reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej. Dziękuję za trzymanie kciuków. Dopiero teraz chwilę mam czas żeby uzupełnić info...no więc, kiepsko narazie...estradiol 180 w 4 dniu stymulacji , dwa pęcherzyki ...zwiększona dawka plus od jutra cetrodile. Jestem jak narazie podłamana:( czy jest tu ktoś kto miał słaby estradiol, a potem podgonil i skończyło się dobrze.? Jutro kolejna wizyta.
Jagódko nie łam sie kochana to jeszcze sie wszystko może zmienić.
Najważniejszy efekt koncowy.
Tina też ostatnio miala raz lepsze raz gorsze wiadomosci a wyszlo super...
Trzymamy kciuki i jestesmy z Tobą...[emoji8]

Witam Was,

Mam nadzieje , ze wybrałam dobry wątek .
Rozpoczęliśmy z mężem przygodę z klinika Invimed z Wrocławia . Pierwsze zalecenie to badanie nasienia męża metoda msome .
Wczoraj odebrałam wynik i jesteśmy załamani . Staramy się o dziecko prawie 2 lata . Rok temu badanie nasienia ale nie metoda msome wykazało 10% plemników o budowie prawidłowej . Na dzień dzisiejszy 0%. Ponad pół roku mąż jest na CLO w celu zwiekszenia ilości testosteronu .
Czy któras z Was jest „ekspertem „ w odczytywaniu wyników ? Wizytę w invimed mamy 13 marca , do tej pory osiwieje :) a nie chce za dużo szperać w necie i się zadręczać. Może w wątku in vitro będzie ktoś potrafił to rozgryźć.
Czy dobrze rozumiem ze inseminacja w naszym przypadku jest bez sensu ?
Czy jest szansa na poprawienie tej morfologi ?
W załączniku zdjęcie badania .
Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi .

Załączniki

• DD119A13-68BD-4953-93E1-96CD6E1DF1E9.jpeg
    DD119A13-68BD-4953-93E1-96CD6E1DF1E9.jpeg
    884,2 KB · Wyświetleń: 98
AnneMarie jesteś kochanapotrafisz pocieszyć. Jakoś tak smutno mi się zrobiło na tej wizycie ...jeszcze jak usłyszałam, że "jest kiepsko". No nic, do jutra już tylko kilkanaście godzin. W sumie przed chwilą sięgnęłam do mojej stymulacją sprzed 3 lat i też w 4 dniu stymulacji estradiol niski bo 136, też dwa pęcherzyki, w 7 dniu już było ich 6, a finalnie pobrali 8, a estradiol tylko 1280 na koniec stymulacji. No to moze jeszcze chociaż dwa urosną do jutra:)

Nic sie nie martw, u mnie tez na kazdej wizycie bylo ich wiecej! Podgonia!! One nigdy rowno nie rosna, kazdy ma swoje zycie! Potem bedzie zastrzyk i wszystkie spore dojrzeja!! Bedzie dobrze!! [emoji1320][emoji1320][emoji1320]

Witam Was,

Mam nadzieje , ze wybrałam dobry wątek .
Rozpoczęliśmy z mężem przygodę z klinika Invimed z Wrocławia . Pierwsze zalecenie to badanie nasienia męża metoda msome .
Wczoraj odebrałam wynik i jesteśmy załamani . Staramy się o dziecko prawie 2 lata . Rok temu badanie nasienia ale nie metoda msome wykazało 10% plemników o budowie prawidłowej . Na dzień dzisiejszy 0%. Ponad pół roku mąż jest na CLO w celu zwiekszenia ilości testosteronu .
Czy któras z Was jest „ekspertem „ w odczytywaniu wyników ? Wizytę w invimed mamy 13 marca , do tej pory osiwieje :) a nie chce za dużo szperać w necie i się zadręczać. Może w wątku in vitro będzie ktoś potrafił to rozgryźć.
Czy dobrze rozumiem ze inseminacja w naszym przypadku jest bez sensu ?
Czy jest szansa na poprawienie tej morfologi ?
W załączniku zdjęcie badania .
Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi .
Hej.U mojego męża było mniej prawidłowych,nie pamiętam już dokładnie ile ,reszta nie ruchomych i uszkodzonych więc tragedia ,lekarz androlog odradził nam inseminacje od razu i powiedział byśmy od razu podchodzili do in vitro bo tylko tak może się udać , że względu na bardzo kiepskie nasienie męża , nawet tabletki które brał przez 3 miesiące nic nie dały poprawy . I od razu zdecydowaliśmy się na in vitro , po rozmowie z ginekologiem z kliniki ,która też obejrzała wyniki męża powiedziała że tylko in vitro , ze mną było wszystko ok

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie. Jestesm tu nowa. Mam trochę inne pytanie. Chcemy z mężem skorzystać z samorządowego dofinansowania do invitro w Poznaniu. Przeprowadzilismy się do Poznania na początku roku. Czytam na stronie UM w Poznaniu ze trzeba złożyć oświadczenie że się mieszka w Poznaniu. I to tyle? Kiedyś słyszałam ze trzeba swoj pit pokazac ze placi sie podatki w tym miescie. A u nas problem jest taki ze te podatki i rozliczenie do urzedu skarbowego w Poznaniu zlozymy dopiero w 2020 roku za 2019, bo teraz rozliczenie jeszcze skladamy tam gdzie mieszkalismy w 2018 roku. Bardzo proszę o pomoc

Ze mna w klinice byla dziewczyna, ktora korzystala z tego i powiedziala ze papierow byla cala sterta... podobno chcieli wszystkie mozliwe papiery. Ale ja nie korzystalam wiec szczegolow nie znam...

Do góry