reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ruszala sie leki progesteron dwa razy dziennie I lutinus po jednej dwa razy dziennie [emoji5] Progesteron jescze 7 dni I odstawiamy bo lekar mowi ze dopiero bym wymiotowala po takich dawkach
Ehh może dlatego tak wymiotuje z rana? Kurcze... a do wizyty tak daleko. Ta majówka jest mi nie na rękę teraz [emoji15] przez to z umówieniem problem miałam.

Cieszę się Twoim szczęściem [emoji8] mam nadzieję, że moje szczęście też ma się dobrze.

reklama
Ehh może dlatego tak wymiotuje z rana? Kurcze... a do wizyty tak daleko. Ta majówka jest mi nie na rękę teraz [emoji15] przez to z umówieniem problem miałam.

Cieszę się Twoim szczęściem [emoji8] mam nadzieję, że moje szczęście też ma się dobrze.
Mozliwe ja zazywam tylko lutinus 1 rano 1 popoludniu I progesteron.basic przez 7 dni 1 rano 1 wieczor a pozniej lutinus rano wieczor I progesteron 1 w nocy☺

Ale się zestresowałam czytając ostatnie wpisy... No i nie tylko tym. Mi dziś rozpoczął się 10 tc (9 tc + 1 dzień) i wyskoczyła mi opryszczka na ustach. Przeczytałam, że jest niebezpieczna przy pierwszym zakażeniu. Ja chyba już miałam. Chyba. Nawet jutro nie mogę nigdzie tego skonsultować :( Stresuję się czy wszystko jest ok. Nie mam żadnych objawów ciàżowych i teraz martwi mnie to.

Ale się zestresowałam czytając ostatnie wpisy... No i nie tylko tym. Mi dziś rozpoczął się 10 tc (9 tc + 1 dzień) i wyskoczyła mi opryszczka na ustach. Przeczytałam, że jest niebezpieczna przy pierwszym zakażeniu. Ja chyba już miałam. Chyba. Nawet jutro nie mogę nigdzie tego skonsultować :( Stresuję się czy wszystko jest ok. Nie mam żadnych objawów ciàżowych i teraz martwi mnie to.

Spokojnie [emoji8]
Kazda kobieta inaczej przechodzi stan błogosławiony
Zależy to przecież od wielu czynników jak i od hormonów w Twoim organizmie
Nie stresuj się tylko wypoczywaj i wykorzystaj czas wolny na spacery [emoji8]

Tak się przypuszcza, że od bety zalezy, ale nie ma badań potwierdzających ten stan rzeczy. Niektóre kobiety mają nudności i wymioty do konca ciaży, a przecież beta po 10 tyg zaczyna spadać ;)

No nie do konca, jest potwierdzone medycznie ze Beta hcg od pewnej wysokosci drazni osrodek w mozgu odpowiedzialny za wymioty.Zaleznie od tego jak bardzo jest wyczulony, tak jak piszesz , czasami kobiety wymiotuja dluzej niz do 10-12 tyg. Nie wszystkie maja taki sam poziom Bety, wartosci graniczne sa bardzo duze.Nie zycze nikomu, nudnosci wystarcza[emoji6].

Ja chyba mam dziś gorszy dzień
Po nieudanym ivf dostałam @
Skończyła się 3 dni temu a mnie cały czas boli podbrzusze i czasem kłują jajniki
Biore DHEA bo lekarz kazał do niego wrócić by przygotować się do kolejnej stymulacji
Martwi mnie ten ból podbrzusza
Czy może to być wpływ lekow ?

reklama
Kochane a u Was lekarze zalecali test PAPPA i wolne hcg?Przed badaniem genetycznym?Jaki koszt jest takiego badania?
Na badanie prenatalne składa się badanie z krwi białka pappa otaz wolnej hcg oraz usg genetyczne. To jest tzw test podwójny. Obecnie jest zalecany przez PTG u wszystkich kobiet, ale zalecany, tzn ze nie jest u wszystkich refundowany. Wykrywa ryzyko trzech chorob: zespolu Downa, Edwardsa i Patau. Koszt całości testu podwójnego w moim mieście to ok 450 zł. Jak chcesz wiecej info to na stronie mamaginekolog znajdziesz dokładny opis co i jak.

Do góry