reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam laparoskopię we wtorek, a w środę byłam w pracy. Z racji na to, że jestem dość szczupła, to nie miałam 3 nacięć tylko dwa- jeden w pępku, drugi nisko po lewej stronie. Jestem już chyba z 3 lata po i ani śladu blizn, nacięcia ok 1cm może nawet mniejsze. Ale ja jakoś tak znoszę zabiegi, że 2h po już byłam sama w toalecie, dobrze się czułam, jedynie trochę krwawilam po cewniku, ale nie potrzebowałam żadnego zwolnienia i doszłam do siebie w 2-3 dni. U mnie celem było zbadanie drożności.
Ja tez mialam tylko dwa nacięcia, ale u mnie zostają blizny akurat.. Po laparotomii mam okropna. Mimo, ze jestem szczupła i przeciez brzuch nie zdarzył urosnąć. Po laparoskopii po tygodniu zdjęto mi szwy, wróciłam do domu i rany sie rozeszły, szczegolnie ta dziurka w pepku. Ale nie wrocilam na zszywanie tylko kupilam te cienkie plasterki sciagajace i sie udalo. Co do dochodzenia do siebie, to prawda, ja tez szybko do siebie doszłam. Również wrocilam do pracy od razu, mając jeszcze szwy. Ale teraz poszlabym na zwolnienie gdybym miala pracę dzwigającą.

reklama
Ja bralam 10 mg od 10dc, czyli jakieś 2 tyg przed transferem, bo przez encorton słabiej mi rosło endometrium i trochę dłużej musiałam brać estrofem.
Przed braniem encortonu tsh miałam ok 1.6 a po tygodniu brania 3.7. Bralam euthyrox 75 przez kolejny tydzień i tsh mi spadło w ciągu tygodnia do 1.7-1.8 więc transfer się odbył.
A jak bierze się coś na tarczycę typu euthyrox lub novothyral to też tsh skacze?

Dziewczyny !!
Poszłam na usg bo teraz jest jakoś inaczej ze robią położne prEd wizyta u lekarza i nagrywają to dla niego lub coś.
One mnie 10 razy pytały czy miałam podany jeden zarodek!
Wychodzi na to ze mam dwa pecherzyki!
Jestem w takim szoku ! Ja nawet nie wiedziałam ze jest możliwość ciąży bliźniaczej przy jednym!
Podpowiedzcie !
Jestem w takim szoku ze prawie z fotela spadłam.[emoji79][emoji85]Zobacz załącznik 1058225
O kurde ale niespodzianka by była😉 ale zdjęcia niestety nie mogę otworzyć...

Dziewczyny, byliśmy wczoraj z mężem na wizycie podsumowującej nieudane invitro.
Lekko się wkurwi...am, bo specjalnie dopłaciliśmy do tych 3 konsultacji, żeby mieć pewność, że ktoś dobrze mną pokieruje. Jak powiedziałam swojej lekarce jakie zalecenia były od tamtych lekarzy - ta sama klinika - to się skrzywiła i powiedziała, że ona by tak tego nie zrobiła - mówimy o obniżeniu mi dawek. Nosz kutwa.

Ale mniejsza z tym. Najwyraźniej mieliśmy zapłacić frycowe.
W każdym bądź razie od wczoraj do 3 stycznia jestem na antykoncepcji, 4 stycznia wizyta i rozpisanie stymulacji.
Teraz produkujemy zarodki do badań genetycznych, jak już trochę uzbeiramy, to badamy i dopiero invitro, jak któryś będzie zdrowy.

Hahahah emocje opadły
Lekarze oglądali wynik usg ale beta ostatecznie potwierdziła jeden pęcherzyk ciążowy drugi to zbiornik sluzowy niegroźny
Przyznam ze lekarz sam się wystraszył czy nie doszło do pomyłki w klinice.
Stad te uśmiechy na korytarzu od każdego :)
Alarm odwołany jest jeden 30 grudnia idziemy na serduszkowanie i sluzaka powinno nie być chyba Że znów mnie coś zaskoczy :)[emoji23]
Haha niezłe emocje nam tu dzisiaj dostarczyłas 😆

reklama
Do góry