sssurykatka
Fanka BB :)
Nigdy nie byłam na czczo.Mam pytanie do Was wszystkich:
Czy przy badaniu progesteronu - czesto robionego z betą - robicie go na czczo?
Bardzo to wszystk dziwne, w końcu są drożne czy nie? Jeśli tak, dlaczego in vitro?Witam.
Jestem tu nowa, mam nadzieję, że dowiem się czegoś od was. Po nie udanej Inseminacji zmieniłam lekarza który od razu zrobił mi drożność jajowodów - wyszła obustronna niedrożność Odrazu dostałam skierowanie na laparoskopie, okazało się, że jajowody są gdzieś zatkane przy ujściu macicy, kolejne skierowanie na histeroskopie. Dwa dni temu odbył się zabieg i okazało się, że na lewym ujściu macicy był mięśniak którego wycięli. Lekarz nic nie wspomniał o prawym, strasznie się spieszył itd usłyszałam tylko, że mam coś "ciasne" ale nie wiem co. Byłam zadowolona, że skoro usunął tego mięśniaka to w końcu uda się zajść w ciążę, ale lekarz zgasił mnie słowami, że na tą chwilę to kwalifikuje się na in vitro Prócz tych jajowodów wszystko jest ok, na wypisie napisane mam, że jajowód drożny, więc nie rozumiem o co chodzi. Po następnej miesiączce mam powtórzyć drożność, leczę się u tego ginekologa prywatnie a na histeroskopie i laparoskopie wysłał mnie do szpitala w innym mieście, w którym jest ordynatorem.
Czy któraś z was miała taką sytuację?
Mogę Ci tylko poradzić, że ogólnopolską sławą w dziedzinie udrażniania jajowodów jest dr Krzysztof Pyra ze szpitaszpitala klinicznego nr 4 w Lublinie. Jest radiologiem, pracuje w zakładzie radiologii zabiegowej. Prywatna konsultacja (wygooglaj,.przyjmuje na ul chodźki) i potem zabieg na fundusz, taka najkrótsznajkrótsza.i najlepsza droga. Uważam, że warto skonsultowac te kwestię, facet ma duże sukcesy.