reklama
Dokładnie tak Puerwsze udane, jedyne co doktor zrobil mi histeroskopie macicy jest czysta i rosnie w Nas Kruszynka Takze zycze powodzenia.W ktorym mieście pidchodzisz?Dobrze rozumiem , ze invitro udało się przy endometriozie ? Pytam bo sama mam i czekam na drugi transfer
Netiaskitchen
Fanka BB :)
No to prawda, bez forum w trudnych chwilach byłoby strasznie ciężko. Pamiętam jak kiedyś (luty w zeszłym roku) myślałam, że in vitro się udaje... Zawsze... Jak się nie udało i straciliśmy nasze pierwsze 2 kropki to było ze mną źle. Ale dzięki dziewczynom z forum pozbierałam się do kupy i chciałam walczyć dalej. Teraz jest mi trochę łatwiej, bo mamy nasz mały invitrowy cud, który urodził się w styczniu i chcielibyśmy drugi. Mogę powiedzieć że jesteśmy gotowi na walkę o ten drugi cud. Widzę, ze mam teraz dużo więcej determinacji i to wasza zasługa. Bo in vitro się udaje, nie od razu, nie zawsze jest łatwo, ale w końcu się udaje jak się próbuje i walczy do skutku. Niech się uda nam wszystkim!!!Oprocz meza jestesmy tez my- pamiętaj. Ciesze sie,ze tu jestem, bo takich mysli jak Ty mam multum!! A o tym,ze jestem "gorszym sortem" nie wspomne;( ale wejde tutaj i Wasza walka daje mi pstryczka w nos" hellol, nie jestes sama, nie tylko Ty walczysz, badz silna! Inni moga to Ty tez" no i w taki sposob sie motywuje i mobilizuje...
Śliwka12345
Kurcia opowiedz coś jeszcze o endometrioze w twoim przypadku. Ja też często sikam czasem boli mnie brzych a czasem nie przy okresie. Nawet kiedyś przez pół roku brałam visane na endometrioze. Tak się zastanawiam czy ta cholera się i we mnie gdzieś nie schowalaNa 6 transferow mialam tylko raz podane 2 zarodki 3 dniowe.
A tak to zawsze po jednym. Z ostatniej stymulacji mam blastocysty.
Wczesniej nic. Beta zerowa. Raz drgnela ale bylo puste jajo plodowe.
A co pomoglo? Nie wiadomo. Bo mialam juz chyba wszystko mozliwe przy 6 transferze. Steryd, heparyne, scratching, wlew z osocza, intralipid.
Kurcia opowiedz coś jeszcze o endometrioze w twoim przypadku. Ja też często sikam czasem boli mnie brzych a czasem nie przy okresie. Nawet kiedyś przez pół roku brałam visane na endometrioze. Tak się zastanawiam czy ta cholera się i we mnie gdzieś nie schowala
Tez bralam vissane przed transferem lekarz mnie wyciszal
Nie.Jaki wlew z osocza ?? immunoglobuliny??
Wlew domaciczny z osocza bogatoplytkowego tzw PRP. Pobieraja krew, wyodrebniaja z niego osocze i robia wlew domaciczny. Ma podobno poprawiac receptywnosc endometrium
No a lekarz podejrzewal u Ciebie endometrioze ze dal Ci Vissane?Kurcia opowiedz coś jeszcze o endometrioze w twoim przypadku. Ja też często sikam czasem boli mnie brzych a czasem nie przy okresie. Nawet kiedyś przez pół roku brałam visane na endometrioze. Tak się zastanawiam czy ta cholera się i we mnie gdzieś nie schowala
Moim objawem byly glownie problemy z pecherzem i jelitami. Ale one trwaly lata. A potem zaczal bardzo mnie bolec lewy bok. Czulam sie taka "spieta".
No i w czasie laparoskopii sie okazalo ze po lewej stronie jajnik przyrosl do macicy, a wszystko razem do otrzewnej. Takze duzo mi tam poprzestawiali.
Okresy zawsze mialam i mam dosc bolesne ale nie jest bralabym tego jako wyznacznik endometriozy
Śliwka12345
To było lata temu jeszcze u zwykłego ginekologa a nie z kliniki. Ja się skarżyłam na mocne bóle przed miesiączka i w pierwszych jej dniach. Ona twierdziła że coś tam widzi na usg i dała visane. Ebdonetrioza nigdy nie była potwierdzania w inny sposóbNo a lekarz podejrzewal u Ciebie endometrioze ze dal Ci Vissane?
Moim objawem byly glownie problemy z pecherzem i jelitami. Ale one trwaly lata. A potem zaczal bardzo mnie bolec lewy bok. Czulam sie taka "spieta".
No i w czasie laparoskopii sie okazalo ze po lewej stronie jajnik przyrosl do macicy, a wszystko razem do otrzewnej. Takze duzo mi tam poprzestawiali.
Okresy zawsze mialam i mam dosc bolesne ale nie jest bralabym tego jako wyznacznik endometriozy
Witamitawegaminka
Ja tak mialam. I jeden jajniczek dokuczal i ogolnie podbrzusze pobolewalo. To bylo takie uczucie ,ze czulam w srodku wrazliwosc i jakbym intuicyjnie brzuch chronila..uwazalam nawet przy kucaniu. Raz sie przeciagnelam i wygielam to bol przeszywajacy nie samowity. Mialam tez uczucie pare dni jak pod koniec stymulacji ,wielkie wzdecie w 7dpt zrobilam bete i mialam 21, cos a na drugi dzien juz 49 cos ale chyba nie kazdemu tak wczesnie wychodzi z tego co czytalam. Kazdy jest inny.Mi lewy. Dzis 7dpt.
reklama
RozumiemTo było lata temu jeszcze u zwykłego ginekologa a nie z kliniki. Ja się skarżyłam na mocne bóle przed miesiączka i w pierwszych jej dniach. Ona twierdziła że coś tam widzi na usg i dała visane. Ebdonetrioza nigdy nie była potwierdzania w inny sposób
Dziewczyny. Bardzo bardzo posrednim wskaznikiem (nie chce zebyscie zaraz wpadly w szał cyferek) jest badanie z krwi czynnika Ca125. To jest marker chyba nowotworu jajnika.
W kazdym razie wskazuje on posrednio na stany zapalne w tej okolicy. I jezeli jest podniesiony to mozna przypuszczac jakies wlasnie stany zapalne m.in. endometrioze.
Ale co wazne i trzeba to podkreslic: mozna miec wyniki w normie a miec endometrioze. Mozna tez zapewne miec to podwyzszone a endometriozy nie miec.
Norma jest chyba do 30. Ja przed laparoskopia mialam cos kolo 45, a po laparoskopii kolo 60. Bo sie chyba jeszcze nie pogoilo wszystko. Lekarze mowia ze od tego badania sie juz odchodzi. Ale jezeli ktoras z Was chce to nie zaszkodzi zbadac.
Podziel się: