reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie zawsze się nad tym, jak to wszystko wygląda w klinice prywatnej. Bo ja najpierw chodzę prywatnie do mojego lekarza. Później wizyty odbywają się w szpitalu i za to nie płacę. Chodzi o monitoring do punkcji lub transferu. Płacę dopiero w dniu punkcji bądź transferu. Oczywiście plus leki. I wydaje mi się, że w prywatnej klinice zaplacilabym o wiele więcej 🤔
No na pewno.. Chociaż te wizyty monitorujące to nie jest największy koszt in vitro... Ale może załapałaś się na refundację.. Ja niestety nie...

reklama
My już w domku od poniedziałku 🙂ja też z powodu cukrzycy miałam poród wywoływany, no i łącznie spędziłam w szpitalu 19 dni, także tym bardziej cieszymy się oboje z powrotu. Tymuś grzeczny, a ja dochodzę do siebie po cesarce, bo tak to sie niestety albo i stety skonczylo 😉
Zleci Wam raz dwa te 3 tygodnie i będziecie mogli się sobą cieszyć 🙂
Wow to rzeczywiście długo! Najważniejsze, że wszystko dobrze z synkiem i Ty powoli dochodzisz do siebie :-* śliczne imię, na pewno się pochwalę jak już będę po 😊 buziaczki dla Tymusia, niech rośnie zdrowo 😘

:yes:
Właśnie zawsze się nad tym, jak to wszystko wygląda w klinice prywatnej. Bo ja najpierw chodzę prywatnie do mojego lekarza. Później wizyty odbywają się w szpitalu i za to nie płacę. Chodzi o monitoring do punkcji lub transferu. Płacę dopiero w dniu punkcji bądź transferu. Oczywiście plus leki. I wydaje mi się, że w prywatnej klinice zaplacilabym o wiele więcej 🤔
U mnie w klinice tez podają atosiban. Jeżeli masz duza kurczliwość macicy to podają. Ja będę mieć test UMA i wtedy podadzą jakby co ;-)
Na czym polega ten test UMA?

Nagrywają film z usg. Trwa to 6 min i potem odtwarzają w przyspieszeniu i liczą skurcze. Do 8 jest ok a powyższej to nadmierna kurczliwość która może powodować brak implantacji. Ja miała to badanie jest oczywiście bezbolesne jak zwykle usg. Wyszło mi 10 skurczy i dostałam kroplówkę przy transferze

Dziewczyny ja już jestem w domku, już nawet sernik się robi ;) Do samego podania bylam trochę zestresowana bo się balam czy zarodek się dobrze rozmrozi... Wedlug lekarza wszystko wyszlo idealnie, ladnie było widać i ladnie się wkul ;) Jakos bardzo zmeczona jestem i nie wiem czemu troszkę rozdrzazniona ;) ale zaraz mi pewnie przejdzie ;) Na zabiegowym łezki mi poleciały i się smiali ze mnie ;) Dziekuje wszystkim za dobre słowa - jesteście kochane ;)
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊

reklama
Do góry