reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Skąd ja to znam... W mojej byłej pracy najbardziej męczyli bezdzietną starą pannę (kobieta 50+ lat), na każde piardnięcie zawsze ona. A jak była jakaś kontrola to też zawsze słyszałam, że małe dzieci w domu nie płaczą a mąż sobie poradzi... Aż się we mnie gotowało. Tylko człowiek młody, głupi, nie miał pleców, na pracy zależało i siedziałam cicho. Albo, że robotę mogę do domu brać jak był nawał bo i tak się w domu nudzę (jasne, rodzice mają gospodare i się nudzę). Uhhh... Się na samo wspomnienie we mnie gotuje. Tak samo urlop w ferie/święta/wakacje zawsze mogły brać te dzieciąte. Między świętami i sylwestrem też. A reszta się miała dzielić tym co zostało... Przykre to...
Bardzo. Aż się gowno w dupie gotuje za przeproszeniem. A mało kto się zastanawiał nad tym, dlaczego niektóre kobiety są bezdzietne. To o czym piszesz bardzo często obserwowalam, odczuwalam nawet na swojej skórze. I też młoda, głupia, bałam się odezwać i dawalam sie wykorzystywac... I tak potrafli wpłynąć, wywrzeć presję, ze mialam jakies takie nawet poczucie winy i obowiązku, ze to ja muszę się poświęcić bo tak wypada.. Ale ja byłam głupia..

reklama
No my też mamy już coraz mniej czasu:). Teraz biorę tabletki anty by wyciszyć jajniki i ruszamy ze stymulacja. Może to głupie ale czuję się jakbym wracała do gry. Ta przerwa była dla mnie męcząca.
Wcale nie głupie, ja też wolę działać niż czekać na zbawienie [emoji12]. Teraz jestem niestety zawieszona na nie wiadomo ile [emoji853]
Nie chcę Cię straszyć, ale większość klinik kończy zaczęte stymulacje i nowych nie zaczyna. Transferów też nie chcą za bardzo robić... Musisz się dowiedzieć w swojej klinice

Bardzo. Aż się gowno w dupie gotuje za przeproszeniem. A mało kto się zastanawiał nad tym, dlaczego niektóre kobiety są bezdzietne. To o czym piszesz bardzo często obserwowalam, odczuwalam nawet na swojej skórze. I też młoda, głupia, bałam się odezwać i dawalam sie wykorzystywac... I tak potrafli wpłynąć, wywrzeć presję, ze mialam jakies takie nawet poczucie winy i obowiązku, ze to ja muszę się poświęcić bo tak wypada.. Ale ja byłam głupia..

O to to, możemy sobie przybić piąteczkę 🤚

Wcale nie głupie, ja też wolę działać niż czekać na zbawienie [emoji12]. Teraz jestem niestety zawieszona na nie wiadomo ile [emoji853]
Nie chcę Cię straszyć, ale większość klinik kończy zaczęte stymulacje i nowych nie zaczyna. Transferów też nie chcą za bardzo robić... Musisz się dowiedzieć w swojej klinice
Tego się obawiamy, dopiero zaczęłam brać tabletki i stymulacja powinna zacząć się za miesiąc. Ciężko powiedzieć co za ten czas będzie.

Gratuluje!!! [emoji173] cudowne wiadomosci! Chyba kamień spadł z serca co? Szkoda, ze tata nie mogł posłuchać, bo to chyba najpiękniejsza muzyka [emoji7]
Taaak. Troszke odetchnęlam ale mimo wszystko czekam na ten drugi trymestr by poczuc sie "bezpieczniej"😝 moze wtedy moja glowa odpuści.. Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie:) i jeszcze do Staraczek: wierzcie w swoje Kropki. Nawet te mniej silne bo one potrafia zaskoczyć. I napewno wszystkim starajacym sie uda! jak nie za 1 razem to moze za 5! Zawsze odnajdujcie w sobie siłę walki. Otrzepujcie kolana i do boju po marzenia☺ ktos moze pomyśleć "łatwo sie mówi bo Tobie sie udało". Udało za 10 zarodkiem transferowanym. Wam tez sie uda☺☺☺

Właśnie dziewczyny podawać tytuły jakiś ciekawych seriali filmów na netflix . Bazylka może do kalendarza wpiszesz taka listę ? [emoji23][emoji85]

reklama
Ja już po receptywności. Kuciapa boli ale znośnie. Krew leci. Dobre nowiny przynoszę. Rozmawiałam z doktorkiem mogę się normalnie przygotowywać do transferu na tą chwilę nie ma przeciwskazań jak coś najwyżej leki odstawie. Dobre to są wiadomości ;)))). Powidzcie mi proszę jak jest heparyna do transferu to od kiedy się ją bierze??

Do góry