Powiedz jej niech się nie martwi i robi bete plemienia A nawet krwawienia zdarzają się i wcale nie są rzadkościąDziewczyny moja przyjaciolka stara sie b o drugie dziecko wiec poszaleli ale bez parcia na 100% w piatek miala dostac okres i zrobila test skany ranobi wyszla jejocna jedna krecha a druga bardzo bardzo blada. Ona uwaza ze jej nie widzi ale szczerze ja tu juz widzialm takie bladosci ze jed druga kreska byla widoczna ale co wieczorem w poatek dostala takoego brazowego plamienia przez chwile i do dzis dajej nic. Ja tam uwazam ze kreski sa ale kazała jej jutro isc na bete bo dzis juz nie chciala bo twierdziła ze bete rano sie robi oczuwiscie wysmialam ja trochę kochane jak myslicie co moglo oznaczac tobjej plamienie? Na implantacje to triche za pozno raczej w d n iu spodziewanej miesiaczki?
reklama
dżoasia
Fanka BB :)
takDziewczyny wzoelam jakieś 1,5 h temu 2 tabletki furaginy, czyli rano po nocy nasikac normalnie do kupeczka zgodnie z zasadami i pojsc do labu i oddac mocz do badania ogolnego i na posiew?
Justyska13
Oki to tak z ranca pogonie. Mam nadzieje ze odruchowo nie wysikam sie do wc haha boziu jak to mowia... jak nie urok to sraczka, ale oby tylko takie problemy byly
Marzycielka7
jak to nie? to po co się ją łyka? bo chyba nie po to, żeby se pojeść
Oczywiście, że może wpłynąć na wynik, ale jeśli wpłynie to tylko pozytywnie, w sensie wytłucze trochę bakterii i nie rozwinie się stan zapalny na dobre
Pozytywnie tak, chodziło mi o to ze nie będzie to miało jakiśchs przeciwwskazań do robienia badania
Blondasek85
Czy następny cykl po punkcji to zwykle jest już taki normalny cykl z owulacją? Pytam bo pierwszy raz mam mieć crio (do tej pory nigdy nie było co mrozić) i moja lekarka powiedziała, żebym przyszła około 10 dnia cyklu to zobaczymy czy będzie owulacja i jeżeli będzie to zrobimy crio na naturalnym.
Witamy musisz sobie znaleźć jakieś zajęcie, ogladaj filmy, chodź na spacery, zorganizuj sobie dzień żeby czas jak najszybciej zlecial a jakoś to będzieHej i ja się w końcu przywitam. Podczytuję Was od miesiąca. Choruję na endometriozę 3 st., a mąż żpn - morfologia 1 %. Staramy się o dziecko ok 5 lat.. W końcu przyszedł i na nas czas, żeby spróbować z in vitro. Przy pierwszej stymulacji długim protokołem coś nie zadziałało i miałam kilka biednych pęcherzyków. Lekarz nie chciał tego ciągnąć, zaufałam i zaczęliśmy ponownie w kolejnym miesiącu już krótkim protokołem. Przy punkcji pobrano mi 13 komórek, zapłodnionych zostało 6. Zapłodniło się 5 z czego 1 nie dotrwał do 3 doby. W 3 dobie miałam podany jeden zarodek, a 3 dotrwały do stadium blastocysty i zostały zamrożone Niestety pierwszy transfer się nie udał, ja byłam bliska hiperstymulacji. W ogóle dość długo do siebie dochodziłam po punkcji. Dziś jestem po transferze blastocysty na cyklu sztucznym i szukam wsparcia, żeby nie zwariować przez te dni oczekiwania na betę...
Justyska13
Mocz oddany i badanie ogolne ma byc ok 16 ale sadze ze będzie wczesniej, a posiew jesli bedzie ok to w czwartek a jesli beda bakterie rosnac to w przyszlym tyg. Kurcze nie wiedzialm ze to tyle trwa.
To przy takich dolegliwościach to moje sposoby nie pomogą (tylko furagina lub nawet antybiotyk-chociaz ja jestem przeciwna antybiotykom na byle co), ale znam ten ból, mi przy takich infekcjach jeszcze gorączka się pojawiłaDzoeki Sylwia biore od wvzoraj furagine bez recepty, jakieś witaminy kupilam na uklad moczowy z zurawina i staram sie juzz teraz duzo pic. Ale teraz jak juz leze po oddaniu moczu to tak okropnie kluje ze oszalec można. Ale rano pojde na badanie sprawdzic. A popatrz tak ostatnio ci mowilam ze ja nie mam infekcji ze u mnie to rzadkość iasz wykrakalamq
Muszą wyhodować te bakterie i grzybyMocz oddany i badanie ogolne ma byc ok 16 ale sadze ze będzie wczesniej, a posiew jesli bedzie ok to w czwartek a jesli beda bakterie rosnac to w przyszlym tyg. Kurcze nie wiedzialm ze to tyle trwa.
reklama
dżoasia
Może być normalny ale może być bezowulacyjny, zależy jak szybko organizm do siebie dojdzie. Jak jajniki będą nieładne to lepiej jeszcze 1 cykl odczekać. ZobaczyszCzy następny cykl po punkcji to zwykle jest już taki normalny cykl z owulacją? Pytam bo pierwszy raz mam mieć crio (do tej pory nigdy nie było co mrozić) i moja lekarka powiedziała, żebym przyszła około 10 dnia cyklu to zobaczymy czy będzie owulacja i jeżeli będzie to zrobimy crio na naturalnym.
Podziel się: