reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To znaczy że się ciut szybciej rozwija i jest fajterem :)

Mój mąż miał 7 dni i okazalo się, ze nie ma tam nic wartościowego... kazali mu drugi raz pod rząd i ze "swieżej" porcji mieliśmy 7 zarodków. Będzie dobrze.

Bo wg klasyfikacji embriologicznej to średniak. Ale to nie świadczy o szansach powodzenia, jest tyle czynników od których zależą nasze ciąże, że nie ma co się tym kierować :)

W porządku, w ng to by było znacznie wiecej (nie pamiętam przelicznika).

U mnie superczuły sikaniec wyszedł ujemny, a beta z tego samego dnia dodatnia. Brak objawow p niczym nie swiadczy. W ogóle nie bedziesz bety z krwi robić?
Mieszkam w NO i tutaj nie ma jak w kraju, że laboratorium na każdym rogu idziesz płacisz 30 zł i masz.jakby mi sianiec wyszedł na + to bym zapewne jakoś się zmobilizowala i poszła po to skierowanie. Ale po 3 już próbach nie mam takiego ciśnienia.normalnie zastanawiam mnie tylko kwestia braku objawów i braku okresu.

reklama
Kasia no to niestety z sikańcem musisz czekać te 14 dni zeby mówić o względnej pewności wyniku a i tak 2 dni później musisz powtórzyć. Czekanie jest ciężkie sama wiem ale nic innego nam nie pozostaje. Wszystko może się zdarzyć. Sama dziś w 5dpt skusiłam się na sikańca i wyszedł negatywny. Teraz żałuję oczywiście. Na bete pójdę we wtorek wtedy wynik będzie bardziej wiarygodny...heh...damy rade!
Mosia ty hardcore w 5 dpt sikanca?! To widze, że nie tylko ja taki nadpobudliwości człowiek...hihi... ... Postanowiłam że zrobię kolejny w 12 dpt.

Dziewczyny , jesli chce wam sie wglebiac w klasyfikacje blestek i zarodkow , podrzuce wam pare linkow.Tylko pamietajcie ze to wszystko nijak sie na do rzeczywistosci, to tylko morfologia, reszta to genetka i tysiace reakcji ktore musza zajsc w organizmie zeby byla ciaza.

Link do: Stadium transferowanego zarodka a ilość ciąż - Polki.pl

Link do: In vitro. Klasyfikacja blastocyst

Link do: Ocena rozwoju zarodków, komórki jajowej i zapłodnienia | INVICTA

Link do: Forum embriologiczne

Link do: Ocena zarodków w dniu 5, 6 i 7 - cykl LABORATORIUM OD KUCHNI 5/6 - in vitro, badanie nasienia Parens Centrum leczenia niepłodności

Mam nadzieje ze do obiadu wam lektury wystarczy[emoji4][emoji4][emoji4]

Tina, propo dreszczy to ja tak mam od piątku ...tylko zwalam to na fakt że jestem zmarzzluchem. Teraz jak o tym napisałaś - bo mi ciągle zimno i mam dreszcze a czasami mi duszno zmierzyłam temperature 37.1...mam nadzieję że mnie nic nie rozkłada:(

Taka temperatura raczej pokazuje ciąże choć u mnie była normalna 36,6 i ciąża tez była .
Trzymam kciuki!

Tina, propo dreszczy to ja tak mam od piątku ...tylko zwalam to na fakt że jestem zmarzzluchem. Teraz jak o tym napisałaś - bo mi ciągle zimno i mam dreszcze a czasami mi duszno zmierzyłam temperature 37.1...mam nadzieję że mnie nic nie rozkłada:(
Tez tak mialam Zaraz po transferze sie przeziebilam i ta temperatura 37.1-37.5, przeziebienie minelo a kropek zostal

reklama
Do góry