Netiaskitchen
Fanka BB :)
Dokładnie tak, nowe sytuacje, cały czas się uczymy... Brzmi jak tekst z tego głąba, ale to przypadkiem tak wyszloOj nie wiem czy u nas można tak wcześnie zapisać.. nawet nie wiem czy w naszej mieścinie funkcjonuje jakis system czy tylko papierowa rekrutacja. W zeszłym roku była papierowa i wybuchła wielka afera, bo dyrekcja się tłumaczyła,że decyduje data i godzina wpływu a jak się okazało, przybijaly datownik bez godziny i pozostawały się dzieci, które składały dokumenty np o 13 a te z rana już nie. A,że to małe miasto to jedna matka drugiej się chwalila.. Ciekawe jak to teraz rozwiązali.
Moja przyjaciółka ze Słupska tez siedziała jak na szpilkach, bo córka starsza w przedszkolu publicznym A młodsza w żłobku prywatnym i taka kasa,że glowa mała.. teraz mała aplikowala to tego samego przedszkola co starsza i się udało. Jest przeszczesliwa bo po pierwsze duzo taniej, po drugie pod samym domem i nie musi po pracy w dwa miejsca A po trzecie będą mogli sprzedać dwa auta i kupic jedno lepsze bo nie będzie potrzebowała,żeby odbierać jedna córkę z końca miasta, kiedy mąż w pracy za miastem. Człowiek do poki nie ma dzieci to sobie sprawy nie zdaje jaki to jest wielki problem..
U nas zlobek priv to 1200 plus jedzenie, a to i tak okazuje się że mało, bo koleżanka w centrum placi 2500Ja nie wiem jak ludzie dają radę tyle płacić...