reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiem wiem, przy pierwszej stymulacji nie było tak źle, zobaczymy jak będzie teraz :) po okresie robię ostatnie badania i mam nadzieję że za miesiąc będziemy startować:) Ty jak zniosłas stymulacje? I jak się teraz czujesz ?
Stymulacja przeszła całkiem dobrze. Jedyne co dolegało to rozdęty brzuch i jeden siniak bo nie trafiłam z zastrzykiem. Po punkcji było mi trochę niedobrze i przeleżałam wieczór, ale kolejnego dnia już do pracy bez problemu. Najgorzej chyba po transferze bo po 5 dniach zaczęły się wzdęcia, kłucie w jajnikach i ciągnięcie w brzuchu. No i spać się chce ale to też chyba po luteinie.
Generalnie nie najgorzej, ale te dolegliwości podejrzewam większość kobiet ma przy okresie więc przyzwyczajone jesteśmy do tego :)
Czuje się obecnie wzdęta, chcę mieć swój płaski brzuch bo już jak w 4 miesiącu wyglądam :D
No ale radość z kropki jest większa niż dolegliwości :)

Dziewczyny @sksk @Vinszka @dżoasia @sssurykatka i inne ktore majanjiz to za soba mam pytanie czy wymazy typu cytologia, chlamydia, ureaplasma, mycoplasma pobiera sie rano w godzinach laboratorium czy np jak mam wizyte o 16 to tez mi lekarz pobierze mimo ze laboratorium juz bedzie zamkniete chyba? Jak to jest?
Również mam pytanie, ile się czeka na te wszystkie wymazy? Okres mi się trochę przesunął i nie wiem czy zdążą przyjść wyniki bo wizytę mam 8.04 a może w czwartek dopiero pójdę do gina

No te wymazy ma mi lekarz pobrac w gabinecie w klinice ale nie wiem jak pracuje laboratorium tam. Zazwyczaj kaza umawiac sie do labu od 8 do 10. Dsieki zapytam. A ile trzeba czekac na wyniki tych badań?
Jak zawsze do @dżoasia nic dodać nic ująć- widziałam, że Ci już odpowiedziała.
Jedyne co mogę podpowiedzieć co do wymazów ginekologicznych: od jakiegoś już czasu nie chodzę na pobrania do lekarza tylko prosto do labu (pobranie 15 zł, idę kiedy chcę, nie umawiam się , i nie płacę za wizytę prywatną) no chyba , że coś należy mi się na NFZ bez proszenia to co innego

Również mam pytanie, ile się czeka na te wszystkie wymazy? Okres mi się trochę przesunął i nie wiem czy zdążą przyjść wyniki bo wizytę mam 8.04 a może w czwartek dopiero pójdę do gina
Różnie to z tym bywa, w Diagnostyce jest dość szybko, np biocenoza niby do 7 dni, ale była na drugi dzień, zależy czy muszą coś hodować. Dzwoń bezpośrednio do laboratorium zapytać. Oficjalnie do 14 dni bywa

hej dziewczyny :) Wpadam na ten water po... 7 latach :) to wtedy zaczelam 'przygode' z IVF.. I poznalam duzo super dziewczyn na tym watku! Ja obecnie przygotowuje sie do crio w kwietniu...Myslalam ze juz nigdy nie wroce do kliniki a jednak :-) :)
Wszystkie testujacym, klujacym i wyczekujacym przesylka dzidziusiowe fluidki :):):)
Ale sie cieszy ze ten water na forum nadal jest aktywny!!!

reklama
Do góry