reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czy u ciebie to TSH urosło po encortonie? Co jeszcze brałaś?
Trudno powiedzieć. Moja endo powiedziała że to zapewne przez leki i też stres zrobił swoje. Nie pamiętam jakie leki jeszcze brałam mam niedoczynność, Hashi i IO. Przez 3 miesiące pilnowalam diety i na IO brałam glucophage. Wyniki przed criotransferem były już dobre.

Hej. Nie wiem czy pomogę. U mnie TSH dzień przed transferem też było ponad 9. Transfer odwołany choć lekarz nie mógł uwierzyć i twierdził że to musi być błąd labolatorium. Po odstawieniu leków do tygodnia TSH spadło do 2. 3 miesiące przerwy i dieta na IO. Po przerwie leki ale bez encorton i zaczynam 32 tc trzymam kciuki!
Skąd miałaś dietę io? Może też spróbuję....min jeszcze 18 dni...może pomoże....

Trudno powiedzieć. Moja endo powiedziała że to zapewne przez leki i też stres zrobił swoje. Nie pamiętam jakie leki jeszcze brałam mam niedoczynność, Hashi i IO. Przez 3 miesiące pilnowalam diety i na IO brałam glucophage. Wyniki przed criotransferem były już dobre.
U mnie homa wyszła ok, i Endo twierdzi że nie ma sensu krzywej robić....co myślisz?

Nie wiem co Ci doradzić. Ja trafiłam na świetną endo. Dieta taka trochę cukrzycowa, dużo kasz i warzyw. A z tarczycą masz problemy?
Tak, mam Hashi...:( Wysokie anty TPO...i tarczycę reagująca na wszelkie hormony. Ostatnio w 9 dni TSH urosło z 1 na ponad 9....po 5 dniach odstawienia i większej dawce letroxu spadło do 7....ale nie wiem czy jak zacznę brać estrofem plus potem encorton....znowu może być jazda. Podobno jestem pierwszym takim przypadkiem mojej Endo...

Viki90
6 transferów to jednak dużo, za każdym razem nie dochodziło do zagnieżdżenia ?
Ostatnim razem miałam podawany intralipid i coś tam może zaskoczyło. Bo 9 dpt zrobiłam sikańca i słaba krecha a na następny dzień beta 2,4. Leków żadnych nie miałam żeby zafałszowaly wynik.. lekarze mówią że to nic nie znaczy.

Viki90
może i nie znaczy albo znaczy bardzo dużo. Ja po tylu nieudanych transferach porobiłabym dodatkowe badania, może immunologia, może warto zbadać np zarodki pod kątem wad genetycznych

reklama
Do góry