reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Co to jest opłata początkowa? Co w niej jest?
IMG_20190520_131041.jpg

reklama
Nie. Nie gwarantują. Ale w ich przypadku akurat ogromny problem glowy im nie zadręcza - pieniądze.. o ktorych sie tak mowi, ze szczescia nie dają.. ;(
Ja dopoki nie zaczelam jezdzic sie leczyc, nie zdawalam sobie sprawy ile jest osob z tym samym problemem... i nie zdawalam sobie tez sprawy, ile to kosztuje. Dlatego trzymam kciuki za nas wszystkie !!! Bo kazdy ma prawo do szczescia.
Oczywiście, że masz rację:-) te pieniądze...wszędzie tylko pieniądze... Ale trzeba myśleć pozytywnie, uda się nam wszystkim A ja jestem tego najlepszym przykładem- już raz mi się udało:-)

Oczywiście, że masz rację:-) te pieniądze...wszędzie tylko pieniądze... Ale trzeba myśleć pozytywnie, uda się nam wszystkim A ja jestem tego najlepszym przykładem- już raz mi się udało:-)
To jest bardzo pocieszające ;) nawet sobie nie moge wyobrazic jaka fala radości zalewa wtedy czlowieka:)

Hello ciotki[emoji173]️tutaj nas jeszcze nie bylo. Przelot do bazy planow w piatek o 14:28 i 14:31. Oto jestesmy: mala Zosia( 49 cm i 3360 gr) i Lennart ( 51cm i 3665 gr) Odpowiedz czy warto bylo tyle walczyc? Jest tylko jedna:Zobacz załącznik 974811Zobacz załącznik 974812
Ogromne gratulacje kochana[emoji8]
Prześliczne Skarby[emoji173][emoji173]
Niech zdrowo rosną i czego chcieć od życia wiecej...
Pełnia szczęścia [emoji7][emoji7]

No to nie są niskie wyniki. Faktycznie pokombinuj z metforminą, może akurat trafisz na lepszą dla Ciebie. A zdarzało Ci się wpadać w hipoglikemię bez insuliny? To musisz mieć straszne skoki tej glukozy, tzn., że musiała Ci spadać do 60. Mi się na insulinie to 2 razy zdarzyło.

Kurczę, to mi wyśrubowali normy. Ogólnie mam nie przekraczać glukozy 120 po posiłku, szczególnie miałam tego pilnować w 1 trymestrze. Teraz mam do 130 po godz. Na czczo do 89. Staram się tak regulować posiłki, żeby się tego trzymać. Mam zalecenie, że jak 3 dni pod rząd przekroczę tą normę, to mam zwiększać insulinę. Może za bardzo się katuję.

Kochana, ja konsultowałam u Chęcińskiego z Wrocławia. On ma dość osobliwe podejście, ale potrafi pomóc. Będąc już w ciąży sprawdzałam to jeszcze u innego diabetologa i też podtrzymał leczenie.
A prolaktyna, tak jak TSH, były u mnie podstępne. Trzy razy wychodziły w granicach normy, a czwarty raz było x2. Nie pamiętam już dokładnie wartości. Tak czy inaczej, prolaktyna, jak mieściła się w normach, to zawsze pod górną granicą. W klinikach nie widzieli problemu, diabetolog widział. Twierdził, że powinno być dużo niżej niż norma przy staraniach. Badanie robiłam z 10 razy w różnych okresach.
Nigdy nie sprawdzalam poziomu glukozy jak mialam objawy hipoglikemi i nie wiem do jakiego poziomu spada. Trzesa mi sie wtedy rece, mam kolatanie serca i straszny głód, zawsze cos ze sobą nosze do jedzenia na wszelki wypadek.
A robilas kiedys badanie hemoglobiny glikowanej (hba1c)? Wiesz cos na ten temat?
Bo mi kiedys dermatolog zlecila, później nic wyniku nie komentowala a ja sie teraz zastanawiam bo w komentarzu bylo napisane ze ryzyko hipoglikemi u osób z cukrzycą na insulinie. Ja nie jestem na insulinie to sie teraz zastamawiam czy to mnie moze dotyczyc?

Dziewczyny wiem, wiem, że rozsiewam info z czyjegoś życia ale przeżyją:-) teraz w Novum na punkcję poszła Małgorzata Rozenek :-) towarzyszy jej mąż Radosław Majdan. Wiem bo widziałam, po wypiciu tego leku przez ponad godzinę leżałam tam gdzie się szykuje kobiety do punkcji. A teraz siedzę i widzę Radka:-) Oby i im się udało:-*
Była ostatnio w TVN i mówiła że się przygotowują.

reklama
Do góry