reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny @sksk @Vinszka @dżoasia @sssurykatka i inne ktore majanjiz to za soba mam pytanie czy wymazy typu cytologia, chlamydia, ureaplasma, mycoplasma pobiera sie rano w godzinach laboratorium czy np jak mam wizyte o 16 to tez mi lekarz pobierze mimo ze laboratorium juz bedzie zamkniete chyba? Jak to jest?

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie-6 tydzień i mamy serduszko.
Jakoś to do mnie jeszcze nie dociera ;)

Chciałam zapytać czy któraś z Was miała albo znacie kogoś kto miał encorton i accofil podawany?
U mnie Allo 0 a kiry BX.
Lekarz chce schodzić do 8 tygodnia z encorton(mam 10mg) a accofil do 11 tygodnia.
Chciałam porozmawiać z kimś kto miał jakie dawki i kiedy z tego schodził.

Ściskam wszystkie @dżoasia @annemarie @sssurykatka @Dgd @Never give up @ilmenau @Biedroneczka83 @redferrari @Mieciu85 @lafantynka @Vinszka @chlopkers

I wielkie kciuki za waleczne-ja sama niedawno byłam po drugiej stronie i wiem jakie to trudne.
Cudnie!! Bardzo, bardzo się cieszę!! ❤️❤️❤️

Dziewczynki dzisiaj 3dpt i czuje ból pleców.
Jutro 4dpt i mam zbadać progesteron czy przed pobraniem mam zrobić zastrzyk z prolutexu czy dopiero po badaniu?
Ja zawsze badalam przed lekami :)
Dziewczyny @sksk @Vinszka @dżoasia @sssurykatka i inne ktore majanjiz to za soba mam pytanie czy wymazy typu cytologia, chlamydia, ureaplasma, mycoplasma pobiera sie rano w godzinach laboratorium czy np jak mam wizyte o 16 to tez mi lekarz pobierze mimo ze laboratorium juz bedzie zamkniete chyba? Jak to jest?
Dla bezpieczenstwa lepiej to zrobic wtedy kiedy lab jeszcze pracuje. W innym wypadku probki trzymaja w lodowce i moim zdaniem jest wieksze prawdopodobienstwo ze probka bedzie nie taka. Ja zawsze jezdze do labu, nie lubie posrednikow ;)

Dokładnie jak @dżoasia pisze, lepiej jak idzie bezpośrednio, ale robią też poza godzinami pracy, ja niczego jeszcze nie świadoma niczego robiłam wieczorem (jeszcze przed tematem in vitro). Ale później się zorientowałam, że jak robisz u lekarza w jego gabinecie to i tak niewiadomo kiedy to oddaje (w klinice z labem to pewnie szybko, a inaczej i tak to jedzie gdzieś). Jeśli to nie problem zrób w godzinach pracy laboratorium, ale jak zrobisz później też będzie dobrze.

Dziewczynki dzisiaj 3dpt i czuje ból pleców.
Jutro 4dpt i mam zbadać progesteron czy przed pobraniem mam zrobić zastrzyk z prolutexu czy dopiero po badaniu?
Mnie lekarz mówił że mam brać estrofem i progesteron 3-4 h przed pobraniem krwi.
Nie wiem jak to się ma do prolutexu

Nie wiem tego Kochana. Ja miałam pobierane zawsze w godzinach pracy laboratorium.

Ja zawsze badalam przed lekami :)

Dla bezpieczenstwa lepiej to zrobic wtedy kiedy lab jeszcze pracuje. W innym wypadku probki trzymaja w lodowce i moim zdaniem jest wieksze prawdopodobienstwo ze probka bedzie nie taka. Ja zawsze jezdze do labu, nie lubie posrednikow ;)
Kurcze no wlasnie lekarz powiedzial ze pobierze mi wymazy w gabinecie w klinice ale nic nie mowil czy lepiej rano. Hmm dobrze ze jeszcze jest czas to popytam w czwartek w klinice bo jedziemy na badania kariotypow i maz cftr i azf. To zapytam kiedy lepiej by bylo te wymazy pobrac. Moze laboratorium w klinice pracuje dluzej hmm. Zapytam dzieki Asia. A ile trzrba cxekac na wyniki tych badan?

Dokładnie jak @dżoasia pisze, lepiej jak idzie bezpośrednio, ale robią też poza godzinami pracy, ja niczego jeszcze nie świadoma niczego robiłam wieczorem (jeszcze przed tematem in vitro). Ale później się zorientowałam, że jak robisz u lekarza w jego gabinecie to i tak niewiadomo kiedy to oddaje (w klinice z labem to pewnie szybko, a inaczej i tak to jedzie gdzieś). Jeśli to nie problem zrób w godzinach pracy laboratorium, ale jak zrobisz później też będzie dobrze.
No te wymazy ma mi lekarz pobrac w gabinecie w klinice ale nie wiem jak pracuje laboratorium tam. Zazwyczaj kaza umawiac sie do labu od 8 do 10. Dsieki zapytam. A ile trzeba czekac na wyniki tych badań?

reklama
Kurcze no wlasnie lekarz powiedzial ze pobierze mi wymazy w gabinecie w klinice ale nic nie mowil czy lepiej rano. Hmm dobrze ze jeszcze jest czas to popytam w czwartek w klinice bo jedziemy na badania kariotypow i maz cftr i azf. To zapytam kiedy lepiej by bylo te wymazy pobrac. Moze laboratorium w klinice pracuje dluzej hmm. Zapytam dzieki Asia. A ile trzrba cxekac na wyniki tych badan?
Raczej 7-14dni

Do góry