reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
KWIECIEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
2019-04-15 sksk beta I ✊✊
2019-04-15 Mitotaj wizyta serduszkowa ❤️
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 Agata32! transfer 2 zarodków ❤️ ❤️
2019-04-16 Kurcia beta I ✊✊
2019-04-16 Nataliaa93 wizyta w klinice na zielone światło do stymulacji✊
2019-04-16 Cytrynka122 wizyta z lekarzem, przygotowanie do transferu
2019-04-16 Elizabeth68 wizyta, mam nadzieję serduszkowa !
2019-04-19 Marzycielka7 beta I ✊✊
2019-04-19 Justyska13 wizyta z lekarzem, kolejne badania przed stymulacją
2019-04-20 Dzoannna beta I✊✊
2019-04-23 Beata 4 III prenatalne ❤️ ❤️
2019-04-23 dżoasia II prenatalne ❤️ ❤️
2019-04-24 pini88 podglądanie kropeczka ❤️
2019-04-26 Elizabeth68 wizyta serduszkowa ❤️
2019-04-29 Kingul podglądanie maluszka ❤️
2019-05-02 Dgd podglądanie maluszka ❤️
2019-05-07 Beata 4 podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-05-08 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-05-10 annemarie termin porodu (cc)
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-06-12 Beata 4 termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-28 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-31 dżoasia termin porodu
2019-11-17 Babeczki termin porodu

A na cyklu naturalnym wytwarza organizm sam progesteron i estradiol? Wydaje mi się że powinien, ale ja zawsze podchodziłam na cyklu sztucznym. Szczerze mówiąc, luteina daje mi się we znaki i chętnie myślę o kolejnym podejściu właśnie na cyklu naturalnym. Jak to wygląda ze strony leków? Bierze się ich mniej?

U mnie od dwóch dni pojawiają się odruchy wymiotne na tą luteinę pod język... Aktualnie zmniejszyli mi dawkę, ale sam smak i ten proszek co się rozpuszcza przyprawia mnie o mdłości. Mam go serdecznie dosyć.
Chyba jest ich mniej, ja mam tylko lutinus 3x2 i Neoparin. Ale mój lekarz z nieznanych mi powódow woli cykle sztuczne, a jemu akturat najbardziej wierzę z spotkanych do tej pory

A na cyklu naturalnym wytwarza organizm sam progesteron i estradiol? Wydaje mi się że powinien, ale ja zawsze podchodziłam na cyklu sztucznym. Szczerze mówiąc, luteina daje mi się we znaki i chętnie myślę o kolejnym podejściu właśnie na cyklu naturalnym. Jak to wygląda ze strony leków? Bierze się ich mniej?

U mnie od dwóch dni pojawiają się odruchy wymiotne na tą luteinę pod język... Aktualnie zmniejszyli mi dawkę, ale sam smak i ten proszek co się rozpuszcza przyprawia mnie o mdłości. Mam go serdecznie dosyć.

Tak wytwarzany jest sam przez organizm jak w normalnym cyklu.
Od momentu kiedy cialko zolte zacznie dla zarodka produkowac progesteron - to ono utrzymuje te funkcje. Do momentu az lozysko sie wytworzy i przejmie te funkcje. Wtedy cialko zolte „ma wolne” [emoji3]
Wlasciwie jesli wszystko dziala jak nalezy to mi lekarz mowil ze mozna powoli odstawiac progesteron. Bo on jest tylko po to zeby wspomoc utrzymanie zarodka na poczatku. A cialko zolte i tak jest „wlasne” jak to mi teraz powiedzial. Ale mam i tak 2x 1 duphaston i nic wiecej z takich podtrzymywaczy.
Acard i te rozkurczowe swoja droga. Bede mierzyc progesteron i estradiol pewnie w polowie drogi do testu to zobaczymy. A duphaston i tak nie wychodzi we krwi. Zadnych lutinusow nie mam...

Chyba jest ich mniej, ja mam tylko lutinus 3x2 i Neoparin. Ale mój lekarz z nieznanych mi powódow woli cykle sztuczne, a jemu akturat najbardziej wierzę z spotkanych do tej pory
Kochana u mnie 2 cykle sztuczne i dwa udane. Mam jeszcze 3 blastusie i mogłabym zaryzykować cyklem naturalnym, bo bardzo źle w tej ciąży reaguje na luteinę. W poprzedniej było ok.

Ale dziś Twój dzień! [emoji176] Czekamy na piękne wieści ja bardzo chętnie was mogę zarażać. [emoji8]

Tak wytwarzany jest sam przez organizm jak w normalnym cyklu.
Od momentu kiedy cialko zolte zacznie dla zarodka produkowac progesteron - to ono utrzymuje te funkcje. Do momentu az lozysko sie wytworzy i przejmie te funkcje. Wtedy cialko zolte „ma wolne” [emoji3]
Wlasciwie jesli wszystko dziala jak nalezy to mi lekarz mowil ze mozna powoli odstawiac progesteron. Bo on jest tylko po to zeby wspomoc utrzymanie zarodka na poczatku. A cialko zolte i tak jest „wlasne” jak to mi teraz powiedzial. Ale mam i tak 2x 1 duphaston i nic wiecej z takich podtrzymywaczy.
Acard i te rozkurczowe swoja droga. Bede mierzyc progesteron i estradiol pewnie w polowie drogi do testu to zobaczymy. A duphaston i tak nie wychodzi we krwi. Zadnych lutinusow nie mam...
Za jakieś 2-3 lata przegadamy z lekarzem. [emoji8][emoji4] Taka opcja mi bardzo pasuje.

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze betki (@sksk, ktos jeszcze?).
Ja dzis jade znow do poradni chorob zakaznych z tym moim nieszczesnym wynikiem na toxo. Moze w koncu cos bedzie wiadomo... Bo narazie jestem w "szarej strefie"...

Do góry