@marta_usssek
Dr Gizler , ale dopiero teraz będziemy na 2 wizycie .
Mam 34 lata . Amh 2,4 .
Jaki to w ogóle jest koszt ? Boże jestem w tym ciemna , nawet przez chwile przez 1,5 roku nie myślałam o in vitro a teraz sama już nie wiem :/[/QUOTE]
Gizler podobno najlepszy, ja byłam u Lachowskiego i też jestem zadowolona - jestem w 35 tygodniu.
Pamiętam jak na jednej wizycie ginekolog mi powiedział, że on już nie jest w stanie nam pomóc i poleca wybrać klinike in vitro to się rozplakalam po wizycie, bo myślałam że to niemożliwe, bo my wszystkie wyniki mamy ok. In vitro otwiera wiele możliwości i to też jest długa walka, ale jak poczytasz to forum to zobaczysz, że prędzej czy później jest ta upragniona ciąża.
Jeśli chodzi o koszt leków do stymulacji to zależy od tego jakim protokołem będziesz szła, jakie leki itp. U nas to bylo ok 700-800zl, bez refundacji byłoby ponad 3k, więc oszczędność jest znaczna. Ze swoim amh łapiesz się na refundację. Polecam jeszcze sprawdzać koszty badań - nie wszystkie musisz robić w syne.vo, bo oni sobie trochę drożej liczą niż np. diagnostyka lub alab.
Skoro dopiero zaczeliscie diagnostykę w invimedzie to jest szansa, że zanim miasto wybierze klinikę do programu to wy zrobicie już wszystkie badania i będziecie mogli przystąpić do programu miejskiego od razu.