Płaczę@Pójdźka o kulach, a Fredzia pyta o alkoklasyka...
Ja sie martwię jak dziewczyna weekend spędzi
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Płaczę@Pójdźka o kulach, a Fredzia pyta o alkoklasyka...
Dziewczyny ja już po pobraniu krwi na betę teraz oczekiwanie na wyniki. Strasznie się boje kolejnego rozczarowania
Prze.je.bane po prostu, to alko to taki mój żart, choć przyjemność sprawia niewątpliwą ☺ Naprawdę Ci wspólczuję, bo widzę, że u nas jak się zaczyna walić, to się wali na całego. Obyś jak najszybciej stanęła na nogi, i dosłownie i w przenośni❤No o tym nie pomyślałam, musze posprawdzac Przeciwbolowe juz dziś odstawiam... ale clexane mam jeszcze przez 10 dni brać. Nie dobrze jak nie bede mogła....
Nooo weeeźcie, bo mi teraz głupioHaha właśnie miałam to skomentować [emoji16][emoji12][emoji23]
Fredka jak zawsze zadaje kluczowe pytania [emoji16][emoji12][emoji2358][emoji12]
Wiesz młodzi nie jesteśmy, ja 35l. a mąż 36l. staramy się od ponad dwóch lat. Miałam problemy z regularnością miesiączek więc poszłam do pierwszego lepszego ginekologa i tu był błąd, bo zbijała mi tylko zbyt wysoka prolaktynę (jedyne badanie jakie mi zlecała) i minął prawie rok. Nie widząc rezultatów wybrałam się prywatnie do polecanej ginekolog która specjalizuje się w trudnych przypadkach i na pierwszej wizycie postawiła dobrą diagnozę, tylko zleciła komplet badań dla potwierdzenia przypuszczeń. Po pół roku prób i kilku monitoringach cyklu zaleciła wybranie się do Gamety na inseminację, ale tam po wykonaniu nam jeszcze dokładniejszych badań zalecono in vitro. Wyników nie mamy za dobrych, niby rozpoznanie to czynnik męski, ale moja nadwaga, choroby i inne też przeszkadzają. Poza tym Ograniczają też nas pieniądze, na jesień 2019 weszła dotacja dla naszego miasta, a zaraz od stycznia wznowiono ją na rok 2020 a było tylko 25 dofinansowań. Niestety pula w tym roku już jest wykorzystana i jeżeli sie nie powiedzie to będziemy musieli zaczekać, aż uruchomią dofinansowania ponownie.@Aurora84
Swoją drogą to mega szybko zrobiliscie te 2 procedury, bo skoro pierwwsza w grudniu, a druga w lutym to właściwie raz po razie. Wygląda to na bardzo silną determinację!!!
Nie będę się spierać bo mieszkam wŚmiem się nie zgodzić po 11 latach tutaj [emoji12] Właśnie ta cała reszta jest mocno slaba.
Póki co jest trzyjezyczna, w szkole podstawy ang będzie mieć więc na razie skupię się na tym, żeby opanowała te 3 języki. Na angielski przyjdzie czas. Idzie do prywatnej szkoły, będzie mieć hiszpanski, kataloński i angielski, w domu polski, na razie wystarczy.
Dziewczyny ja już po pobraniu krwi na betę teraz oczekiwanie na wyniki. Strasznie się boje kolejnego rozczarowania
Moja droga wierz mi na słowo - poziom edukacji w Hiszpanii jest jednym z najniższych w Europie. Dzieci sa w szkole od 9h00 do 16h30 z czego lekcji jest 4h...Nie będę się spierać bo mieszkam w Polsce. Ale nadal uważam, że poziom o wiele wyższy niż w Polsce.
Moja córka jest dwujęzyczna, w szkole ma angielski i niemiecki... Ale poziom słaby i to bardzo. W sumie nawet mnie to martwi, mam nadzieję że jakoś to ruszy.
Fajnie, że do nas zawitałaś Ja zawsze mówię, że w kupie raźniejWiesz młodzi nie jesteśmy, ja 35l. a mąż 36l. staramy się od ponad dwóch lat. Miałam problemy z regularnością miesiączek więc poszłam do pierwszego lepszego ginekologa i tu był błąd, bo zbijała mi tylko zbyt wysoka prolaktynę (jedyne badanie jakie mi zlecała) i minął prawie rok. Nie widząc rezultatów wybrałam się prywatnie do polecanej ginekolog która specjalizuje się w trudnych przypadkach i na pierwszej wizycie postawiła dobrą diagnozę, tylko zleciła komplet badań dla potwierdzenia przypuszczeń. Po pół roku prób i kilku monitoringach cyklu zaleciła wybranie się do Gamety na inseminację, ale tam po wykonaniu nam jeszcze dokładniejszych badań zalecono in vitro. Wyników nie mamy za dobrych, niby rozpoznanie to czynnik męski, ale moja nadwaga, choroby i inne też przeszkadzają. Poza tym Ograniczają też nas pieniądze, na jesień 2019 weszła dotacja dla naszego miasta, a zaraz od stycznia wznowiono ją na rok 2020 a było tylko 25 dofinansowań. Niestety pula w tym roku już jest wykorzystana i jeżeli sie nie powiedzie to będziemy musieli zaczekać, aż uruchomią dofinansowania ponownie.
No co Ty, to forum bez Ciebie nie byłoby tym czym jest [emoji8][emoji16]Nooo weeeźcie, bo mi teraz głupio