reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Udało się ?

Zastanawiam się skąd taki spadek w przeciągu roku . 10 a 0% to ogromna różnica ...

Hej.U mojego męża 1% tylko było prawidłowych ,reszta nie ruchomych i uszkodzonych więc tragedia ,lekarz androlog odradził nam inseminacje od razu i powiedział byśmy od razu podchodzili do in vitro na większe powodzenie ciąży , że względu kiepskie nasienie męża , nawet tabletki które brał przez 3 miesiące nic nie dały poprawy . I podeszliśmy do in vitro bez namysłu

reklama
Udało się ?

Zastanawiam się skąd taki spadek w przeciągu roku . 10 a 0% to ogromna różnica ...
Tak udało się za pierwszym razem ,było to 2 lata temu więc już też troszkę minęło ginekolog zaleciła nam byśmy dodatkowo zdecydowali się na metode IMSI,że względów na dużo uszkodzonych plemników. Nie wiem skad taki spadek, konsultowaliście to z lekarzem dlaczego taki spadek.

Z takimi wynikami kwalifikujemy się na jakieś dofinansowanie ?

nQUOTE="czarnu1a, post: 17772103, member: 174278"]Tak udało się za pierwszym razem ,było to 2 lata temu więc już też troszkę minęło ginekolog zaleciła nam byśmy dodatkowo zdecydowali się na metode IMSI,że względów na dużo uszkodzonych plemników.[/QUOTE]

A czy mąż nie był ostatnio chory? Nie przegrzał jajek? Na saunę nie chodzi? Jakieś leki, antybiotyki w ciągu ostatnich 3 miesięcy?
Na saunę chodzi 2 razy w roku , nie chorował . Jedyne co to przyjmował prawie rok clo na podwyższenie testosteronu i letrox na tarczyce . Nie mogę go nauczyć nie noszenia tel w kieszeni ale to chyba na pewno nie jest główny powód :/

Czy któras z Was ma nadmiar sliny w ciąży? Ja mam wręcz slinotok. Nie mogę juz polykac tej sliny bo mi niedobrze i zbiera się na wymioty. Cxy można coś z tym zrobić??? :(
Kochana sluszalam o tym znajoma tak miala i lekarz powiedzial jej ze nie da sie nic z tym zrobic jedne maja mdlosci a inne brzydko mowiac slinotok. Jest to bardzo rzadkie.

Z takimi wynikami kwalifikujemy się na jakieś dofinansowanie ?

nQUOTE="czarnu1a, post: 17772103, member: 174278"]Tak udało się za pierwszym razem ,było to 2 lata temu więc już też troszkę minęło ginekolog zaleciła nam byśmy dodatkowo zdecydowali się na metode IMSI,że względów na dużo uszkodzonych plemników.
[/QUOTE]
Myślę że tak ,ale to się chyba dłużej czeka, my robiliśmy wszystko prywatnie i za wszystko płaciliśmy.

Kochane dziekuje za kciuki[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Wracamy do domku i test mamy robić po 8 dniach czyli 9 marca [emoji4][emoji4][emoji4]To wcale nie jest przekreslone [emoji8][emoji8] moze sie wszstko super skonczyc, trzeba myśleć pozytywnie[emoji9][emoji9][emoji3590][emoji3590]

Kciuki za piekna bete!!![emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
Na saunę chodzi 2 razy w roku , nie chorował . Jedyne co to przyjmował prawie rok clo na podwyższenie testosteronu i letrox na tarczyce . Nie mogę go nauczyć nie noszenia tel w kieszeni ale to chyba na pewno nie jest główny powód :/
U nas to samo ,noszenie tel w kieszeni ,ale wiekszosc facetów tak nosi ;/ i dodatkowo palenie fajek bylo, ale bez żadnych leków.

Do góry