reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A dziwisz się? W brzuszku ma idealnie! Moja niunia jak się urodziła, a była to CC to się rozzłościła :) aż śmiać się chciało jaka miała rozzłoszczona minke!

Hehe, coś mi się zdaje, że mnie czeka podobny widok :laugh2:

Oby Malutka jednak zdecydowała się sama wyjść, ale jakby co, to który szpital masz na oku? Ja mam wybrany, ale gdyby jednak coś się zadziałało za wcześnie (moja siostra urodziła w 26 tc), to wolę być przygotowana i jechać w odpowiednie miejsce;)

Najlepiej meliskę i dużo spać. Rozumiem Twój stres, jeszcze niedawno sama przez to przechodziłam. Ale zobaczysz, będzie dobrze. A tak naprawdę, to uspokoisz się dopiero po 1 trymestrze, a później jak zaczniesz czuć ruchy malucha. Powodzenia!

Ja bardzo chce rodzic w uniwersyteckim szpitalu klinicznym na Borowskiej we Wrocławiu, bo tam chodziłam do szkoły rodzenia i tam jest bank mleka, więc nie dokarmiaja dzieci mlekiem modyfikowanym jak w innych szpitalach.

reklama
ja teraz na naturalnym
wizyta w 15 dc - jajo do owulacji wiec tego samego dnia ovitrelle + duphaston
za 5 dni transfer - soboa 13.04
i dzis czekamy... tylko duphaston i acard mam, a no i dodano atosiban na kurczliwosc macicy i wyżebralam relanium 3x5 mg nospe forte i buscopan bo wole byc spokojniejsza... :)
Dziewczyny ale ja czegoś nie rozumiem- jak podejdziesz na cyklu naturalnym to masz owulacje, czyyyyli jak nie zapłodni się komórka to macica się złuszcza ? Nawet gdzie jest tam podany zarodek ?
Czy „czuje” że ma pasażera na pokładzie ? Iiii co z tą niezapłodnioną komórką ?

@Agniecha1508 jak poprawiacie zolniezyki? Co stosuje maz?
@Justyska13 - l-karnityna kupowana w sklepie dla sportowców duża dawka, cynk, selen, witaminę d plus mk7 8000 jednostek, omega 3 , omega 6 , witamina b complex , witamina a, witamina e, krzem , koenzym q10. Wszystko osobno - wyniki na razie poprawa tylko fragmentacja dna plemników z 26 na 13,5 . morfologie będziemy robić poczatkiem maja.
Dieta dużooo warzyw i basen na chlodzenie jajków. Ufff chyba wszystko.

Dziewczyny ale ja czegoś nie rozumiem- jak podejdziesz na cyklu naturalnym to masz owulacje, czyyyyli jak nie zapłodni się komórka to macica się złuszcza ? Nawet gdzie jest tam podany zarodek ?

Jesli sie nie zaimplantuje to zarodek tak samo jak komorka jajowa obumiera i zostaje wydalona ze zluszczajacym sie endometrium.

Kochana myślę o Tobie cały czas cieplutko.... I trzymam kciuki za naturalsa. Można wręcz powiedzieć że jestem myślami w Waszym łóżku i na kanapie i w łazience na pralce ( Wy zboczuchy) ;p
Malutka jest piękna a my w niej zakochani! Lubi się tulic, mówi "agu" czyli właściwie chyba Cię nawołuje ;p Ciotka. Przewraca się z pleckow na brzuszek... Kluseczka ma już ponad 5 kg... Że spaniem jest dobrze - nie narzekam dobijam już czasem do 7 godzin na dobę więc cudnie :) pozdrawiam gorąco!
To super. Buziaki w stópeczki dla dziewczynki od ciotki agu ;)

U mnie było mega spektakularnie. Żałowałam, że od razu nie nalegałam na łyzeczkowanie. Ból gorszy niż przy porodzie.... No był dramat.

Mi lekarz też tak mówił i zaczęło się 3 dnia. Zaczęło się 18.11. a zabieg miałam 6.12.
Dzis był u nas kolega jego żona przechodzi teraz depresje po poronieniu i jak nam opowiedział jak to wyglądało u nich to nie moge dojść do siebie az do teraz, wiedziałam ze poroniła ale nigdy nie pytałam o szczegóły bo nie chciałam jej sprawiać przykrości. Nie bede tego opisywać na forum bo to tylko dla osób o mocnych nerwach. Ale w każdym razie u nich okazało sie ze synek był zupełnie zdrowy a w jej organizmie poprostu wystąpił jakis stan zapalny. No wiec sie dzis cały dzien pocieszam ze w sumie los i tak potraktował mnie bardzo łagodnie. No i siedzę jak na szpilkach czekając az cos sie zacznie dziać...

Ona nie ma nic do tego mozesz miec nawet 10 komórek, chodzi tylko o to ze macica ma byc przygotowana na zarodek i jesli bedzie i zarodek sie w niej zagnieździ i zostanie to bedziesz w ciazy i tyle jest jeszcze opcja ze jesli bedziesz współżyła w czasie owulacji to moze sie okazać ze i ta komórka sie zapłodni i wtedy mogą byc blizniaki taki bonus od zycia. Macica sie nie zlusci jesli jest zagnieżdżony zarodek.

Hehe, coś mi się zdaje, że mnie czeka podobny widok :laugh2:

Ja bardzo chce rodzic w uniwersyteckim szpitalu klinicznym na Borowskiej we Wrocławiu, bo tam chodziłam do szkoły rodzenia i tam jest bank mleka, więc nie dokarmiaja dzieci mlekiem modyfikowanym jak w innych szpitalach.
Ja się szykuję ogólnie do Oleśnicy, ale lepiej mieć opcje awaryjną. Faktycznie w razie czego chyba Borowska najlepsza. Dziękuję za podpowiedź.

Ja się szykuję ogólnie do Oleśnicy, ale lepiej mieć opcje awaryjną. Faktycznie w razie czego chyba Borowska najlepsza. Dziękuję za podpowiedź.

U mnie Brochow był jako plan b, ale ostatnio pojawiło się trochę złych opinii o tym szpitalu, więc jako plan awaryjny od piątku jest Oleśnica.
Na fb jest grupa Hallo - gdzie rodzic Wrocław i tam jest dużo opinii o szpitalach i dużo fajnych informacji się pojawia

reklama
@sksk jak się czujesz przed jutrem ? Boli Cię coś? Zmęczona jesteś? Rozdrażniona czy adrenalina działa przed jutrem ?
:) Czuję ból z dołu pleców, chce mi się pić, mam wzdęcia.....ale to wszystko to może być efekt progesteronu i nerwów, i wmawiania sobie tego wszystkiego, a poza tym to mogą być zwykle bóle okresowe w plecach, bo tak ostatnio mam....
Boję się jutra

Do góry