reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie czuje nic i też tak też miałam wcześniej, dlatego dla mnie brak objawów nic nie znaczy. Cieszę się, że mam wykupiony nadzór nad implementacja i dzięki temu zwiększone dawki leków. Więcej nie mogę nic zrobić, jedynie wiara, że mam wojownika w brzuszku. [emoji110][emoji3526]

Aaaaa no jedyne co czuje to senność, ale teraz dopiero co się obudziłam więc... pewnie to jeszcze przede mną dziś [emoji23]
@Vinszka co to znaczy ze masz wykupiony nadzór nad implementacja?

To znaczy że się ciut szybciej rozwija i jest fajterem :)

Mój mąż miał 7 dni i okazalo się, ze nie ma tam nic wartościowego... kazali mu drugi raz pod rząd i ze "swieżej" porcji mieliśmy 7 zarodków. Będzie dobrze.

Bo wg klasyfikacji embriologicznej to średniak. Ale to nie świadczy o szansach powodzenia, jest tyle czynników od których zależą nasze ciąże, że nie ma co się tym kierować :)

W porządku, w ng to by było znacznie wiecej (nie pamiętam przelicznika).

U mnie superczuły sikaniec wyszedł ujemny, a beta z tego samego dnia dodatnia. Brak objawow p niczym nie swiadczy. W ogóle nie bedziesz bety z krwi robić?
@sssurykatka dobrzr ze piszesz o tym jak to bylo u twojego meza z oddaniem nasienia bo juz tez tak zastanawialam sie czy w sytuacji fatalnego nasienia odczekac wiecej dni do oddania nasinia czy wlasnie standardowo ok 3-4 dni. Ale jak piszesz ze u twojego meza przy 7 dniowej abstynencji nie bylo co wybrac to moze lepiej faktycznie miec krotszy okres abstynencji a lepsze plemniki.

Dziewczyny , jesli chce wam sie wglebiac w klasyfikacje blestek i zarodkow , podrzuce wam pare linkow.Tylko pamietajcie ze to wszystko nijak sie na do rzeczywistosci, to tylko morfologia, reszta to genetka i tysiace reakcji ktore musza zajsc w organizmie zeby byla ciaza.

Link do: Stadium transferowanego zarodka a ilość ciąż - Polki.pl

Link do: In vitro. Klasyfikacja blastocyst

Link do: Ocena rozwoju zarodków, komórki jajowej i zapłodnienia | INVICTA

Link do: Forum embriologiczne

Link do: Ocena zarodków w dniu 5, 6 i 7 - cykl LABORATORIUM OD KUCHNI 5/6 - in vitro, badanie nasienia Parens Centrum leczenia niepłodności

Mam nadzieje ze do obiadu wam lektury wystarczy[emoji4][emoji4][emoji4]
Haha dzięki. Widze ze masz wiele lektor przerobionych. Wszysyko mozna czytac ale z dużym dystansem bo tak jak piszesz wiele czynnikow wplywa na prawidlowe zagniezdzenie sie zarodka nie tylko jego morfologia.

@sssurykatka dobrzr ze piszesz o tym jak to bylo u twojego meza z oddaniem nasienia bo juz tez tak zastanawialam sie czy w sytuacji fatalnego nasienia odczekac wiecej dni do oddania nasinia czy wlasnie standardowo ok 3-4 dni. Ale jak piszesz ze u twojego meza przy 7 dniowej abstynencji nie bylo co wybrac to moze lepiej faktycznie miec krotszy okres abstynencji a lepsze plemniki.
U mojego wyniki tez byly lepsze przy krotkim oddawaniu wiec do zaplodnienia oddalismy nasienie 2 dniowe bo tu nie chodzi o ilosc tylko o jakosc, u nas im dluzej czekalismy tym nasienie bylo slabsze.

Dziewczyny byc moze juz ktos o to pytal, napiszcie mi prosze jakie badania robi sie przed stymulacja? W czwartek mamy wizyte u lekarza z wynikami chromatyny meza i mam nadzieje ze dostaniemy juz zielone swiatlo i zaczniemy robic badania. Czy przed symulacja tylko ja robie badania czy maz tez jakies ma zrobić? Napiszcie mi prosze jakie badania ja mam zrobic przed stymulacja, bede wdzieczna.

reklama
Do góry