Badanie zarodka przed transferem?My już podjęliśmy z mężem decyzję że teraz przy transferze badamy zarodek. Koszt 2.5 tys. Tak nam lekarka nagadala
reklama
Bardzo przykra wiadomośćDziewczyny, ja dziś niestety nie mam dobrych wieści. Miałam wizytę serduszkową i okazało się, że kruszynka nie rośnie planowo, pęcherzyk ma 19 mm a zarodek 4 mm. Podobno jest to jakieś 11 dni opóźnienia. Jak na 7+5 to wszystko powinno być ponad 2 razy większe. Serduszko owszem bije ale za wolno, zamiast ok. 110 bicie 70, to stanowczo za mało. Generalnie 95 procent szans na niepowodzenie... 10.10 mam się zjawić w szpitalu i tam określą co dalej, ale prawdopodobnie serduszko już samo przestanie bić i będą przygotowywać mnie do zabiegu, masakra!!!
Trzymaj się kochana...
Śliwka12345
Fanka BB :)
Materiał pobierają przed jak się rozmroziBadanie zarodka przed transferem?
A po co te badania? Nie słyszałam o tym chyba nigdy. Ze niby mrozaczki są jakieś niepewne?Materiał pobierają przed jak się rozmrozi
Apola
Nadzieja jest zawsze, bede o Was myśleć.Dziewczyny, ja dziś niestety nie mam dobrych wieści. Miałam wizytę serduszkową i okazało się, że kruszynka nie rośnie planowo, pęcherzyk ma 19 mm a zarodek 4 mm. Podobno jest to jakieś 11 dni opóźnienia. Jak na 7+5 to wszystko powinno być ponad 2 razy większe. Serduszko owszem bije ale za wolno, zamiast ok. 110 bicie 70, to stanowczo za mało. Generalnie 95 procent szans na niepowodzenie... 10.10 mam się zjawić w szpitalu i tam określą co dalej, ale prawdopodobnie serduszko już samo przestanie bić i będą przygotowywać mnie do zabiegu, masakra!!!
Aduś16
A u Ciebie coś wnioslo to badanie? Ja też robiłam.. Podwyższone NK, miesiąc metypred i 2 razy Intralipid i dupa... Biochemiczna.. dziś rozmawiałam z lekarzem z Warszawy i stwierdzil ze steryd to strata czasu.. Ja już się na IVIg w sumie zdecydowałam do grudniowego ET dwóch najsłabszych zarodków... Zrobię wszystko aby tylko kolejna procedura nie była konieczna..A badalas receptywność endometrium? Pobierane są próbki w określonych dniach cyklu. Badanie nie należy do tanich, ale przynajmniej wiadomo czy zarodek ma szansę się zagnieździc. Ja zrobiłam po pierwszym nieudanym transferze
Aduś16
W invicta 2 x 1030 plus leki i wizyta ...3 tysiące?
Aduś16
A badacie konkretne geny? To trochę naciągane moim zdaniem..My już podjęliśmy z mężem decyzję że teraz przy transferze badamy zarodek. Koszt 2.5 tys. Tak nam lekarka nagadala
Witamitawegaminka
OjejNadzieja jest zawsze, bede o Was myśleć.
reklama
Wczoraj były tylko jakieś brudki brązowe malutko.Czekam do wtorku mam usg. Dzwoniłam na Ip trochę mnie uspokoiłoUspokoiło się to krwawienie u ciebie? Byłaś na IP? Pewnie masz wrażliwe naczynka
Napisz jeszcze jakie badania robiliście, może ktoś z forum podpowie co jeszcze warto zbadać. U mnie na problemy z zagniezdzeniem pomogło leczenie immunologiczne.
Podziel się: