reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wiem, wiem ale apetyt rośnie... Ale niepłodność do końca daje w tyłek wszystkim. Ja wiem, ze w końcu się uda bo szczerze się udaje. Tylko strasznie to niszczące... Przykro mi... A ile u was było procedur?
U mnie pierwszy raz in vitro beta pokazala ze jestem w ciazy ale rosla slabo mialam odczekac tydzien I zobaczyc czy urosnie jutro jest ten dzien jestem przerazona

reklama
Wiem, wiem ale apetyt rośnie... Ale niepłodność do końca daje w tyłek wszystkim. Ja wiem, ze w końcu się uda bo szczerze się udaje. Tylko strasznie to niszczące... Przykro mi... A ile u was było procedur?

Kurde , a po cichu ci kibicowalam , zeby robal mial rodzenstwo. Nie ma tu niestety reguly i kit z tymi statystykami. Tak jak nigdy ze swoimi kom w ciazy nie bylam, tak przy dawczyni musialam tylko na klinike spojrzec[emoji12]Masz zaplecze , jeszcze nic straconego[emoji110]️

Kurde , a po cichu ci kibicowalam , zeby robal mial rodzenstwo. Nie ma tu niestety reguly i kit z tymi statystykami. Tak jak nigdy ze swoimi kom w ciazy nie bylam, tak przy dawczyni musialam tylko na klinike spojrzec[emoji12]Masz zaplecze , jeszcze nic straconego[emoji110]️
Takie słabe te człowieki, ale nie ma reguł. Paradoksalnie jakby typowano embriony do transferu w 3 dobie wytypowano by obecne 4AA i jeden który jest na zimowisku bo mu się standard obniżył. To może się dogadamy jakoś z 3BC.
A Ty jak tam? Masz siły jeszcze walczyć ? Wiem, wiem dopóki walczysz jesteś zwycięzca Jaki plan teraz?

Takie słabe te człowieki, ale nie ma reguł. Paradoksalnie jakby typowano embriony do transferu w 3 dobie wytypowano by obecne 4AA i jeden który jest na zimowisku bo mu się standard obniżył. To może się dogadamy jakoś z 3BC.
A Ty jak tam? Masz siły jeszcze walczyć ? Wiem, wiem dopóki walczysz jesteś zwycięzca Jaki plan teraz?

Kate, ja mam planowane cc na 10 maja z blizniakaminie ma cie tu miesiacami i w tyle jestes. Olalismy po 3 procedurach i 20 transferach moje stare komorki, pojechalismy do Pragi, pierwsze podejscie ciaza- puste jajo, drugie-ciaza- brak akcji serca do 9 tyg, trzecie , blastocysta i 3 dniowy zarodek i sa blizniaki[emoji173]️[emoji173]️wlasnie mnie po zebrach kopia.” Jaki plan teraz”? - przezyc kolejne 3 lata[emoji23]

Na co ten acard? Nie slyszalam
Przy immunologii podawany czasem wyniki nie są jednoznaczne, a podanie Clexane i acard działa inaczej. Chroni przed mikro zakrzepami, dotlenia, i całe prace są n ten temat..dawno temu czytałam.. jest coś takiego jak RiF- nawracające porażki z implantacją. Wtedy jak imuno wchodzi w grę podają wszystko jak leci - heparyna, steryd, kw. Salicylowy. Przy przesuniętym okienku implantacji - receptywnosci to zmiana protokołu jest kluczowa. Przy czynności skurczowej pracują teraz z atosibanem? Chyba?

3 procedura IVF. Z drugiej - poprzedniej mam syna. Pierwsza - biochemiczna. A widać tutaj nic a nic a dwa ładne zarodki.
Tutaj nie ma reguły, ja też miałam mieć dużo zarodków itd a mam tylko jeden także statystyka to statystyka, a w której grupie się znajdziemy to nigdy nie wiadomo. Masz jeszcze zarodki?

reklama
Kate, ja mam planowane cc na 10 maja z blizniakaminie ma cie tu miesiacami i w tyle jestes. Olalismy po 3 procedurach i 20 transferach moje stare komorki, pojechalismy do Pragi, pierwsze podejscie ciaza- puste jajo, drugie-ciaza- brak akcji serca do 9 tyg, trzecie , blastocysta i 3 dniowy zarodek i sa blizniaki[emoji173]️[emoji173]️wlasnie mnie po zebrach kopia.” Jaki plan teraz”? - przezyc kolejne 3 lata[emoji23]
Lol gratulacje!!! Podziwiam za wytrwałość !!! Niech rosną zdrowe dzieciaczki. Cioteczka w dupki całuje :-) Długo mnie nie było bo działo się u mnie duzo... a potem dorastałam do opcji ivf.

Do góry