reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny !!
Poszłam na usg bo teraz jest jakoś inaczej ze robią położne prEd wizyta u lekarza i nagrywają to dla niego lub coś.
One mnie 10 razy pytały czy miałam podany jeden zarodek!
Wychodzi na to ze mam dwa pecherzyki!
Jestem w takim szoku ! Ja nawet nie wiedziałam ze jest możliwość ciąży bliźniaczej przy jednym!
Podpowiedzcie !
Jestem w takim szoku ze prawie z fotela spadłam.[emoji79][emoji85]Zobacz załącznik 1058225
Piękna nagroda za walkę ♥️

Dziewczyny !!
Poszłam na usg bo teraz jest jakoś inaczej ze robią położne prEd wizyta u lekarza i nagrywają to dla niego lub coś.
Jestem w takim szoku ! Ja nawet nie wiedziałam ze jest możliwość ciąży bliźniaczej przy jednym!
Podpowiedzcie !
Jestem w takim szoku ze prawie z fotela spadłam.[emoji79][emoji85]Zobacz załącznik 1058225
Podzielił się! To się czasem zdarza. Gratulacje!

Dziewczyny !!
Podpowiedzcie !

OMG 🤩 cudownie [emoji177] Gratulacje [emoji8]

Ja miałam razem z histeroskopia [emoji846] sprawdzili wszystko razem z macicą, wycieli co trzeba. Tylko, że u mnie Endo 4stopnia. Oczywiście wróciła jak bumerang [emoji53] myślę, że po kilku latach starań tak czy siak warto zrobić laparoskopie zwiadowcza i histeroskopie np.

A jak się czułaś po tym wszytskim?

Laparoskopia to zabieg, ktory pokaze wszystko co sie na zewnatrz macicy dzieje. Zobaczy jajowody i jesli masz endometrioze, moze tez usunąc ewentualne zrosty. Do zabiego jestes znieczulona ogolnie z koniecznoscia intubowania. Lekarz wchodzi nacinajac małe dziurki w okolicach brzucha takimi jakby rurkami z kamerką :) Po zabiegu uplynie troszke czasu zanim dojdziesz do siebie :)

Czy mam isc na zwolnienie na kilka dni ? Bo niestety w pracy dźwigam [emoji20]

Pierwszy mój krok to było hsg. Bolalo jak diabli ale wyszło,że wszystko drożne. Potem mialam laparoskopie i również wyszlo,ze drożne A przy okazji okazało się,że mam ogniska endometriozy, ktore przy okazji usunięto. Mi robiono laparoskopie pol roku po pękniętej ciąży pozamacicznej, nie usunięto wtedy jajowodu i chcieli sprawdzić czy się dobrze zrosl i jest wróżby. Na pewno laparoskopia jest dokładniejsza i jeśli wyjdzie cos co należy usunąć to od razu to zrobią. Jednak należy pamiętać,że droznosc nie oznacza sprawności jajowodow A dokładniej rzęsek. Poza tym, to jednak juz zabieg i ingerencja. Na warsztatach "obudz w sobie zycie" ginekolog wypowiadał się,ze po każdym takim zabiegu robią się zrosty, ze ma to wplyw na jakość komorek itd. No ale jakos trzeba szukać przyczyn. Mysle,ze jak długo nie można zajsc w ciaze to laparoskopia lepsza niż hsg. Ale mogę się mylić. Nie jestem ekspertem.

Powiedział ze laparoskopia daje więcej informacji a jak mam szukać dlaczego się nie udaje to juz wole konkret niż robić małe kroczki
Za młoda tez juz nie jestem
Za kilka lat stuknie 40 stka[emoji33]

reklama
Do góry