reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie wsumie soba minie o 13 czyli 1dpt bez objawow rowniez jak narazie kiedy pierwsza wizyta bo ja to musze dzwonic do kliniki bo mi nic nie powiedzieli

Ja w 3 dpt zacxęłam mieć dolegliwości podbrzuszne (mialam podany zarodek 3 dobowy). Zagnieżdżanie zaczyna się miedzy 6-7 dniem od zapłodnienia, więc się zgadza.

reklama
tak, 2 5cio dniowe

podaj wcześniejsze wartości, ilu dniowe zarodki i który dziś dpt?

Ja jeździłam do Paśnika. Jedziesz na pierwszą wizytę, potem robisz badania, na kolejnej wizycie ustala ci leczenie, a potem ewentualnie kontaktujecie się mailowo, więc nie ma tragedii, to złoty chłop :) Chyba, że bardzo ci nie po drodze to możesz spróbować zapisać się w Krk do Sachy - ale z drugiej strony chodzą słuchy, że jeśli zleciliby ci szczepienia limfocytami to te Paśnikowe są skuteczniejsze, nie wiedzieć czemu ;)
Wtrace sie jeszcze co do Sachy. Zamiast niego jak już nie chce sie jechać do Lodzi to polecam Sydora. Przyjmuje w Krakowie i Katowicach. Ja miałam od niego takie sama zalecenia jak od doc Pasnika a Sacha zabronil mi brac intralipidu który byl konieczny. Jego zdaniem tylko szczepienia sie liczą i one wszystko naprawia a to nie prawda to po pierwsze s po drugie Łódź wychodzi duzo taniej, szczepienia sa duzo tańsze i mniej bolesne bo babeczka robi je cyk bryk a tam doktorek tak to wszczykuje ze na prawde momentami jest nieprzyjemnie

Dziewczyny czy koenzym q10 i dhea można suplementowac cały czas ? Po transferze też? Czy tak jak np olej z wiesiolka tylko do owulacji ?

@Pini88 ja mam najsłabszy zarodek 3.1.1. i embriolog stwierdził, że wiele par chciałoby mieć taki najlepszy. Ciężko mi powiedzieć co oznacza 3.2.3. bo się nie bardzo znam.
Pamiętaj, że nawet słabo rokujące zarodeczki potrafią zdziałać cuda, a nawet słyszałam, że potrafią się podzielić i dać bliźniaki! Głowa do góry! Czas oczekiwania jest cholernie trudny, ale co ma być to będzie. Ja też cały czas myślę, czy moje maleństwo zostanie ze mną, a jest to 5.1.1

@sandra777.12 ja w 2dpt miałam 11,3 ng/ml co dawało 35,93 nmol/ml i mam zwiększoną luteinę bo było za mało. Biorę 3x4 luteinę dowcipnie i 3x3 luteinę pod język.

Czyli jest nadzieja, że plamiłam dlatego, że było mało progesteronu. Czekam na odpowiedz od gin. Ake już jestem trochę spokojniejsza

@jagodaaga @Vinszka @jolancik @Mitotaj @Dzoannna co do objawow reguły kompletnie nie ma ,ja nie miałam żadnych ciągniec,boli podbrzusza,piersi.jedynie to bolał mnie kręgosłup nad tyłkiem ;)
Aaaa i zawsze wydawało mi się ze jak jest ciąża to temperatura musi byc podwyższona a ja po raz kolejny miałam dreszcze (!)i obecnie tez mam dreszcze.
Wiec reguły nie ma i trzymam żeby ten brak objawów był objawem !
✊✊✊✊
Tina, propo dreszczy to ja tak mam od piątku ...tylko zwalam to na fakt że jestem zmarzzluchem. Teraz jak o tym napisałaś - bo mi ciągle zimno i mam dreszcze a czasami mi duszno zmierzyłam temperature 37.1...mam nadzieję że mnie nic nie rozkłada:(

Tina, propo dreszczy to ja tak mam od piątku ...tylko zwalam to na fakt że jestem zmarzzluchem. Teraz jak o tym napisałaś - bo mi ciągle zimno i mam dreszcze a czasami mi duszno zmierzyłam temperature 37.1...mam nadzieję że mnie nic nie rozkłada:(
Temp.w okolicach 37 tez moze byc dobrym objawem ^^

Dziewczyny a mam pytanie, bo w sumie się na tym nie znam, trochę poczytałam ale na. Nie wywnioskowałam...jeśli mój 3 dniowy zarodek jest 12 komórkowcem, a czytam że w 3 dobie to od 6-8 komórek jest, to znaczy że??....zna się któraś z was?
To znaczy że się ciut szybciej rozwija i jest fajterem :)
Dzięki za odp! :) wzielam męża teraz.. Trudno najwyżej będą nie dojrzałe w poniedziałek.. Czemu ja o tym zapomniałam ostatnio było w śr albo nawet we wtorek więc za długo do poniedziałku.. Jestem wsciekla czemu ja o tym zapomniałam :(
Mój mąż miał 7 dni i okazalo się, ze nie ma tam nic wartościowego... kazali mu drugi raz pod rząd i ze "swieżej" porcji mieliśmy 7 zarodków. Będzie dobrze.
Bo

Ja juz sama nie wiem embriolog mowila ze ok a na necie czytam ze taki sredniak
Bo wg klasyfikacji embriologicznej to średniak. Ale to nie świadczy o szansach powodzenia, jest tyle czynników od których zależą nasze ciąże, że nie ma co się tym kierować :)
Dostałam wynik progesteronu - 30,09 nmol/l to za mało ? Czy w porządku ?
5 dpt 5 dniowa blastka
W porządku, w ng to by było znacznie wiecej (nie pamiętam przelicznika).
Nie tylko sikanca...nie mam możliwości bety..
U mnie superczuły sikaniec wyszedł ujemny, a beta z tego samego dnia dodatnia. Brak objawow p niczym nie swiadczy. W ogóle nie bedziesz bety z krwi robić?

reklama
Do góry