reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jak ich zobaczyłam to jedyne o czym pomyślałam, to , że fajnie spotkać kogoś znanego :-) jak widać sława i pieniądze nie gwarantują tego co najważniejsze:-(
Nie. Nie gwarantują. Ale w ich przypadku akurat ogromny problem glowy im nie zadręcza - pieniądze.. o ktorych sie tak mowi, ze szczescia nie dają.. ;(
Ja dopoki nie zaczelam jezdzic sie leczyc, nie zdawalam sobie sprawy ile jest osob z tym samym problemem... i nie zdawalam sobie tez sprawy, ile to kosztuje. Dlatego trzymam kciuki za nas wszystkie !!! Bo kazdy ma prawo do szczescia.

reklama
Ja dziewczyny polecam robić badania na mutacje. Dzięki nim wiem, że muszę brać heparynę, a tak byłby płacz, że znajdę i poronię. To chyba jest najcięższe przeżycie. Po długiej walce się uda, a później się człowiek żegna z kropeczkiem. Dlatego mutacje dla mnie to numer jeden.

Ja dziewczyny polecam robić badania na mutacje. Dzięki nim wiem, że muszę brać heparynę, a tak byłby płacz, że znajdę i poronię. To chyba jest najcięższe przeżycie. Po długiej walce się uda, a później się człowiek żegna z kropeczkiem. Dlatego mutacje dla mnie to numer jeden.
Akurat to zrobilam i z tym juz pojedziemy. Ale jak piszecie o swoich przezyciach to jeszczs mnostwo innych badan wymieniacie, o ktorych nie mam pojecia..

Jak weszlam na cennik Gamety to tam jest tak napisane:
Pierwsza wizyta 250
Oplata poczatkowa 2000
Stymulacja i pobranie zarodkow 5600
Transfer 1400
Mrozenie ok 1100
No i kazdy wynik osobno cena, ale tego jest mnostwo... :( masakra..
A do tego zawsze mogą dojść dodatkowe procedury, plus jeszcze podstawowe badania. Mi wyszło w invicta 7500 tyś za całą procedurę plus badania 2000 tyś i za dwie wizyty 500 o lekach już nie wspomnę. Jak to mój mąż mówi to nie jest niestety dla biednych ludzi, dlatego cieszę się że mam pracę w której jakoś zarabiam.

Jak weszlam na cennik Gamety to tam jest tak napisane:
Pierwsza wizyta 250
Oplata poczatkowa 2000
Stymulacja i pobranie zarodkow 5600
Transfer 1400
Mrozenie ok 1100
No i kazdy wynik osobno cena, ale tego jest mnostwo... :( masakra..
Co to jest opłata początkowa? Co w niej jest?

A do tego zawsze mogą dojść dodatkowe procedury, plus jeszcze podstawowe badania. Mi wyszło w invicta 7500 tyś za całą procedurę plus badania 2000 tyś i za dwie wizyty 500 o lekach już nie wspomnę. Jak to mój mąż mówi to nie jest niestety dla biednych ludzi, dlatego cieszę się że mam pracę w której jakoś zarabiam.
To prawda... gdybym wiedziala, ze spotkaja nas w przyszlosci takie problemy na pewno inaczej pokierowalabym swoim zyciem, zeby chociaz o pieniadze sie nie martwic.

Co to jest opłata początkowa? Co w niej jest?
Nie mam pojecia. Nie jest napisane.
Screenshot_20190520-130259_Chrome.jpeg

reklama
Do góry