Ja brałam od 2dc i już w sobotę transfer, ale się boję.....Czy jest tu ktoś, kto brał estrofem od 1 szego dnia cyklu przed crio??? Plisss
reklama
Trudno powiedzieć. Moja endo powiedziała że to zapewne przez leki i też stres zrobił swoje. Nie pamiętam jakie leki jeszcze brałam mam niedoczynność, Hashi i IO. Przez 3 miesiące pilnowalam diety i na IO brałam glucophage. Wyniki przed criotransferem były już dobre.Czy u ciebie to TSH urosło po encortonie? Co jeszcze brałaś?
jagodaaga
Fanka BB :)
Skąd miałaś dietę io? Może też spróbuję....min jeszcze 18 dni...może pomoże....Hej. Nie wiem czy pomogę. U mnie TSH dzień przed transferem też było ponad 9. Transfer odwołany choć lekarz nie mógł uwierzyć i twierdził że to musi być błąd labolatorium. Po odstawieniu leków do tygodnia TSH spadło do 2. 3 miesiące przerwy i dieta na IO. Po przerwie leki ale bez encorton i zaczynam 32 tc trzymam kciuki!
jagodaaga
U mnie homa wyszła ok, i Endo twierdzi że nie ma sensu krzywej robić....co myślisz?Trudno powiedzieć. Moja endo powiedziała że to zapewne przez leki i też stres zrobił swoje. Nie pamiętam jakie leki jeszcze brałam mam niedoczynność, Hashi i IO. Przez 3 miesiące pilnowalam diety i na IO brałam glucophage. Wyniki przed criotransferem były już dobre.
Nie wiem co Ci doradzić. Ja trafiłam na świetną endo. Dieta taka trochę cukrzycowa, dużo kasz i warzyw. A z tarczycą masz problemy?U mnie homa wyszła ok, i Endo twierdzi że nie ma sensu krzywej robić....co myślisz?
jagodaaga
Tak, mam Hashi... Wysokie anty TPO...i tarczycę reagująca na wszelkie hormony. Ostatnio w 9 dni TSH urosło z 1 na ponad 9....po 5 dniach odstawienia i większej dawce letroxu spadło do 7....ale nie wiem czy jak zacznę brać estrofem plus potem encorton....znowu może być jazda. Podobno jestem pierwszym takim przypadkiem mojej Endo...Nie wiem co Ci doradzić. Ja trafiłam na świetną endo. Dieta taka trochę cukrzycowa, dużo kasz i warzyw. A z tarczycą masz problemy?
jagodaaga
A skąd ta twoja Endo.??Nie wiem co Ci doradzić. Ja trafiłam na świetną endo. Dieta taka trochę cukrzycowa, dużo kasz i warzyw. A z tarczycą masz problemy?
Ostatnim razem miałam podawany intralipid i coś tam może zaskoczyło. Bo 9 dpt zrobiłam sikańca i słaba krecha a na następny dzień beta 2,4. Leków żadnych nie miałam żeby zafałszowaly wynik.. lekarze mówią że to nic nie znaczy.Viki90
6 transferów to jednak dużo, za każdym razem nie dochodziło do zagnieżdżenia ?
olgaaa1987
Zaangażowana w BB
reklama
Jestem z Krakowa. Anty TPO już pewnie nie spadnie( ja msm ponad 300)TSH powinno być na poziomie 1,5. Tarczyca też świruje przy stresie. Estrofen brałam chyba na noc, a encorton już nie.A skąd ta twoja Endo.??
Podziel się: