reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej. Dziękuję za trzymanie kciuków. Dopiero teraz chwilę mam czas żeby uzupełnić info...no więc, kiepsko narazie...estradiol 180 w 4 dniu stymulacji , dwa pęcherzyki ...zwiększona dawka plus od jutra cetrodile. Jestem jak narazie podłamana:( czy jest tu ktoś kto miał słaby estradiol, a potem podgonil i skończyło się dobrze.? Jutro kolejna wizyta.
Jagódko nie łam sie kochana to jeszcze sie wszystko może zmienić.
Najważniejszy efekt koncowy.
Tina też ostatnio miala raz lepsze raz gorsze wiadomosci a wyszlo super...
Trzymamy kciuki i jestesmy z Tobą...[emoji8]

Witam Was,

Mam nadzieje , ze wybrałam dobry wątek .
Rozpoczęliśmy z mężem przygodę z klinika Invimed z Wrocławia . Pierwsze zalecenie to badanie nasienia męża metoda msome .
Wczoraj odebrałam wynik i jesteśmy załamani . Staramy się o dziecko prawie 2 lata . Rok temu badanie nasienia ale nie metoda msome wykazało 10% plemników o budowie prawidłowej . Na dzień dzisiejszy 0%. Ponad pół roku mąż jest na CLO w celu zwiekszenia ilości testosteronu .
Czy któras z Was jest „ekspertem „ w odczytywaniu wyników ? Wizytę w invimed mamy 13 marca , do tej pory osiwieje :) a nie chce za dużo szperać w necie i się zadręczać. Może w wątku in vitro będzie ktoś potrafił to rozgryźć.
Czy dobrze rozumiem ze inseminacja w naszym przypadku jest bez sensu ?
Czy jest szansa na poprawienie tej morfologi ?
W załączniku zdjęcie badania .
Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi .

Załączniki

• DD119A13-68BD-4953-93E1-96CD6E1DF1E9.jpeg
    DD119A13-68BD-4953-93E1-96CD6E1DF1E9.jpeg
    884,2 KB · Wyświetleń: 94
AnneMarie jesteś kochanapotrafisz pocieszyć. Jakoś tak smutno mi się zrobiło na tej wizycie ...jeszcze jak usłyszałam, że "jest kiepsko". No nic, do jutra już tylko kilkanaście godzin. W sumie przed chwilą sięgnęłam do mojej stymulacją sprzed 3 lat i też w 4 dniu stymulacji estradiol niski bo 136, też dwa pęcherzyki, w 7 dniu już było ich 6, a finalnie pobrali 8, a estradiol tylko 1280 na koniec stymulacji. No to moze jeszcze chociaż dwa urosną do jutra:)

Nic sie nie martw, u mnie tez na kazdej wizycie bylo ich wiecej! Podgonia!! One nigdy rowno nie rosna, kazdy ma swoje zycie! Potem bedzie zastrzyk i wszystkie spore dojrzeja!! Bedzie dobrze!! [emoji1320][emoji1320][emoji1320]

Witam Was,

Mam nadzieje , ze wybrałam dobry wątek .
Rozpoczęliśmy z mężem przygodę z klinika Invimed z Wrocławia . Pierwsze zalecenie to badanie nasienia męża metoda msome .
Wczoraj odebrałam wynik i jesteśmy załamani . Staramy się o dziecko prawie 2 lata . Rok temu badanie nasienia ale nie metoda msome wykazało 10% plemników o budowie prawidłowej . Na dzień dzisiejszy 0%. Ponad pół roku mąż jest na CLO w celu zwiekszenia ilości testosteronu .
Czy któras z Was jest „ekspertem „ w odczytywaniu wyników ? Wizytę w invimed mamy 13 marca , do tej pory osiwieje :) a nie chce za dużo szperać w necie i się zadręczać. Może w wątku in vitro będzie ktoś potrafił to rozgryźć.
Czy dobrze rozumiem ze inseminacja w naszym przypadku jest bez sensu ?
Czy jest szansa na poprawienie tej morfologi ?
W załączniku zdjęcie badania .
Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi .
Hej.U mojego męża było mniej prawidłowych,nie pamiętam już dokładnie ile ,reszta nie ruchomych i uszkodzonych więc tragedia ,lekarz androlog odradził nam inseminacje od razu i powiedział byśmy od razu podchodzili do in vitro bo tylko tak może się udać , że względu na bardzo kiepskie nasienie męża , nawet tabletki które brał przez 3 miesiące nic nie dały poprawy . I od razu zdecydowaliśmy się na in vitro , po rozmowie z ginekologiem z kliniki ,która też obejrzała wyniki męża powiedziała że tylko in vitro , ze mną było wszystko ok

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie. Jestesm tu nowa. Mam trochę inne pytanie. Chcemy z mężem skorzystać z samorządowego dofinansowania do invitro w Poznaniu. Przeprowadzilismy się do Poznania na początku roku. Czytam na stronie UM w Poznaniu ze trzeba złożyć oświadczenie że się mieszka w Poznaniu. I to tyle? Kiedyś słyszałam ze trzeba swoj pit pokazac ze placi sie podatki w tym miescie. A u nas problem jest taki ze te podatki i rozliczenie do urzedu skarbowego w Poznaniu zlozymy dopiero w 2020 roku za 2019, bo teraz rozliczenie jeszcze skladamy tam gdzie mieszkalismy w 2018 roku. Bardzo proszę o pomoc

Ze mna w klinice byla dziewczyna, ktora korzystala z tego i powiedziala ze papierow byla cala sterta... podobno chcieli wszystkie mozliwe papiery. Ale ja nie korzystalam wiec szczegolow nie znam...

Do góry