reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiem wiem, przy pierwszej stymulacji nie było tak źle, zobaczymy jak będzie teraz :) po okresie robię ostatnie badania i mam nadzieję że za miesiąc będziemy startować:) Ty jak zniosłas stymulacje? I jak się teraz czujesz ?
Stymulacja przeszła całkiem dobrze. Jedyne co dolegało to rozdęty brzuch i jeden siniak bo nie trafiłam z zastrzykiem. Po punkcji było mi trochę niedobrze i przeleżałam wieczór, ale kolejnego dnia już do pracy bez problemu. Najgorzej chyba po transferze bo po 5 dniach zaczęły się wzdęcia, kłucie w jajnikach i ciągnięcie w brzuchu. No i spać się chce ale to też chyba po luteinie.
Generalnie nie najgorzej, ale te dolegliwości podejrzewam większość kobiet ma przy okresie więc przyzwyczajone jesteśmy do tego :)
Czuje się obecnie wzdęta, chcę mieć swój płaski brzuch bo już jak w 4 miesiącu wyglądam :D
No ale radość z kropki jest większa niż dolegliwości :)

Dziewczyny @sksk @Vinszka @dżoasia @sssurykatka i inne ktore majanjiz to za soba mam pytanie czy wymazy typu cytologia, chlamydia, ureaplasma, mycoplasma pobiera sie rano w godzinach laboratorium czy np jak mam wizyte o 16 to tez mi lekarz pobierze mimo ze laboratorium juz bedzie zamkniete chyba? Jak to jest?
Również mam pytanie, ile się czeka na te wszystkie wymazy? Okres mi się trochę przesunął i nie wiem czy zdążą przyjść wyniki bo wizytę mam 8.04 a może w czwartek dopiero pójdę do gina

No te wymazy ma mi lekarz pobrac w gabinecie w klinice ale nie wiem jak pracuje laboratorium tam. Zazwyczaj kaza umawiac sie do labu od 8 do 10. Dsieki zapytam. A ile trzeba czekac na wyniki tych badań?
Jak zawsze do @dżoasia nic dodać nic ująć- widziałam, że Ci już odpowiedziała.
Jedyne co mogę podpowiedzieć co do wymazów ginekologicznych: od jakiegoś już czasu nie chodzę na pobrania do lekarza tylko prosto do labu (pobranie 15 zł, idę kiedy chcę, nie umawiam się , i nie płacę za wizytę prywatną) no chyba , że coś należy mi się na NFZ bez proszenia to co innego

Również mam pytanie, ile się czeka na te wszystkie wymazy? Okres mi się trochę przesunął i nie wiem czy zdążą przyjść wyniki bo wizytę mam 8.04 a może w czwartek dopiero pójdę do gina
Różnie to z tym bywa, w Diagnostyce jest dość szybko, np biocenoza niby do 7 dni, ale była na drugi dzień, zależy czy muszą coś hodować. Dzwoń bezpośrednio do laboratorium zapytać. Oficjalnie do 14 dni bywa

hej dziewczyny :) Wpadam na ten water po... 7 latach :) to wtedy zaczelam 'przygode' z IVF.. I poznalam duzo super dziewczyn na tym watku! Ja obecnie przygotowuje sie do crio w kwietniu...Myslalam ze juz nigdy nie wroce do kliniki a jednak :-) :)
Wszystkie testujacym, klujacym i wyczekujacym przesylka dzidziusiowe fluidki :):):)
Ale sie cieszy ze ten water na forum nadal jest aktywny!!!

reklama
Do góry