reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

To Ci powiem, że bardzo mało masz na plusie 😉 ja nadal mniej niż przed ciąża ale to przez wymioty... Widzę, że w Holandii tak samo często usg jak w UK 😅 ja w czwartek dopiero drugie usg bd miała, mama nadzieję że w końcu się dowiem jaka płeć ☺️
No mi tez dopiero na połówkowych powiedzieli płeć, a dokładnie to sama zgadłam bo pokazała mi na monitorze dość sporych rozmiarów męskie narządy, i sama miałam powiedzieć co widzę 😂

reklama
Kurcze chyba bym zwariowała bez USG. Początkowo miałam wizyty co dwa czy trzy tygodnie, zawsze było podglądanie malucha. Macie cierpliwość dziewczyny 😃😃😃
Jeśli chodzi o mnie to nie mam 😂😂 ale nie mam innej opcji bo prywatnie nie zrobia mi usg. Także ostatnie miałam w 20tyg a kolejne w 32 😂 na początku było częściej jak byłam w klinice od ivf a teraz już zwykły gin/położna i lecą wg standardu

Kurcze chyba bym zwariowała bez USG. Początkowo miałam wizyty co dwa czy trzy tygodnie, zawsze było podglądanie malucha. Macie cierpliwość dziewczyny 😃😃😃
Wiesz co też tak myślałam, że bd panikować i w ogóle ale jakoś spokojnie wytrzymuje, może dlatego że nikt prywatnie nie przyjmuje teraz i wiem, że nie mam innego wyjścia ☺️

Jeśli chodzi o mnie to nie mam 😂😂 ale nie mam innej opcji bo prywatnie nie zrobia mi usg. Także ostatnie miałam w 20tyg a kolejne w 32 😂 na początku było częściej jak byłam w klinice od ivf a teraz już zwykły gin/położna i lecą wg standardu
Uuuu to u Was i tak luksusy, u nas tylko usg w 12-tym I 20-tym i później już nie ma jeżeli wszystko jest ok... Ja bd miała że względu, że bliźniaki... Ale ogólnie to dopochwowo nikt mnie nie badał i nie zbada, tutaj tylko usg przez brzuch...

Mi już dziś minęło, ale wczoraj miałam to.samo.
Przepraszam dziewczyny, jeśli ja się tez do tego przyczyniłam, jeśli któraś z Was uraziłam, naprawdę przepraszam, wdałam się w niepotrzebna wymianę zdań, gdzie z reguły unikam takich konfliktów, ale po prostu nie wytrzymałam... musiałam zareagować.
Nic dobrego to nie wniosło, tylko napięcie 😕.

reklama
Uuuu to u Was i tak luksusy, u nas tylko usg w 12-tym I 20-tym i później już nie ma jeżeli wszystko jest ok... Ja bd miała że względu, że bliźniaki... Ale ogólnie to dopochwowo nikt mnie nie badał i nie zbada, tutaj tylko usg przez brzuch...
No ja miałam do 12 tyg co 2 tyg prawie (w 7,8 i 11tyg) potem w 15/16tyg a potem już w 20 wiec faktycznie luksus. No ale do 12 tyg miałam w klinice ivf a teraz już normalnie standardowo. Słyszałam Ze w Anglii w standardowej ciąży ostatnie usg jest w 20tyg i do porodu już nic. Mamy na pazdziernikowkach dziewczynę która właśnie do października już zero usg - 4 ciaza

Do góry