reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jestem po wizycie-6 tydzień i mamy serduszko.
Jakoś to do mnie jeszcze nie dociera ;)

Chciałam zapytać czy któraś z Was miała albo znacie kogoś kto miał encorton i accofil podawany?
U mnie Allo 0 a kiry BX.
Lekarz chce schodzić do 8 tygodnia z encorton(mam 10mg) a accofil do 11 tygodnia.
Chciałam porozmawiać z kimś kto miał jakie dawki i kiedy z tego schodził.

Ściskam wszystkie @dżoasia @annemarie @sssurykatka @Dgd @Never give up @ilmenau @Biedroneczka83 @redferrari @Mieciu85 @lafantynka @Vinszka @chlopkers

I wielkie kciuki za waleczne-ja sama niedawno byłam po drugiej stronie i wiem jakie to trudne.

reklama

Chciałam zapytać czy któraś z Was miała albo znacie kogoś kto miał encorton i accofil podawany?
U mnie Allo 0 a kiry BX.
Lekarz chce schodzić do 8 tygodnia z encorton(mam 10mg) a accofil do 11 tygodnia.

Ściskam wszystkie @dżoasia @annemarie @sssurykatka @Dgd @Never give up @ilmenau @Biedroneczka83 @redferrari @Mieciu85 @lafantynka @Vinszka @chlopkers

I wielkie kciuki za waleczne-ja sama niedawno byłam po drugiej stronie i wiem jakie to trudne.

Tina dobrze schodzi, ja z encortonu od 6 tyg z dawki 20 mg schodzilam, z Accofilu mialam do 12 brac ale przestalam juz w 8 tyg, ja nam genotyp AB czyli gorszy od twojego.

Gratulujemy kochana[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

U mnie Allo 0 a kiry BX.

Ja schodziłam tylko z encortonu 10 mg - do końca 6 tygodnia pełna dawka, do końca 7 tygodnia 5mg, do końca 8 tygodnia 2,5mg

ktoś kiedyś pisał tutaj o klinice w której - o ile dobrze pamiętam - 3 próba gratis była... ale kto - nie pamiętam, może ktoś się odezwie...:confused:
Tak, @Justyska13 ma rację, ale ja jestem poza pakietem. Jak uda Ci się z pierwszej stymulacji zajść w ciążę to zwracają cześć pieniędzy, nie pamiętam dokładnie jak to jest. Oczywiście nie wszystko masz w pakiecie wliczone, musisz przeczytać info na stronie i umowę, chyba się i tak opłaca. W pakiecie masz trzy stymulację w cenie dwóch i do każdej stymulacji po jednym transferze, za kolejne dopłacasz, tam chyba np w pakiecie jest hodowla do trzeciej doby a do piątej dopłacasz, ale nie jestem pewna. Generalnie w pakiecie nie ma wszystkiego, ale napewno się opłaca jak jesteś zdecydowana na klinikę.

@ilmenau jak tam dziś po wizycie?
Córcia przybrała na wadze?

Wizyta jutro o 9, dzisiaj KTG, wg lekarza książkowe. Ale jakoś jestem spokojna, mała się kręci w brzuchu, piątkowe przepływy były ok. Pewnie nie będzie mieć jak tatuś 4kg (z czego akurat się cieszę), ale wydaje mi się, że w 40 tyg dojdzie do tych 3kg. Moja bratowa mi przypomniała, że bratanica miała 2700, więc może u nas tak jest, że dziewczynki są ciut drobniejsze...
Dam znać jutro po wizycie

Ja też miałam tylko jeden zarodek, córeczka ma już 16 m-cy, trzeba się cieszyć z tegoco jest ;) życzymy nudnych 9 m-cy, my niebawem podchodzimy do kolejnej stymulacji i aż się boję jak to będzie przy moim maluchu:)
Dziękuję kochana, już mąż ciasta nakupił :D cieszymy się tym co mamy, bo po wielu przykrościach w końcu coś się ruszyło do przodu :)
Trzymam kciuki za stymulacje, wiesz co Cię czeka, będzie dobrze :)

Dziewczynki dzisiaj 3dpt i czuje ból pleców.
Jutro 4dpt i mam zbadać progesteron czy przed pobraniem mam zrobić zastrzyk z prolutexu czy dopiero po badaniu?

reklama
Dziękuję kochana, już mąż ciasta nakupił :D cieszymy się tym co mamy, bo po wielu przykrościach w końcu coś się ruszyło do przodu :)
Trzymam kciuki za stymulacje, wiesz co Cię czeka, będzie dobrze :)
Wiem wiem, przy pierwszej stymulacji nie było tak źle, zobaczymy jak będzie teraz :) po okresie robię ostatnie badania i mam nadzieję że za miesiąc będziemy startować:) Ty jak zniosłas stymulacje? I jak się teraz czujesz ?

Do góry