reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nieee nic mi nie mówił doktorek że to mam też sprawdzić....
Ja mam tsh nieoznaczalne a ft3 na tyle spadło że wskakuję w wyższą dawkę novothyralu właśnie. Trochę niepoważne jest niebadanie całej trójki, chyba że odchyłki od normy są niezwykle rzadkie a ja mam tą przecudną przyjemność je wszystkie kumulować[emoji3] a tak na serio to sprawdź wszystko.

Laski, jeśli kończą wam się leki to nie czekajcie z szukaniem na ostatnią chwilę. Mi ivf nadwyrężyło tarczycę i za swoim lekiem musiałam przejechać się 50km bo go najzwyczajniej nie było w okolicy. Chińskie zapasy chyba się kończą, próbujcie zabezpieczać się z wyprzedzeniem.

Laski, jeśli kończą wam się leki to nie czekajcie z szukaniem na ostatnią chwilę. Mi ivf nadwyrężyło tarczycę i za swoim lekiem musiałam przejechać się 50km bo go najzwyczajniej nie było w okolicy. Chińskie zapasy chyba się kończą, próbujcie zabezpieczać się z wyprzedzeniem.
No te 50 km to i tak nie dużo;) ale to prawda, masakra z tymi lekami.

Dziewczyny byłam dziś na wizycie kwalifikującej do in vitro. I jest mi smutno ... będę miała długo protokół co oznacza ze w marcu w nowym cyklu będę brać tabsy anty... i muszę czekac dłużej na wszystko poza tym lekarka powiedziała ze da mi tylko jeden zarodek a ja strasznie chciałam dwa zeby zwiększyć swoje szanse ale noe było z nią dyskusji... a tak wogole to jak to jest z długim protokołem? Po tabletkach anty TrEba czekac do kolejnego okresu zeby zacząć stymulację czy od razu po tabletkach jedzie się z koksem ;) ??? :*

Ja mam tsh nieoznaczalne a ft3 na tyle spadło że wskakuję w wyższą dawkę novothyralu właśnie. Trochę niepoważne jest niebadanie całej trójki, chyba że odchyłki od normy są niezwykle rzadkie a ja mam tą przecudną przyjemność je wszystkie kumulować[emoji3] a tak na serio to sprawdź wszystko.
Przed ciążą ft3 i ft4 miałam w porządku, ale teraz faktycznie badałam tylko TSH, przy następnych badaniach muszę sprawdzić 🙂

Dziewczynki mialyscie wszystkie racje :) dzisiejszy zastrzyk juz o niebo lepiej! Nie uroniłam ani kropelkk [emoji4] gdyby to tak nie bolało to nawet bym mogla polubic [emoji1787] oglądałam też dokument z Gosią Rozenek In Vitro nauka czy cud i ryczałam [emoji24][emoji24][emoji24]
A Wam jak mija wieczór?

A w ogole do dziewczyn z Warszawy. Ovi Klinika zaczyna działalnosc w stolicy. Wczesniej tylko w Białymstoku działali. Ja korzystam tam z dofinansowania samorządowego i nie muszę dokładać reszty. Płace tylko za badania i leki. Warunkiem jest zamieszkiwanie Warszawy 2 lata i oczywiście kwalifikacja: Link do: OVIklinika - Ośrodek Leczenia Niepłodności / Warszawa

Ja te IMK robiłam przez Test Dna, zadzwoniłam tam i babeczka mnie wynalazła najbliższy punkt pobrań. Jest mega miła obsługa i mają 200 punktów w całej Polsce więc może znajdziesz coś w twojej okolicy. Płaciłam chyba 460 zł i trzeba być pomiędzy 18-23dniem cyklu. Musisz mieć świeżą morfologię a jak nie masz to pewnie na miejscu ci zrobią - mi tak zrobili
Dzięki imk już robiłam tylko nie wiem czy powtarzać czy nie. A o APL ktoś coś wie?

reklama
Dziewczyny byłam dziś na wizycie kwalifikującej do in vitro. I jest mi smutno ... będę miała długo protokół co oznacza ze w marcu w nowym cyklu będę brać tabsy anty... i muszę czekac dłużej na wszystko poza tym lekarka powiedziała ze da mi tylko jeden zarodek a ja strasznie chciałam dwa zeby zwiększyć swoje szanse ale noe było z nią dyskusji... a tak wogole to jak to jest z długim protokołem? Po tabletkach anty TrEba czekac do kolejnego okresu zeby zacząć stymulację czy od razu po tabletkach jedzie się z koksem ;) ??? :*
Dlugi protokół jest ok, jak Ci taki dobrała znaczy że dla Ciebie taki da lepszy efekt. Ja miałam 2 stymulacje, za kazdym razem długi protokół (plus jeszcze długie stymulacje 15 i 18 dni). Uwierz mi, że to czekanie w czasie przygotowań do stymulacji i podczas samej stymulacji to i tak pikuś np. porównując do czekania na wynik bety...
No i po skończeniu antyków 21 dni (lub 3 krotność) zwykle jest 7 dni do konca pseudo cyklu w czasie ktorych powinnaś miec to tzw krwawienie z odstawienia. Sama stymulacja zaczynana jest zazwyczaj na poczatku kolejnego cyklu czasem już od 1.dnia, ale nie zawsze. Wszystkie szczegóły planuje Ci lekarz. Pozostaje zaufać ze jesteś w dobrych rekach😘

Do góry