Magdusia88
Fanka BB :)
I żadna sumplementacja, nic nie pomagało ?
bo u nas tez było mega słabo bo morfologia była na poziomie 1%, ale mówiliśmy ze jak będziemy podchodzić do in vitro to weźmiemy ta selekcje żeby wybrać najlepszego, ale mąż zaczął brać Profertill i baaaardzo mu się nasienie poprawiło
Tak, u nas po Profertilu tez się ogromnie poprawiło.
Dajecie mi nadzieję, bo u nas też problem męski.
Jeszcze nie wiem jaki i czy w ogóle problem ze mną, jestem w trakcie badań, ale 2 razy poroniłam w 12 i w 6 tygodniu. Partner zrobił badanie nasienia i wyszło dosłownie kilka plemników w ejakulacie - kryptozoospermia.
Badanie powtórzył po krótkim czasie, ale już u urologa, wyszło o wiele lepsze, ale nadal poniżej norm i morfologia 2%. Urolog zbadał go od stóp do głów, usg, hormony, krew, bakterie - wszystko idealnie. Powiedzial tez, ze ciąża naturalna jak najbardziej możliwa więc zaczęłam martwić się, że to może coś ze mną...
Urolog stwierdził u partnera stres oksydacyjny i dał zalecenia na tabletki poprawiające jakość nasienia i omegę 3.
Mogę spytać na czym polega Wasz czynnik męski? My też tak mamy tyle że u nas przeciwciala mordują nam nasienie[emoji17]
A jak sprawdza się takie przeciwciala? Wychodzi to normalnie na badaniu nasienia?
Tak to jest suplement ma mega dużo witamin. Mąż jak był u Androloga to mówił mu o tym Fertilman i Profertill, ale odrazu powiedział, że Profertil jest dużo lepszy i przynosi lepsze efekty, ja tez dużo czytałam na ten temat i tez wybraliśmy Profertil bo był lepszy. Jest bez recepty, ale tak jak np. W Krakowie to nie maja go nigdy na stanie i zawsze zamawiałam na DOZ ( 2 tabletki dziennie się go bierze) 180 tabletek 550zl kosztuje, ja tyle płaciłam ostatnio
U męża poprawiła się bardzo morfologia i ruchliwość także zadziałało super co 3 miesiące robiliśmy seminogram i za każdym razem było lepiej.
My mamy andro in form ale to niemieckie. Za 3 mce kuracji 125 euro [emoji24] więc ceny też kosmos.
Mam nadzieję że u mojego sie poprawi [emoji120][emoji120][emoji120]