reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kiedyś trafiłam na blog dziewczyny która pochodziła kilka razy do in vitro bez skutku. Zdecydowali się na AZ. Dziewczyna znalazła tylko jedna klinikę w Polsce w której dawali zarodek za darmo. Płacili się za transfer u leki tylko. Niestety nie pisała co to za klinika a ja nie pamiętam nazwy tego bloga.
Dziekuje.może ja źle policzylam. Bo jak liczę od pierwszego dnia miesiączki to się zgadza idealnie. To bylo crio. Transfer był w 14 dc a nie w 17 jak by to się liczyło przy cyklu ze stymulacja.

@Śliwka12345 invitro z kd kosztowalo koło 12000 tys plus koszt transferu. Komórka dawczyni była z Belgii i po 1 transferze jestem w ciąży. Na komórkę czekałam 1 miesiac
@Dgd
Z jednej strony myślę o annemarie której kd spełniła marzenia i już na dniach będzie się cieszyć swoim szczęściem, z drugiej strony Tina która zaryzykowala 3stymulacje i się jej udało, mimo że wcześniejsze rezultaty miałyśmy podobnie kiepskie.

Nigdy bym się nie spodziewała że przyjdzie mi rozważać takie wybory.

Wielka szkoda że nie można zbadać komórek jajowych jakiej są jakości, tak jak nasienia, które w przypadku mojego męża jest słabe, morfologia wynosi 0%mimo dobrej ruchliwosci i żywotności.

Żeby mi ktoś dał jednoznaczna odpowiedź dlaczego u Nas ta 4doba jest taka przełomowa że z wszystkich 9zarodkow 7 zatrzymało się na tym etapie... Komórka, nasienie, endometrioza... Co "naprawić"?!?!?!

Tak do Ciebie kochana! Może trzeba chwilę jeszcze poczekać na poprawę? U nas już 3,5 miesiąca i prawie 6 kg wagi :) na razie wszystko dobrze... Mała da się wyspać i cudnie się bawi z nami, ja mam pokarm - czego chcieć więcej?
Nic wiecej !Miło czytać czy wszystko dobrze u Was :)
Zaraz lada moment do ekipy mamuś dołączy annemarie :)!
Tak poczekam na lepsze czasy haha oby tylko one nastały!

Ja test Pappa robiłam 10 maja wszystko w porządku, było to połączone z usg:-)Jak pisałam lekarz powiedział, że jest zadowolony z wyników i , że prędzej mnie piorun czaśnie niż się coś stanie z ciąża.

Hej :-)
Ja nie robiłam żadnych tego typu dodatkowych badań.
Z USG genetycznego, najnowszym sprzętem mojego doktora nie było nawet cienia wątpliwości że Niunia jest zdrowa więc nie robiłam aby się dodatkowo nie denerwować.
Nie mniej jednak jakbym usłyszała że istnieje cień niepewności na 1000% robilabym dodatkowe badania.
Dziewczyny chciałam zapytać czy któraś się zdecydowała na badania genetyczne NIPT typu Nifty,Panorama czy inne?

@Pala @chlopkers @redferrari @Dgd @Never give up @Mieciu85 @Baylee @adansonia @Babeczki @sssurykatka @Majaaa @Sol

reklama
Ale ten czas leci...
A jeszcze niedawno modlilysmy się aby wszystko było u Was dobrze w związku z wcześniejszym porodem.
Jak córeczka ma na imię? .. przepraszam ale tego nie zapamiętałam :D [emoji14]
Tak do Ciebie kochana! Może trzeba chwilę jeszcze poczekać na poprawę? U nas już 3,5 miesiąca i prawie 6 kg wagi :) na razie wszystko dobrze... Mała da się wyspać i cudnie się bawi z nami, ja mam pokarm - czego chcieć więcej?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry