reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja na pierwszej wizycie płaciłam tylko za tą wizytę, no i miałam już zrobione badania których wymagali na początku, wtedy lekarz zakwalifikował mnie do procedury, powiedział którym protokołem będę szła, wszystko dokładnie omówił, a babki z recepcji dały dokumenty do wypełnienia, ale na spokojnie mogłam je wziąć do domu i wypełnić. Na następnej wizycie było podpisanie zgody i wszystkich papierów i w ciągu 7 dni trzeba było zapłacić za całą procedurę, ja płaciłam od razu bo gotówką.
A skad wiedzialas jakie badania wymagaja na poczatku? Bo jak dzwonilam sie umówić i zapytalam to zostalam poinformowana, ze wszystkiego dowiwm się na wizycie. Na stronie nie znalazlam nic o tym co zrobic przed.. z jednej steony coa bym juz chciala miec ze soba, ale wiem, ze niektore wyniki robi sie w konkretny dzien cyklu a zdrugiej strony boje sie ze wydam pieniadze a oni powiedza, ze musze zrobic u nich...

reklama
My na pierwszej wizycie płaciliśmy za wizytę, badania genetyczne i kilka innych z listy a cześć zrobiliśmy na własna rękę
W dniu punkcji płaciliśmy za pobranie, hodowanie i znieczulenie a za transfer w dniu transferu
Pierwsza wizyta ok 3000 zł
Druga 7100 zł
Trzecia 1200 zł
Napisałam Ci te główne , reszta kosztów dojazdy plus leki
Hmm. Czyli moga nam kazac zrobic cos na miejscu od razu, mimo, ze nie bedziemy naczczo bo wizyta dopiero na 16.

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Jak się przygotować finansowo do pierwszej wizyty w klinice? Czy oprocz kosztow za wizyte juz na poczatku trzeba wplacac jakies pieniądze? Czy jest taka mozliwosc, ze beda tego dnia na miejscu juz kazali zrobic jakies badania? No i pozniej, jesli juz podejma decyzje co i jak to wtedy trzeba placic z gory za cala procedurę??
My placilosmy z wizyte i ewentualne badania. A za procedurę to wczoraj mialam punkcje i po punkcji placilismy za prowadzenie stymulacji, punkcje i zaplodnienie 4500zl a po transferze pewnie za transfer

A skad wiedzialas jakie badania wymagaja na poczatku? Bo jak dzwonilam sie umówić i zapytalam to zostalam poinformowana, ze wszystkiego dowiwm się na wizycie. Na stronie nie znalazlam nic o tym co zrobic przed.. z jednej steony coa bym juz chciala miec ze soba, ale wiem, ze niektore wyniki robi sie w konkretny dzien cyklu a zdrugiej strony boje sie ze wydam pieniadze a oni powiedza, ze musze zrobic u nich...
Ja wcześniej miałam już u nich inseminację, ale dodatkowo na stronie w ich cenniku jest tzw. panel badań pierwszorazowych który należy wykonać, ale skoro Tobie mówili że dowiesz się wszystkiego na 1 wizycie to zaczekaj, po co wydawać kasę na niepotrzebne badania których lekarz być mize Ci nie zleci

Ja wcześniej miałam już u nich inseminację, ale dodatkowo na stronie w ich cenniku jest tzw. panel badań pierwszorazowych który należy wykonać, ale skoro Tobie mówili że dowiesz się wszystkiego na 1 wizycie to zaczekaj, po co wydawać kasę na niepotrzebne badania których lekarz być mize Ci nie zleci
Racja. Nie ma co sie spieszyc. To nie jest dobry doradca ;) i z tego co piszecie , rozne kliniki to rozne zasady.

reklama
Do góry