reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej. Pomożecie z badaniami. Immunolog kazał mi zrobić ACA I B2gpi- te już ogarnęłam. Mam też zrobić IMK czyli limfocyty i to już robiłam 7 miesięcy temu. Te badania maja jakis termin przydatności ? No i najważniejsze APL - co to jest i gdzie to zrobić? W internecie nie ma takiego badania. W diagnostyce nie robią i w mojej klinice też nie. Help
Ja te IMK robiłam przez Test Dna, zadzwoniłam tam i babeczka mnie wynalazła najbliższy punkt pobrań. Jest mega miła obsługa i mają 200 punktów w całej Polsce więc może znajdziesz coś w twojej okolicy. Płaciłam chyba 460 zł i trzeba być pomiędzy 18-23dniem cyklu. Musisz mieć świeżą morfologię a jak nie masz to pewnie na miejscu ci zrobią - mi tak zrobili

To jak wymyślisz jakie te badania z krwi bedziesz robić to daj znać. Ja jakoś do tego sanco nie jestem przekonana,a sama bede coś robić na pewno.
Ja z kolei pierwszy raz doswiadczam mdłości i słodkie mi nie wchodzi. Ale po południu idę do sklepu to zakupię ogorki kiszone i chipsy ovenbaked☺
A mój gin właśnie Sanco polecał dlatego go zrobiłam, wynik miałam chyba po 5 dniach, no i świadomość że wszystko ok bezcenna 😉

Obejrzałam po Twoim wpisie. Podobał mi sie dokument, zdecydowanie bardziej niz ten Rodzenkowej.
Ludzie, którym zależy jak widać są w stanie zorganizować pieniadze na kolejny raz, i kolejny.. czesto kosztem dachu nad głową.. Ale wiem, ze sa tez tacy, którym zależy równie mocno A pieniędzy nie zdobędą;( to jest naprawdę przykre ;(
Też obejrzałam. Zwrocilyscie uwagę że tam jakby z automatu podają 2 zarodki bo to zwiększa szanse ??

Dziewczynki ja Was pozdrawiam z szpitalnego łóżka [emoji58] w nocy zaczęła mi lecieć krew. Pojechaliśmy do szpitala i krwawienie było „w trakcie” zresztą cały czas leci. Chyba dzisiaj to najwiecej mi leci. Z dzidzią wszystko Ok. Czekam na obchód, wgl jestem zaskoczona, że mnie zostawili. Ale sami powiedzieli, że widać cały czas krwawienie i nie mogą mnie tak wypuścić. No i chwała im za to ;) Brzuch mnie nie boli [emoji1307] Skubane łożysko nie daje mi się nudzić [emoji23]
Ale przygody, trzymajcie się tam razem do kupy[emoji4]

Dziewczyny a powiecie troche wiecej o tych badaniach? Bo ja się kompletnie nie znam. Moja kuzynka mi tylko opowiadała, ze miala usg i pappa i jej wyszlo 1;291 i musiala miec amniopunkcje czy jakoś tak. Ale wyszło dobrze. Mowila,ze krew miala tydzien wczesniej niz usg i byla wtedy przeziębiona i może dlatego. A ja jestem umówiona na to usg i mówili mi,ze robia od razu pappa. Ale dopytam teraz jak będę. A powinnam robić jakies inne badania? Czy jasne tych cos wyjdzie nie tak?? Mam 33 lata.
Mi w zeszłym roku wyszło 1:784 zd i jakiś parametr w górnej granicy normy. Więc się przestraszyłam i robiłam wyniki z krwi, bo to jednak najbardziej miarodajne i bez ryzyka dla dziecka. Najtańszy chyba 1600zł a pappa chyba 200 i tak trzeba zapłacić. Po krwi jesteś po prostu spokojniejsza. To nie statystyka.

reklama
Dziewczyny w końcu dotarłam do domu. A wiec na dzień dzisiejszy wszystko jest dobrze. Maluszek ma nóżki i raczki, kręgosłup i szczękę - i oczywiście serduszko [emoji3059]
Po naciśnięciu ręka brzucha maluszek się ruszał a tak to spał.

Mamy 2,90cm i jest to 9+4 (wg om 9+5)
Termin porodu wpisany w zaświadczenie o ciąży 4.10.2020
A to nasz model/ka

Zobacz załącznik 1088025
Zobacz załącznik 1088026

Następna wizyta już idę do ginekologa zwykłego ale nadal w szpitalu
Także 17.03 usg i spotkanie z nowym lekarzem
20.03 konsultacje przed badaniami prenatalnymi.
Gratulacje [emoji3] to się pleckami dziecię odwróciło[emoji3]

Do góry