reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochane, ku pokrzepieniu serc zamieszczam swój dzisiejszy wynik.
Dziś jest 12dpt, 2 zarodków 3 dniowych.
To moja druga procedura i ostatnie dwa zarodki, z pierwszej mamy synka. Wszystko w Novum.
Miałam dzisiaj ogromny stres bo założyliśmy, że to nasze ostatnie podejście.
Ale jest. Oczywiście wcześnie jeszcze żeby świętować ale jest radość.
Próbujcie ile tylko macie sił i nie poddawajcie się, za wszystkie Was i każdą z osobna mocno trzymam kciuki. Będę się odzywać jeszcze [emoji8]Zobacz załącznik 974971
Gratulacje :-) mam nadzieję, że za kilka dni też zobaczę taki wynik :-)

reklama
Nigdy nie sprawdzalam poziomu glukozy jak mialam objawy hipoglikemi i nie wiem do jakiego poziomu spada. Trzesa mi sie wtedy rece, mam kolatanie serca i straszny głód, zawsze cos ze sobą nosze do jedzenia na wszelki wypadek.
A robilas kiedys badanie hemoglobiny glikowanej (hba1c)? Wiesz cos na ten temat?
Bo mi kiedys dermatolog zlecila, później nic wyniku nie komentowala a ja sie teraz zastanawiam bo w komentarzu bylo napisane ze ryzyko hipoglikemi u osób z cukrzycą na insulinie. Ja nie jestem na insulinie to sie teraz zastamawiam czy to mnie moze dotyczyc?
Miałam to badanie robione. Ale z tego co wiem, to je się robi, żeby sprawdzić czy prowadzone jest właściwe leczenie. Ja je miałam robione na insulinie. Kurczę, jak Ty masz takie akcje z tym cukrem, to może jeszcze gdzieś to skonsultuj. Może być Ci ciężej zajść w ciążę przez to.
To chyba są wcześniejsze normy, jakoś niedawno była zmiana i ze 120 1h po posiłku podnieśli na 140 a z 90 na czczo do 92. Może dlatego, że ty miałaś od początku zawirowania to ci przykręcił śrubkę, a po 24tc też jest ciężej to ogarnąć, dlatego jeśli od początku miałaś bardziej rygorystyczne normy to teraz ci pewnie chociaż trochę latwiej.

@Justyska13 niech się dzielnie dzielą kropusie :)
Hehe... Normy zostawili mi podobne, tylko mi już trudno dotrzymać tych norm. Musiałabym chyba jeść same jajka z kapustą kiszoną ;) Będę niedługo u diabetologa, to go popytam o to moje katowanie.

@annemarie ogromne, ogromne gratulacje. Masz rację, odpowiedź jest oczywista:yes:

Kochane, ku pokrzepieniu serc zamieszczam swój dzisiejszy wynik.
Dziś jest 12dpt, 2 zarodków 3 dniowych.
To moja druga procedura i ostatnie dwa zarodki, z pierwszej mamy synka. Wszystko w Novum.
Miałam dzisiaj ogromny stres bo założyliśmy, że to nasze ostatnie podejście.
Ale jest. Oczywiście wcześnie jeszcze żeby świętować ale jest radość.
Próbujcie ile tylko macie sił i nie poddawajcie się, za wszystkie Was i każdą z osobna mocno trzymam kciuki. Będę się odzywać jeszcze [emoji8]Zobacz załącznik 974971

Kochana ogromne gratulacje!!!

Ja dzis zdecydowalam sie i poczynilam kroki do naszego ostatniego transferu (2 blastki z 6 doby i to 4CC) nadzieja mala... skonsultowalam sie z moim lekarzem...

I mamy taki oto plan:
- Konsultacja u diabetologa krzywej
- Juz w kolejnym cyklu biopsja endo (to co miala Vinszka) miesiac przed transferem. Lekarz mowi ze to scratching bardziej jest niz jakies badanie...
-Intralipid wlew 2 tyg przed transferem, w trakcie i tydzien po (potwierdzone z lekarzem)
- sztuczny cykl
- steryd i heparyna w ciemno podobnie jak intralipid
- AH, Embryoglue, atosiban (atosiban musze potwierdzic bo sie nie znam ale chce brac co sie da...)

Zadnych genetycznych juz nie dam rady zrobic a do sierpnia chce do tego transferu podejsc...

Co o tym myslicie?

reklama
Jak weszlam na cennik Gamety to tam jest tak napisane:
Pierwsza wizyta 250
Oplata poczatkowa 2000
Stymulacja i pobranie zarodkow 5600
Transfer 1400
Mrozenie ok 1100
No i kazdy wynik osobno cena, ale tego jest mnostwo... :( masakra..
Niestety ale jak się wszystko zsumuje to na prawdę wychodzą kolosalne kwoty :sad:

Do góry