reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tez nie. Histeroskopia zaglada wgląb macicy ale od jej srodka.
A endometrioza jest rozsiana poza macica, na jej zewnatrz: na jajnikach, w otrzewnej itp.
Albo laparoskopia albo jak ktos ma torbiele czekoladowe na jajnikach to usg moze potwierdzic endometrioze
Czyli nic mni nie zostaje tylko trzeba tam zajrzeć,raczej coś znajda bo od zawsze miałam potworne bóle w pierwszych dniach miesiączki.

Niestety.
Ja np na usg zawsze wszystko idealnie, niby zadnych objawow poza tym ze bardzo często sikalam.
Po laparo sie okazaly ogromne zrosty i endometrioza III stopnia
No właśnie,ja tez mam problem z częstym sikaniem.Tego akurat nie powiązałam z endometrioza..A jak szybko udalo ci się zajść po zabiegu?

reklama
No właśnie,ja tez mam problem z częstym sikaniem.Tego akurat nie powiązałam z endometrioza..A jak szybko udalo ci się zajść po zabiegu?
Nie pociesze Cie. Ja laparoskopie mialam jeszcze zanim podeszlam do ivf.
Potem staralismy sie jakies pol roku naturalnie i wystartowalismy z ivf.
Ogolnie laparoskopie mialam w 2017 r.
Przeszlam 3 stymulacje i 6 transferow

Do góry