reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie po długiej nieobecności! Po 1,5 roku od poronienia wracam do gry. W sobotę miałam punkcję, pobrano 11oocytów. Od dziś Luteina 3x2,Duphaston 3x1, Estrofem 2x1 i Prolutex 1x1. Najbardziej obawiam się tych zastrzyków, bo przez ostatnie 2 tygodnie przyjęłam około 25 zastrzyków z Menopuru i Orgalutranu, one miały naprawdę cienką i krótką igielke, a do tego Prolutexu dostałam zwykle strzykawki i igły, które już tak fajnie nie wyglądają... Nie ukrywam, że panicznie podchodzę do wszystkich rodzaju kłuć. W poniedziałek mam dzwonić ile komoreczek się zaplodnilo i kiedy transfer. Leczymy się u prof. Kurzawy w Vitrolive w Szczecinie.

Witajcie po długiej nieobecności! Po 1,5 roku od poronienia wracam do gry. W sobotę miałam punkcję, pobrano 11oocytów. Od dziś Luteina 3x2,Duphaston 3x1, Estrofem 2x1 i Prolutex 1x1. Najbardziej obawiam się tych zastrzyków, bo przez ostatnie 2 tygodnie przyjęłam około 25 zastrzyków z Menopuru i Orgalutranu, one miały naprawdę cienką i krótką igielke, a do tego Prolutexu dostałam zwykle strzykawki i igły, które już tak fajnie nie wyglądają... Nie ukrywam, że panicznie podchodzę do wszystkich rodzaju kłuć. W poniedziałek mam dzwonić ile komoreczek się zaplodnilo i kiedy transfer. Leczymy się u prof. Kurzawy w Vitrolive w Szczecinie.

Hejhej[emoji173]️
witamy na pokladzie .Olusja do Prolutexu normalne dlugie igly potrzebujesz tylko do naciagania leku do strzykawki. Do zastrzyku musisz miec krociutki bo to zastzyki podskorne, jesli sie nie myle takie o dlugosci 1,5 cm.Jak zostaly ci od stymulacji igly, mozesz tymi probowac.

IMG_4677.JPG

Takie potrzebujesz[emoji106]

Powodzenia - niech sie pieknie zapladniaja i rosna zarodeczki!!

reklama
Taki zestaw dostałam w aptece do każdego zastrzyku. Zobacz załącznik 955093
I chyba to jest wszystko, tą dużą nabierasz roztwór później zmieniasz na małe i tymi małymi się wbijasz pod skórę. To chyba taki sam zestaw jak przy Cetrotide, jest do tego fajny filmik na YouTube, @Biedroneczka83 udostępniła mi jak panikowałam przy Cetrotide, bo wcześniej miałam tylko gotowy pen, ale nie mam linka

Do góry