reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny od którego dnia cyklu przy crio mialyscie stosować steryd? I jak któraś miała encorton to w jakiej dawce? Któras może się orientuję od czego to zależy jaki steryd wybierają?
Od 5 dnia przed crio biorę Metypred 16mg. Jak zapytałam czemu nie ENCORTON to mój prowadzący powiedział że Metypred mocniejszy i więcej ciąż ma z niego.

reklama
Dla Was dziewczyny, wszystkiego co naj..., z okazji naszego swieta ;)

Załączniki

• IMG_4017.JPG
    IMG_4017.JPG
    1,6 MB · Wyświetleń: 41
Myślisz ze przez 3 tyg spadnie tsh ? Już wysłałam im maila jak jutro nie dostanę recepty to spod ziemi wydobędą choćby od innego lekarza
Mi wyszło po pozytywnej becie tsh 2.9 dal mi ertyrox 25mg raz dziennie i po 1.5 tygodnia znow bylam na wizycie i spadło do 0.78. Ft4 wzrosło w tym czasie z 1.4 na 1.7.

Myślisz ze przez 3 tyg spadnie tsh ? Już wysłałam im maila jak jutro nie dostanę recepty to spod ziemi wydobędą choćby od innego lekarza
W 3 tygodnie napewno obniżysz tsh. Zawsze łatwiej to robić osobom które już biorą coś na tarczyce bo to kwestia zwiększenia dawki, a tak jak się od początku zaczyna to trzeba bardzo ostrożnie wprowadzać lek i modyfikować dawki, ale się da.
Ja przy drugim transferze w tydzień zeszłam z 7 do 1.1. Lekarz mi podwoił dawkę Euthoryxu co się skończyło na pogotowiu, także polecam delikatnie i na spokojnie zacząć.

Jest problem z euthoryx. Poza tym u mnie zawsze pilnuja TSH i z takimi wynikami napewno doktorek nie dopuscil by mnie do transferu ;( Ale moze spadnie... Ja na Twoim miejcu jesli nie spadnie odlozyla bym transfer...
Powiem wam dziewczyny, że ja się cieszę że u mnie w Irlandii leków nie brakuje bo i Euthoryx i prolutex dostaje po wcześniejszym zamowinieniu.

reklama
Do góry