reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny moja przyjaciolka stara sie b o drugie dziecko wiec poszaleli ale bez parcia na 100% w piatek miala dostac okres i zrobila test skany ranobi wyszla jejocna jedna krecha a druga bardzo bardzo blada. Ona uwaza ze jej nie widzi ale szczerze ja tu juz widzialm takie bladosci ze jed druga kreska byla widoczna ale co wieczorem w poatek dostala takoego brazowego plamienia przez chwile i do dzis dajej nic. Ja tam uwazam ze kreski sa ale kazała jej jutro isc na bete bo dzis juz nie chciala bo twierdziła ze bete rano sie robi oczuwiscie wysmialam ja trochę:);) kochane jak myslicie co moglo oznaczac tobjej plamienie? Na implantacje to triche za pozno raczej w d n iu spodziewanej miesiaczki?
Powiedz jej niech się nie martwi i robi bete plemienia A nawet krwawienia zdarzają się i wcale nie są rzadkością

reklama
jak to nie? :laugh2: to po co się ją łyka? bo chyba nie po to, żeby se pojeść :cool2:
Oczywiście, że może wpłynąć na wynik, ale jeśli wpłynie to tylko pozytywnie, w sensie wytłucze trochę bakterii i nie rozwinie się stan zapalny na dobre

Pozytywnie tak, chodziło mi o to ze nie będzie to miało jakiśchs przeciwwskazań do robienia badania

Czy następny cykl po punkcji to zwykle jest już taki normalny cykl z owulacją? Pytam bo pierwszy raz mam mieć crio (do tej pory nigdy nie było co mrozić) i moja lekarka powiedziała, żebym przyszła około 10 dnia cyklu to zobaczymy czy będzie owulacja i jeżeli będzie to zrobimy crio na naturalnym.

Hej :) i ja się w końcu przywitam. Podczytuję Was od miesiąca. Choruję na endometriozę 3 st., a mąż żpn - morfologia 1 %. Staramy się o dziecko ok 5 lat.. W końcu przyszedł i na nas czas, żeby spróbować z in vitro. Przy pierwszej stymulacji długim protokołem coś nie zadziałało i miałam kilka biednych pęcherzyków. Lekarz nie chciał tego ciągnąć, zaufałam i zaczęliśmy ponownie w kolejnym miesiącu już krótkim protokołem. Przy punkcji pobrano mi 13 komórek, zapłodnionych zostało 6. Zapłodniło się 5 z czego 1 nie dotrwał do 3 doby. W 3 dobie miałam podany jeden zarodek, a 3 dotrwały do stadium blastocysty i zostały zamrożone :) Niestety pierwszy transfer się nie udał, ja byłam bliska hiperstymulacji. W ogóle dość długo do siebie dochodziłam po punkcji. Dziś jestem po transferze blastocysty na cyklu sztucznym :) i szukam wsparcia, żeby nie zwariować przez te dni oczekiwania na betę...
Witamy :happy: musisz sobie znaleźć jakieś zajęcie, ogladaj filmy, chodź na spacery, zorganizuj sobie dzień żeby czas jak najszybciej zlecial a jakoś to będzie :rolleyes:

Dzoeki Sylwia biore od wvzoraj furagine bez recepty, jakieś witaminy kupilam na uklad moczowy z zurawina i staram sie juzz teraz duzo pic. Ale teraz jak juz leze po oddaniu moczu to tak okropnie kluje ze oszalec można. Ale rano pojde na badanie sprawdzic. A popatrz tak ostatnio ci mowilam ze ja nie mam infekcji ze u mnie to rzadkość iasz wykrakalamq
To przy takich dolegliwościach to moje sposoby nie pomogą (tylko furagina lub nawet antybiotyk-chociaz ja jestem przeciwna antybiotykom na byle co), ale znam ten ból, mi przy takich infekcjach jeszcze gorączka się pojawiła

reklama
Czy następny cykl po punkcji to zwykle jest już taki normalny cykl z owulacją? Pytam bo pierwszy raz mam mieć crio (do tej pory nigdy nie było co mrozić) i moja lekarka powiedziała, żebym przyszła około 10 dnia cyklu to zobaczymy czy będzie owulacja i jeżeli będzie to zrobimy crio na naturalnym.
Może być normalny ale może być bezowulacyjny, zależy jak szybko organizm do siebie dojdzie. Jak jajniki będą nieładne to lepiej jeszcze 1 cykl odczekać. Zobaczysz ;)

Do góry