Hej. Ja na trombofilie miałam inne badania robione kilka miesięcy temu.Hej, pomóżcie proszę..
Jak zaczynalam przygodę z iVF miałam zrobione między innymi poniższe badania, do immunologa (a nawet dwóch) jadę pierwszy raz za 3 tyg jak będe w Polsce.. czy ponizsze badania dotyczą trombofili? Są sprzed 7 lat ale skoro to badanie genu to pozostaje na całe życie więc wezmę że sobą. Nie wiem tylko czy to jest właśnie nazwa badania na trombofilie czy coś pomyliłam... Dziękuję Wam jak zawsze
Detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V - krew
Detekcja mutacji G20210A w genie Protrombiny - czynnik II - krew
reklama
Aduś16
Fanka BB :)
Dzięki, a pod jaką nazwa ?Hej. Ja na trombofilie miałam inne badania robione kilka miesięcy temu.
Homocysteina, jedno którego nazwy nie pamiętam, ale wykazało nieprawidłowośc genu MTHFR, później kazano6mi zrobić CZYNNIK VIII (krew) oraz PAI-1 (genetyczne).Dzięki, a pod jaką nazwa ?
Forget-me-not...
Tak to badania na trombofilie. Ja robiłam cały pakiet. Na fotce jest co jest w nim zawarte.Hej, pomóżcie proszę..
Jak zaczynalam przygodę z iVF miałam zrobione między innymi poniższe badania, do immunologa (a nawet dwóch) jadę pierwszy raz za 3 tyg jak będe w Polsce.. czy ponizsze badania dotyczą trombofili? Są sprzed 7 lat ale skoro to badanie genu to pozostaje na całe życie więc wezmę że sobą. Nie wiem tylko czy to jest właśnie nazwa badania na trombofilie czy coś pomyliłam... Dziękuję Wam jak zawsze
Forget-me-not...
Jak estrofem to podchodzisz na cyklu sztucznym. Czyli nie będzie owulacji tylko czekasz aż endometrim będzie odpowiedniej grubości. Jak będzie gotowe to zaczyna się brać dodatkowo progesteron i za 3-5 dni transfer (w zależności ile dni mają zarodeczki). U mnie transfer był 19dc ale może być też troszkę wcześniej albo później.Nie wiem do końca jak to rozumieć czy naturalnym. Od 3 dnia cyklu mam przyjmować estrofem i metypred. Dalsze instrukcje dostanę na wizycie we wtorek.
monikao777
Dziewczyny czy któraś z was robiła wlewy z immunoglobulin?
Hej, pomóżcie proszę..
Tak to badania na trombofilie. Ja robiłam cały pakiet. Na fotce jest co jest w nim zawarte.Zobacz załącznik 1030247
Ja miałam takie. Po tym wyniku miałam Robić białko c aktywność, białko S wolne oraz antytrombina III, później miałam "dorobić" czynnik VIII I PAI-1.
Elizabeth68
Ja mam clexane jeszcze 4 zastrzyki i trzęse sie z bólu na samą myśl. Oni chyba specjalne robią tępe igły :/ już tak bardzo nie chcę, brzuch siny i opuchnięty. Nic przyjemnego...Ja to już nawet myślałam że nauczyłam się robić te zastrzyki tak, żeby nie bolało, ale okazało się, że może i sam moment wstrzyknięcia leku (prolutex) nie boli, ale potem to już boli bardzo...
reklama
Netiaskitchen
Wiem, ale robimy to dla naszych Kropków. Dasz radę!!!Ja mam clexane jeszcze 4 zastrzyki i trzęse sie z bólu na samą myśl. Oni chyba specjalne robią tępe igły :/ już tak bardzo nie chcę, brzuch siny i opuchnięty. Nic przyjemnego...
Podziel się: