reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Za jakieś 2-3 lata przegadamy z lekarzem. [emoji8][emoji4] Taka opcja mi bardzo pasuje.

Slyszalam gdzies (nie mam linku) ze chyba lepiej na naturalnym. Ale pewnie u nas wiekszosc przypadkow to rozne problemy z cyklem i lekarze chcac zapewnic lepszy efekt daja nam sztyczny. Ja mialam miec 1 raz na sztucznym ale kazal mi odstawic estrofem, doszlo do owu i potem jechalismy na moim cialku zoltym. Plus progesteron.

Ty kochana masz takie statystyki ze lepiej nic nie zmieniaj[emoji1][emoji1][emoji1]
100% skutecznosci [emoji3][emoji3][emoji3]
Ciagle licze ze jeszcze do Ciebie dolacze [emoji176][emoji176][emoji176]

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze betki (@sksk, ktos jeszcze?).
Ja dzis jade znow do poradni chorob zakaznych z tym moim nieszczesnym wynikiem na toxo. Moze w koncu cos bedzie wiadomo... Bo narazie jestem w "szarej strefie"...
Dziękuję.
A powiesz mi jak to się stało, że się zarazilas? ( Bo jak rozumiem to zakażenie nastąpiło w ciąży lub tuż przed?) Przepraszam, ale nie pamiętam albo przeoczyłam Twoje wpisy tutaj na ten temat (chociaż coś mi świta, że na innym wątku o tym pisałaś)

Slyszalam gdzies (nie mam linku) ze chyba lepiej na naturalnym. Ale pewnie u nas wiekszosc przypadkow to rozne problemy z cyklem i lekarze chcac zapewnic lepszy efekt daja nam sztyczny. Ja mialam miec 1 raz na sztucznym ale kazal mi odstawic estrofem, doszlo do owu i potem jechalismy na moim cialku zoltym. Plus progesteron.

Ty kochana masz takie statystyki ze lepiej nic nie zmieniaj[emoji1][emoji1][emoji1]
100% skutecznosci [emoji3][emoji3][emoji3]
Ciagle licze ze jeszcze do Ciebie dolacze [emoji176][emoji176][emoji176]
Też jestem w szoku. Myślałam, że nie będzie tak łatwo, raz może się udać za pierwszym razem, ale dwa??? Matko kochana już myślę, że będę mieć pięcioro dzieci [emoji14]
Koniecznie, przecież sama turlać się nie będę. [emoji8] [emoji3526]

Dziękuję.
A powiesz mi jak to się stało, że się zarazilas? ( Bo jak rozumiem to zakażenie nastąpiło w ciąży lub tuż przed?) Przepraszam, ale nie pamiętam albo przeoczyłam Twoje wpisy tutaj na ten temat (chociaż coś mi świta, że na innym wątku o tym pisałaś)
Wlasnie to jest dobre pytanie na ktore mi nie potrafia odpowiedziec nawet lekarze. Nie wiadomo kiedy doszlo do zakazenia bo wyniki sa w szarej strefie czyli graniczne.
Doktor mowi, ze z duza doza prawdopodobienstwa jest to stare zakazenie, bo organizm w zaden sposob sie nie broni (badala wezly chlonne itp. nawet te pod pachami [emoji28]), ale zabezpieczyla mnie antyniotykiem ROVAMICINE. Wyniki prenatalne mielismy wzorowe (a strasznie sie balalam!!).
I mowiac szczerze nie wiem gdzue bym mogla sie zarazic, ani nie jadam miesa surowego, ani nie mam kotów, o higiene przy obiedzie dbam, a przyprawionych surowych kotletow itp nie probuje...

Hej Babulce @dżoasia @annemarie i Wsystkie mądre głowy. Proszę zerknijta na moje wyniki - będę żyła ? Witaminę B i Kwas foliowy biorę metylowe plus kwas foliowy w zestawie Mama DHA premium plus , kurczę nie za wysoki on ci ? No i homocysteina niby norma ale chyba ciut za wysoko ?
Screenshot_2019-04-15-08-32-14-1.png

reklama
Oo
Hej Babulce @dżoasia @annemarie i Wsystkie mądre głowy. Proszę zerknijta na moje wyniki - będę żyła ? Witaminę B i Kwas foliowy biorę metylowe plus kwas foliowy w zestawie Mama DHA premium plus , kurczę nie za wysoki on ci ? No i homocysteina niby norma ale chyba ciut za wysoko ? Zobacz załącznik 962612
nie wiedzialam ze kwas foliowy mozna tak miec wysoko ponad norme. Jakie dawki bierzesz tych witamin?

Do góry