze ona to powtorzy dalej dla swoich znajomych bo to naprawde wazne.
Taka refleksja mnie naszla dzisiaj😪
Ja usłyszałam jakiś czas temu w kościele- aby urodziło się jedno dziecko Z in vitro zabijanych jest 6 dzieci. Jak to usłyszałam z mężem to aż mi oczy z orbit wyszły ... i tak jak mówisz, ludzie nie mają pojęcia o co w tym wszystkim chodzi ale usłyszą takie coś i już mają zdanie na ten temat wyrobione ..

Ja usłyszałam jakiś czas temu w kościele- aby urodziło się jedno dziecko Z in vitro zabijanych jest 6 dzieci. Jak to usłyszałam z mężem to aż mi oczy z orbit wyszły ... i tak jak mówisz, ludzie nie mają pojęcia o co w tym wszystkim chodzi ale usłyszą takie coś i już mają zdanie na ten temat wyrobione ..
Jakbym coś takiego uslyszala to bym wyszła. I nie wróciła tsm nigdy więcej.

Jako osoba wierząca i jednocześnie osoba korzystająca z in vitro sądzę że chodziło o to że czasem zanim jedna ciąża się uda poprzedza je kilka poronień. Albo może chodzi o to że jeśli zarodek przed mrożeniem przestanie się rozwijać to jest hmmm wyrzucany? Nie wrzucajmy do jednego worka wszystkich chodzących do kościoła. Kościół zawsze będzie stał w obrocie życia na każdym jego etapie. Jeśli są gdzieś wątpliwości co do bezpieczeństwa tego życia to będzie z tym dyskutował. Przyznanie że in vitro jest dyskusyjne w dalszym ciągu.

No bo oni mysla ze kobieta to automat z gumami i naprodukuje -ze 200jajeczek z tego od razu zajdzie w ciaze urodzi 2 max 3 dzieci a reszte cyk do smieci.Masakra

Jako osoba wierząca i jednocześnie osoba korzystająca z in vitro sądzę że chodziło o to że czasem zanim jedna ciąża się uda poprzedza je kilka poronień. Albo może chodzi o to że jeśli zarodek przed mrożeniem przestanie się rozwijać to jest hmmm wyrzucany? Nie wrzucajmy do jednego worka wszystkich chodzących do kościoła.
Wiesz ale jyz jak kobieta zajdzie w ciaze naturalnie i to nawet kilka razy ale poroni to znaczy ze ok ale jak zajdzie z invitro i poroni to juz jest zlym czlowiekiem bo naraza i zabija dzieci?Poronienie to cos najgorszego oprocz gwaltu co moze przytrafic sie kobiecie nie wazne czy ciaza naturalna czy z invitro

reklama
Do góry