reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana myślę o Tobie cały czas cieplutko.... I trzymam kciuki za naturalsa. Można wręcz powiedzieć że jestem myślami w Waszym łóżku i na kanapie i w łazience na pralce ( Wy zboczuchy) ;p
Malutka jest piękna a my w niej zakochani! Lubi się tulic, mówi "agu" czyli właściwie chyba Cię nawołuje ;p Ciotka. Przewraca się z pleckow na brzuszek... Kluseczka ma już ponad 5 kg... Że spaniem jest dobrze - nie narzekam dobijam już czasem do 7 godzin na dobę więc cudnie :) pozdrawiam gorąco!
Redferrari, dobrze, ze Agniecha uprawia seks tylko w samochodzie huehuehue

Dziewczyny ale ja czegoś nie rozumiem- jak podejdziesz na cyklu naturalnym to masz owulacje, czyyyyli jak nie zapłodni się komórka to macica się złuszcza ? Nawet gdzie jest tam podany zarodek ?
Czy „czuje” że ma pasażera na pokładzie ? Iiii co z tą niezapłodnioną komórką ?

Jesli jest zarodek to cialko zotle jak napisalas - wyczuwa ze ma goscia na pokladzie [emoji3]- i produkuje progesteron. Ten dla zarodka. A komorka w cyklu uwolniona - obumiera - no chyba ze ja dopadnie jakis plemniczek speeedy w tym samym czasie to jest jajko niespodzianka x 2
[emoji847][emoji847][emoji847]

No to tak, tylko jak ta komórka nie zostanie zapłodniona, ale zarodek się zagnieździ to co wtedy ?

To komorka jest ignorowana jak w kazdym cyklu. Bez zarodka z ivf spadlby progesteron i doszloby do zluszczania macicy.
A jak jest zarodek to cialko zolte ma sygnal ze ma produkowac progesteron i tak sie dzieje. A jajeczko z owu naturalnej obumiera niezaleznie.
Na tym filmiku, ktory wrzucalam - porownanie naturalnej ciazy i ivf jest fajnie pokazane.

@Justyska13 - l-karnityna kupowana w sklepie dla sportowców duża dawka, cynk, selen, witaminę d plus mk7 8000 jednostek, omega 3 , omega 6 , witamina b complex , witamina a, witamina e, krzem , koenzym q10. Wszystko osobno - wyniki na razie poprawa tylko fragmentacja dna plemników z 26 na 13,5 . morfologie będziemy robić poczatkiem maja.
Dieta dużooo warzyw i basen na chlodzenie jajków. Ufff chyba wszystko.
Dzieki za podpowiedz.

reklama
Jesli jest zarodek to cialko zotle jak napisalas - wyczuwa ze ma goscia na pokladzie [emoji3]- i produkuje progesteron. Ten dla zarodka. A komorka w cyklu uwolniona - obumiera - no chyba ze ja dopadnie jakis plemniczek speeedy w tym samym czasie to jest jajko niespodzianka x 2
[emoji847][emoji847][emoji847]
A na cyklu naturalnym wytwarza organizm sam progesteron i estradiol? Wydaje mi się że powinien, ale ja zawsze podchodziłam na cyklu sztucznym. Szczerze mówiąc, luteina daje mi się we znaki i chętnie myślę o kolejnym podejściu właśnie na cyklu naturalnym. Jak to wygląda ze strony leków? Bierze się ich mniej?

U mnie od dwóch dni pojawiają się odruchy wymiotne na tą luteinę pod język... Aktualnie zmniejszyli mi dawkę, ale sam smak i ten proszek co się rozpuszcza przyprawia mnie o mdłości. Mam go serdecznie dosyć.

Do góry