reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czy u ciebie to TSH urosło po encortonie? Co jeszcze brałaś?
Trudno powiedzieć. Moja endo powiedziała że to zapewne przez leki i też stres zrobił swoje. Nie pamiętam jakie leki jeszcze brałam mam niedoczynność, Hashi i IO. Przez 3 miesiące pilnowalam diety i na IO brałam glucophage. Wyniki przed criotransferem były już dobre.

Hej. Nie wiem czy pomogę. U mnie TSH dzień przed transferem też było ponad 9. Transfer odwołany choć lekarz nie mógł uwierzyć i twierdził że to musi być błąd labolatorium. Po odstawieniu leków do tygodnia TSH spadło do 2. 3 miesiące przerwy i dieta na IO. Po przerwie leki ale bez encorton i zaczynam 32 tc trzymam kciuki!
Skąd miałaś dietę io? Może też spróbuję....min jeszcze 18 dni...może pomoże....

Trudno powiedzieć. Moja endo powiedziała że to zapewne przez leki i też stres zrobił swoje. Nie pamiętam jakie leki jeszcze brałam mam niedoczynność, Hashi i IO. Przez 3 miesiące pilnowalam diety i na IO brałam glucophage. Wyniki przed criotransferem były już dobre.
U mnie homa wyszła ok, i Endo twierdzi że nie ma sensu krzywej robić....co myślisz?

Nie wiem co Ci doradzić. Ja trafiłam na świetną endo. Dieta taka trochę cukrzycowa, dużo kasz i warzyw. A z tarczycą masz problemy?
Tak, mam Hashi...:( Wysokie anty TPO...i tarczycę reagująca na wszelkie hormony. Ostatnio w 9 dni TSH urosło z 1 na ponad 9....po 5 dniach odstawienia i większej dawce letroxu spadło do 7....ale nie wiem czy jak zacznę brać estrofem plus potem encorton....znowu może być jazda. Podobno jestem pierwszym takim przypadkiem mojej Endo...

Viki90
6 transferów to jednak dużo, za każdym razem nie dochodziło do zagnieżdżenia ?
Ostatnim razem miałam podawany intralipid i coś tam może zaskoczyło. Bo 9 dpt zrobiłam sikańca i słaba krecha a na następny dzień beta 2,4. Leków żadnych nie miałam żeby zafałszowaly wynik.. lekarze mówią że to nic nie znaczy.

Viki90
może i nie znaczy albo znaczy bardzo dużo. Ja po tylu nieudanych transferach porobiłabym dodatkowe badania, może immunologia, może warto zbadać np zarodki pod kątem wad genetycznych

reklama
Do góry