reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kate, ja mam planowane cc na 10 maja z blizniakaminie ma cie tu miesiacami i w tyle jestes. Olalismy po 3 procedurach i 20 transferach moje stare komorki, pojechalismy do Pragi, pierwsze podejscie ciaza- puste jajo, drugie-ciaza- brak akcji serca do 9 tyg, trzecie , blastocysta i 3 dniowy zarodek i sa blizniaki[emoji173]️[emoji173]️wlasnie mnie po zebrach kopia.” Jaki plan teraz”? - przezyc kolejne 3 lata[emoji23]
Mam pytania AnnaMAria na priv

reklama
Tutaj nie ma reguły, ja też miałam mieć dużo zarodków itd a mam tylko jeden także statystyka to statystyka, a w której grupie się znajdziemy to nigdy nie wiadomo. Masz jeszcze zarodki?
Tak mam dwie blastocysty 3BC i jedną 2BC. Ale w poprzeniej procedurze tylko jeden zarodek dotrwał do 5 doby i jest teraz w przedszkolu. Paradoksalnie duza ilość zarodków może wcale noe oznaczać ciąży. Wcześniej tragiczne były statystyki zapłodnienia, blastocyst ale były ciąże. A teraz blastki są a ciąży brak... Wiem, ze nie potrzebnie narzekam... Pamietam gdy ja czekałam na swoje szczescie a inni mi takie pierdoloty :p Ale wiesz ludzi niepłodnych cechuje to ze chcą mieć duże rodziny - więcej niż 1 dziecko. A kurde nie mogą...

U mnie pierwszy raz in vitro beta pokazala ze jestem w ciazy ale rosla slabo mialam odczekac tydzien I zobaczyc czy urosnie jutro jest ten dzien jestem przerazona
Cuda się zdarzają u mnie z młodym przerastała jakoś gorzej a jest na świecie. Ogółem nie ważne w która stronę to pójdzie to dobry znak.

Takie wyniki przed decyzja o punkcji
Co sądzicie?
IMG_3869.JPG

Kate, ja mam planowane cc na 10 maja z blizniakaminie ma cie tu miesiacami i w tyle jestes. Olalismy po 3 procedurach i 20 transferach moje stare komorki, pojechalismy do Pragi, pierwsze podejscie ciaza- puste jajo, drugie-ciaza- brak akcji serca do 9 tyg, trzecie , blastocysta i 3 dniowy zarodek i sa blizniaki[emoji173]️[emoji173]️wlasnie mnie po zebrach kopia.” Jaki plan teraz”? - przezyc kolejne 3 lata[emoji23]
Miałaś jeden zarodek podany i bliźniaki? Dobrze rozumiem?

Lol gratulacje!!! Podziwiam za wytrwałość !!! Niech rosną zdrowe dzieciaczki. Cioteczka w dupki całuje :-) Długo mnie nie było bo działo się u mnie duzo... a potem dorastałam do opcji ivf.

Mam nadzieje ze to nie „ stare” tematy, tak czy siak juz na prostej.jak Robalek? Rzadzi w przedszkolu?

reklama
Przy immunologii podawany czasem wyniki nie są jednoznaczne, a podanie Clexane i acard działa inaczej. Chroni przed mikro zakrzepami, dotlenia, i całe prace są n ten temat..dawno temu czytałam.. jest coś takiego jak RiF- nawracające porażki z implantacją. Wtedy jak imuno wchodzi w grę podają wszystko jak leci - heparyna, steryd, kw. Salicylowy. Przy przesuniętym okienku implantacji - receptywnosci to zmiana protokołu jest kluczowa. Przy czynności skurczowej pracują teraz z atosibanem? Chyba?
Kurczę ... ja miałam w drugim transferze clexane i acard i nic z tego nie wyszło ;( chyba jest z nami gorzej niż myślałam ..

Do góry