reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie wsumie soba minie o 13 czyli 1dpt bez objawow rowniez jak narazie kiedy pierwsza wizyta bo ja to musze dzwonic do kliniki bo mi nic nie powiedzieli

Ja w 3 dpt zacxęłam mieć dolegliwości podbrzuszne (mialam podany zarodek 3 dobowy). Zagnieżdżanie zaczyna się miedzy 6-7 dniem od zapłodnienia, więc się zgadza.

reklama
tak, 2 5cio dniowe

podaj wcześniejsze wartości, ilu dniowe zarodki i który dziś dpt?

Ja jeździłam do Paśnika. Jedziesz na pierwszą wizytę, potem robisz badania, na kolejnej wizycie ustala ci leczenie, a potem ewentualnie kontaktujecie się mailowo, więc nie ma tragedii, to złoty chłop :) Chyba, że bardzo ci nie po drodze to możesz spróbować zapisać się w Krk do Sachy - ale z drugiej strony chodzą słuchy, że jeśli zleciliby ci szczepienia limfocytami to te Paśnikowe są skuteczniejsze, nie wiedzieć czemu ;)
Wtrace sie jeszcze co do Sachy. Zamiast niego jak już nie chce sie jechać do Lodzi to polecam Sydora. Przyjmuje w Krakowie i Katowicach. Ja miałam od niego takie sama zalecenia jak od doc Pasnika a Sacha zabronil mi brac intralipidu który byl konieczny. Jego zdaniem tylko szczepienia sie liczą i one wszystko naprawia a to nie prawda to po pierwsze s po drugie Łódź wychodzi duzo taniej, szczepienia sa duzo tańsze i mniej bolesne bo babeczka robi je cyk bryk a tam doktorek tak to wszczykuje ze na prawde momentami jest nieprzyjemnie

Dziewczyny czy koenzym q10 i dhea można suplementowac cały czas ? Po transferze też? Czy tak jak np olej z wiesiolka tylko do owulacji ?

@Pini88 ja mam najsłabszy zarodek 3.1.1. i embriolog stwierdził, że wiele par chciałoby mieć taki najlepszy. Ciężko mi powiedzieć co oznacza 3.2.3. bo się nie bardzo znam.
Pamiętaj, że nawet słabo rokujące zarodeczki potrafią zdziałać cuda, a nawet słyszałam, że potrafią się podzielić i dać bliźniaki! Głowa do góry! Czas oczekiwania jest cholernie trudny, ale co ma być to będzie. Ja też cały czas myślę, czy moje maleństwo zostanie ze mną, a jest to 5.1.1

@sandra777.12 ja w 2dpt miałam 11,3 ng/ml co dawało 35,93 nmol/ml i mam zwiększoną luteinę bo było za mało. Biorę 3x4 luteinę dowcipnie i 3x3 luteinę pod język.

Czyli jest nadzieja, że plamiłam dlatego, że było mało progesteronu. Czekam na odpowiedz od gin. Ake już jestem trochę spokojniejsza

@jagodaaga @Vinszka @jolancik @Mitotaj @Dzoannna co do objawow reguły kompletnie nie ma ,ja nie miałam żadnych ciągniec,boli podbrzusza,piersi.jedynie to bolał mnie kręgosłup nad tyłkiem ;)
Aaaa i zawsze wydawało mi się ze jak jest ciąża to temperatura musi byc podwyższona a ja po raz kolejny miałam dreszcze (!)i obecnie tez mam dreszcze.
Wiec reguły nie ma i trzymam żeby ten brak objawów był objawem !
✊✊✊✊
Tina, propo dreszczy to ja tak mam od piątku ...tylko zwalam to na fakt że jestem zmarzzluchem. Teraz jak o tym napisałaś - bo mi ciągle zimno i mam dreszcze a czasami mi duszno zmierzyłam temperature 37.1...mam nadzieję że mnie nic nie rozkłada:(

Tina, propo dreszczy to ja tak mam od piątku ...tylko zwalam to na fakt że jestem zmarzzluchem. Teraz jak o tym napisałaś - bo mi ciągle zimno i mam dreszcze a czasami mi duszno zmierzyłam temperature 37.1...mam nadzieję że mnie nic nie rozkłada:(
Temp.w okolicach 37 tez moze byc dobrym objawem ^^

Dziewczyny a mam pytanie, bo w sumie się na tym nie znam, trochę poczytałam ale na. Nie wywnioskowałam...jeśli mój 3 dniowy zarodek jest 12 komórkowcem, a czytam że w 3 dobie to od 6-8 komórek jest, to znaczy że??....zna się któraś z was?
To znaczy że się ciut szybciej rozwija i jest fajterem :)
Dzięki za odp! :) wzielam męża teraz.. Trudno najwyżej będą nie dojrzałe w poniedziałek.. Czemu ja o tym zapomniałam ostatnio było w śr albo nawet we wtorek więc za długo do poniedziałku.. Jestem wsciekla czemu ja o tym zapomniałam :(
Mój mąż miał 7 dni i okazalo się, ze nie ma tam nic wartościowego... kazali mu drugi raz pod rząd i ze "swieżej" porcji mieliśmy 7 zarodków. Będzie dobrze.
Bo

Ja juz sama nie wiem embriolog mowila ze ok a na necie czytam ze taki sredniak
Bo wg klasyfikacji embriologicznej to średniak. Ale to nie świadczy o szansach powodzenia, jest tyle czynników od których zależą nasze ciąże, że nie ma co się tym kierować :)
Dostałam wynik progesteronu - 30,09 nmol/l to za mało ? Czy w porządku ?
5 dpt 5 dniowa blastka
W porządku, w ng to by było znacznie wiecej (nie pamiętam przelicznika).
Nie tylko sikanca...nie mam możliwości bety..
U mnie superczuły sikaniec wyszedł ujemny, a beta z tego samego dnia dodatnia. Brak objawow p niczym nie swiadczy. W ogóle nie bedziesz bety z krwi robić?

reklama
Do góry